Connect with us

Afaceri

Creați un sistem de susținere ingenios pentru trandafirii cățărători

Publicat

pe

Famous Roses

Dacă aveți un perete sau un gard care are nevoie de culoare și viață, încercați să plantați un tufiș de trandafiri cățărători. Cultivarea trandafirilor nu este dificilă și poate fi un plus frumos pentru casa ta. Aceștia necesită o îngrijire minimă, dar au nevoie de tăiere.

Primul pas este alegerea tipului de trandafir pe care doriți să îl creșteți. Există multe varietăți diferite de trandafiri, fiecare cu propria culoare și formă. Alegeți unul care va funcționa bine în curtea sau în mediul din grădina dumneavoastră.

În continuare, pregătiți solul, săpând gropi de aproximativ un metru adâncime și suficient de largi pentru rădăcinile fiecărei plante, plus încă 15 centimetri în jurul fiecărei părți a acesteia. Este important să ameliorezi solul cu gunoi îngrășaminte și să te asiguri că uzi bine trandafirii cățărători, minim 10 litri la o singură udare.

După ce ați ales un soi, selectați locul în care doriți să îl plantați. Este posibil să fie nevoie să construiți suporturi pentru plantele cățărătoare dacă nu există deja în curtea sau în zona grădinii dumneavoastră. Puteți folosi diverse materiale, cum ar fi bucăți de cherestea veche sau stâlpi de metal pentru a crea suporturi; asigurați-vă doar că acestea sunt suficient de puternice pentru a susține greutatea plantei atunci când aceasta va ajunge la maturitate!

După ce ați plantat tufa de trandafir cățărător, tăiați orice ramură moartă sau bolnavă de pe ea, tăindu-le chiar deasupra locului unde se unesc cu tulpinile lemnoase sănătoase, cu o foarfecă ascuțită de tăiat sau o foarfecă de grădină. De asemenea, dacă preferați, puteți îndepărta orice muguri care cresc de sub nivelul solului; aceștia tind să fie mai mici decât cei care cresc pe solul superior, dar sunt considerați în continuare ca făcând parte din aceeași plantă.

Moduri populare de a susține greutatea tufei de trandafiri

Există mai multe moduri de a susține greutatea unui tufiș de trandafiri cățărători. Primul este de a-l atașa la un spalier sau la alte suporturi. De asemenea, îl puteți tăia pentru a-l face să crească mai mult pe orizontală și nu atât de înalt, ceea ce va face ca planta să își susțină mai ușor propria greutate. În cele din urmă, puteți antrena trandafirul pe un țăruș rezistent, făcut special pentru plante ca aceasta, care au flori grele.

Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a susține greutatea unui tufiș de trandafiri urcători am întocmit o listă cu metodele populare utilizate.

1) Un spalier vă va ajuta să susțineți trandafirul cățărător pe măsură ce crește. Treptele sunt realizate folosind o varietate de materiale și vin în toate formele și dimensiunile. Folosiți unul care este potrivit pentru spațiul dvs. și pentru dimensiunea plantei dvs. și asigurați-vă că este suficient de robust pentru a susține greutatea ramurilor plantei pe măsură ce crește.

2) Dacă nu aveți spațiu pentru un spalier, luați în considerare plantarea trandafirilor împotriva unei structuri existente, cum ar fi un perete sau un gard. De asemenea, puteți construi o mică incintă din lemn sau metal pentru a crea un suport suplimentar pentru ramurile plantei pe măsură ce cresc.

3) De asemenea, puteți construi un cadru simplu din lemn pentru ca trandafirii dvs. să se cațere pe el – asigurați-vă doar că este suficient de înalt pentru a nu se răsturna sub propria greutate (și asigurați-vă că nu există nimic sub el care ar putea lua foc dacă ceva ia foc).

Dacă este vorba de a susține un tufiș de trandafiri cățărători în ghiveci, una din variante este să obțineți un țăruș de susținere, care poate fi găsit la orice magazin de grădinărit sau online. Țărușul trebuie să fie suficient de înalt pentru a susține greutatea plantei și rezistent. De asemenea, puteți folosi sârmă sau țeavă din PVC pentru a oferi suport pentru tufa de trandafiri. Dacă nu aveți niciunul dintre aceste materiale prin preajmă, căutați ceva similar care să funcționeze ca înlocuitor.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Corpurile de iluminat cu telecomandă adăuga o notă de modernitate casei

Publicat

pe

De

Logic Light

Corpurile de iluminat cu telecomandă pot schimba atmosfera unei încăperi, pot pregăti terenul pentru un eveniment sau chiar vă pot face să vă simțiți ca și cum ați locui într-un palat.

Există multe tipuri diferite de corpuri de iluminat cu opțiuni de control de la distanță disponibile, inclusiv plafoniere și aplice de perete. Plafonierele sunt perfecte pentru a aduce lumina în zona de podea de sub ele, în timp ce luminile de perete sunt ideale pentru a ilumina arta sau alte elemente din casa dvs.

Unele corpuri de iluminat cu telecomandă oferă, de asemenea, tehnologie inteligentă, permițându-le să fie controlate cu ajutorul unei aplicații de pe smartphone sau tabletă. Acest lucru facilitează aprinderea și stingerea luminilor, indiferent de locul în care vă aflați în casă – sau chiar și atunci când sunteți departe de casă!

Dacă sunteți în căutarea unui obiect care să adauge un plus de stil casei dvs. și în același timp să fie funcțional, atunci corpurile de iluminat cu telecomandă sunt perfecte pentru dvs.

Corpurile de iluminat cu telecomandă prezintă numeroase avantaje

Cel mai evident beneficiu este acela că puteți ajusta setările de lumină din casa dvs. fără a fi nevoie să le schimbați manual. De asemenea, puteți regla iluminatul dintr-o altă cameră sau chiar din celălalt capăt al orașului, atâta timp cât aveți acces la internet și un smartphone cu o cameră foto.

Un alt beneficiu este faptul că puteți seta evenimente de iluminat programate să aibă loc la anumite ore în fiecare zi sau săptămână, sau chiar de sărbători sau la ocazii speciale. De exemplu, dacă doriți ca luminile să se aprindă atunci când soarele apune sau dacă doriți ca acestea să rămână stinse în timpul zilei, această funcție permite o astfel de automatizare.

În cele din urmă, corpurile de iluminat cu telecomandă permit o utilizare ușoară pentru persoanele în vârstă și pentru cei cu handicap sau în vârstă. Dacă cineva nu poate ajunge la întrerupătorul de lumină din cauza mobilității limitate sau a altor factori, poate pur și simplu să stea liniștit și să se relaxeze în timp ce apasă butoanele de pe dispozitivul său mobil pentru a aprinde și stinge luminile în funcție de necesități.

În plus, cu telecomanda, nu trebuie să vă faceți griji că vă uitați cheile sau că le pierdeți urma când plecați de la serviciu. De asemenea, puteți seta temporizatoare astfel încât luminile să se aprindă automat atunci când afară este întuneric, ceea ce economisește energie și previne infracțiunile prin descurajarea hoților care preferă mediile mai întunecate.

Corpurile de iluminat cu telecomandă pot fi utilizate în orice tip de clădire

Acestea reprezintă o modalitate excelentă de a crea un iluminat de ambianță și de dispoziție. Telecomanda facilitează, de asemenea, aprinderea sau stingerea luminilor pentru oaspeții care nu știu unde se află întrerupătoarele într-o anumită încăpere (cum ar fi băile).

În prezent, pe piață sunt disponibile multe corpuri de iluminat cu telecomandă. Acestea sunt fantastice pentru proprietarii de locuințe care doresc să poată regla iluminatul de oriunde din casă.

Aceste sisteme light logic nu sunt doar comode, ci și economisesc energie prin stingerea luminilor atunci când nu sunt necesare sau dorite în anumite camere sau zone ale casei.

Lustrele cu telecomandă moderne vă permit să aprindeți și să stingeți luminile fără a fi nevoie să vă ridicați din pat. Dacă aveți probleme în a ajunge la întrerupătorul de pe perete, candelabrele cu corpuri de iluminat moderne cu telecomandă pot fi o opțiune excelentă pentru dvs.

Candelabrele cu corpuri de iluminat moderne cu telecomandă sunt o modalitate excelentă de a adăuga un pic de fler la casa ta. Aceste candelabre sunt disponibile într-o varietate de stiluri, astfel încât veți putea găsi unul care să se potrivească gustului dvs. personal. Fie că aveți o casă nouă, fie că aveți una veche, aceste candelabre pot fi folosite în orice încăpere a casei.

Citeste in continuare

Afaceri

Ce este demența și cum afectează persoanele în vârstă?

Publicat

pe

De

Aboscare

Demența este o afecțiune care provoacă un declin al memoriei și al capacității de gândire. De obicei, este asociată cu îmbătrânirea, dar poate fi cauzată și de alți factori, cum ar fi leziuni cerebrale, accident vascular cerebral sau boala Alzheimer.

La adulții în vârstă, demența poate provoca confuzie și le poate îngreuna îndeplinirea unor sarcini simple, cum ar fi gătitul sau plata facturilor. De asemenea, aceștia pot avea probleme în a recunoaște membrii familiei și prietenii, ceea ce poate îngreuna interacțiunile sociale.

Demența, un termen general pentru un declin al capacității mentale care nu poate fi explicat prin îmbătrânirea normală, este o problemă comună în rândul persoanelor în vârstă. Nu este vorba doar de uitare sau confuzie, ci se referă la probleme de gândire, memorie și raționament care sunt suficient de semnificative pentru a interfera cu viața de zi cu zi.

Cele mai frecvente tipuri de demență includ boala Alzheimer

Demența este o boală progresivă a creierului care cauzează probleme de memorie, gândire și comportament. Este posibil ca persoanele cu demență să nu-și poată aminti evenimente recente sau să nu poată învăța informații noi. De asemenea, acestea pot avea dificultăți în rezolvarea problemelor sau în înțelegerea unor instrucțiuni simple.

Pe măsură ce tulburarea progresează, poate provoca schimbări semnificative în personalitate și comportament, inclusiv lipsa de inhibiție și incapacitatea de a face față unor situații noi.

Demența debutează de obicei cu pierderi de memorie și alte probleme cognitive, dar poate afecta, de asemenea, abilitățile de limbaj, judecata, rezolvarea problemelor și orientarea în funcție de timp, loc și persoană. Demența nu este o boală specifică, ci mai degrabă un ansamblu de simptome cauzate de diferite boli, cum ar fi boala Alzheimer sau accidentul vascular cerebral.

Pierderea memoriei este cel mai frecvent simptom al demenței. S-ar putea să observați că persoana în vâestă are probleme în a-și aminti lucruri pe care obișnuia să le știe bine, cum ar fi adresa sau numărul de telefon. Sau poate că uită date importante, cum ar fi zilele de naștere sau aniversările? Este, de asemenea, posibil să fi uitat unele dintre elementele de bază despre cum să facă sarcini simple în casă – lucruri precum gătitul, curățenia sau condusul și are nevoie de îngrijire specializată cum ar fi îngrijire la domiciliu în București.

Este posibil ca aceasta să aibă probleme și în a se concentra asupra a ceea ce îi spuneți atunci când vorbiți față în față. Dacă îi puneți o întrebare, apoi o repetați imediat înainte de a răspunde, s-ar putea să îi fie mai ușor să înțeleagă despre ce îl întrebați.

De asemenea, ar putea avea dificultăți în găsirea cuvintelor atunci când vorbește sau scrie – acest lucru se numește dificultate în găsirea cuvintelor. Ar putea deveni frustrat de această problemă și să renunțe complet la încercarea de a comunica, în loc să se străduiască mai mult pentru a găsi cuvântul potrivit; acest lucru poate duce la izolare socială și depresie.

Cinci semne vă pot ajuta să determinați dacă persoana iubită prezintă semne timpurii ale demenței

  1. Pierderea memoriei: Dacă are probleme în a-și aminti lucruri care s-au întâmplat în trecut sau evenimente care tocmai au avut loc, acesta ar putea fi un semn timpuriu de demență.
  2. Dificultate în luarea deciziilor: Dacă pare incapabilă să ia chiar și decizii simple, cum ar fi ce să mănânce la cină, acesta este un semn că ar putea suferi de demență cu debut precoce.
  3. Dificultăți în a-și aminti datele și numerele: Dacă tu și persoana dragă ați fost întotdeauna capabili să vă amintiți zilele de naștere și alte date importante din istorie, dar acum nu și le mai poate aminti, acesta ar putea fi un alt simptom al demenței.
  4. Confuzie cu privire la timp sau loc: Dacă are probleme în a ține evidența datei sau a locului în care se află din punct de vedere geografic (de exemplu, „unde mă aflu?”), acest lucru ar putea indica o demență cu debut precoce sau alte probleme cognitive, cum ar fi boala Alzheimer.
  5. Dificultate în multitasking: Dacă pare incapabilă să îndeplinească sarcini simple care necesită mai mulți pași (cum ar fi pregătirea unei mese), ar putea fi un semn că se luptă cu declinul cognitiv.

Citeste in continuare

Afaceri

Huse de telefon care reflectă stilul personal al posesorului

Publicat

pe

De

Etuo

Atunci când veți folosi pentru prima dată o husă pentru telefon, este important să alegeți una care să fie atât elegantă, cât și funcțională. O husă elegantă îți va face telefonul să arate bine și îl va proteja de zgârieturi și căzături, dar dacă nu oferă nicio protecție, atunci care este rostul?

Din fericire pentru tine, am alcătuit o listă cu husele noastre preferate pentru telefon pentru fiecare tip de persoană:

-Pentru minimalist: husa din silicon este subțire și ușoară, perfectă pentru cineva care dorește ca telefonul să rămână subțire, fiind în același timp protejat de căzături. Este disponibilă într-o gamă variată de culori, așa că veți avea o mulțime de opțiuni atunci când vă alegeți preferata!

-Pentru fashionista: husa personalizată flip carte oferă atât stil, cât și protecție într-un singur produs. Această husă are un suport încorporat care facilitează vizionarea de filme sau videoclipuri cu mâinile libere, precum și margini ridicate în jurul ecranului pentru a-l proteja de zgârieturi sau căderi.

-Pentru persoanele care doresc protecție maximă: husa bumper este fabricată cu materiale de calitate, suficient de durabile pentru a vă proteja telefonul de căderi! De asemenea, husa este suficient de subțire pentru a nu adăuga prea mult volum la dispozitivul dvs., oferind în același timp o protecție excelentă împotriva

Pentru cei care doresc să-și arate personalitatea, nu există o opțiune mai bună decât husa Samsung Galaxy A12 de la Etuo. Husele lor vin într-o varietate de stiluri, de la elegant la jucăuș și tot ce se află între ele. În plus, fiecare dintre ele este realizată cu materiale de înaltă calitate, care vă vor proteja telefonul de deteriorări, lăsându-i în același timp loc să respire.

Ce să alegi stilul sau funcționalitatea?

Atunci când vă cumpărați o nouă husă pentru telefon, trebuie să vă gândiți la ce este cel mai important pentru dumneavoastră: stilul sau funcționalitatea?

În ceea ce privește stilul, există multe opțiuni disponibile. Poți opta pentru ceva amuzant și colorat, care îți va face prietenii geloși când o vor vedea pe telefonul tău. Sau puteți opta pentru ceva elegant și minimalist, care vă va ajuta telefonul să rămână în stare impecabilă mai mult timp.

În ceea ce privește funcționalitatea, există la fel de multe opțiuni disponibile. Unele carcase oferă protecție împotriva căderilor și zgârieturilor, în timp ce altele ajută la menținerea răcorii telefonului în timpul utilizării. Unele funcționează chiar și ca încărcătoare portabile!

Depinde de tine în ce direcție vrei să mergi în ceea ce privește stilul sau funcționalitatea – dar, indiferent de decizia pe care o iei, sperăm că acest articol te-a ajutat să te orientezi către o opțiune care să se potrivească cel mai bine nevoilor tale!

Când vine vorba de stil, există o mulțime de opțiuni. Puteți obține o husă simplă și simplă sau una super strălucitoare și colorată. Dacă vrei ceva cu adevărat unic, există și opțiuni precum carcasele cu sclipici sau cele din lemn sau piele.

Funcționalitatea este, de asemenea, importantă atunci când alegeți o husă pentru telefonul dvs. Unele huse oferă mai multă protecție decât altele, iar unele vor face ca telefonul să nu se zgârie la fel de repede ca altele. De exemplu, dacă aveți tendința de a scăpa des telefonul, atunci probabil că veți dori ceva de genul unei huse Otterbox, care îl va proteja de căderi mai bine decât ar putea face alte huse (dar aceste huse nu sunt întotdeauna foarte elegante).

Pielea este un material excelent pentru fabricarea carcasei de telefon

Oferă atât stil, cât și protecție, ceea ce este exact ceea ce vă doriți de la o husă.

Pielea este durabilă și poate rezista la utilizarea zilnică.Acest lucru înseamnă că nu va trebui să vă înlocuiți carcasa atât de des, economisind timp și bani în timp.

În primul rând, luați în considerare ce tip de husă doriți. Sunt disponibile mai multe tipuri de piele, iar fiecare are un aspect și o senzație unică:

Piele integrală: Acesta este cel mai durabil tip de piele disponibil. Este, de asemenea, cel mai scump, dar va dura mai mult decât alte tipuri de piele.

Piele anilină: Acest tip de piele are un finisaj foarte lucios care o face să arate strălucitoare și nouă în timp. De asemenea, are o textură interesantă care o face să se simtă bine în mâinile tale atunci când folosești telefonul.

Piele lipită: Acest tip de material este realizat din resturi de piele rămasă care au fost lipite împreună cu un agent adeziv, cum ar fi rășina sau cauciucul de latex. Este mai ieftină decât pielea naturală sau pielea cu anilină, dar nu rezisță la fel de mult timp ca materialele naturale.

Dacă sunteți în căutarea unei huse la un preț accesibil care să vă ofere un raport calitate-preț foarte bun, atunci pielea ar putea fi ceea ce căutați!

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

încălzire în pardoseală încălzire în pardoseală
Social15 ore inainte

Ce trebuie să știi despre sistemul de încălzire în pardoseală

Considerat de toți a fi o noutate din ultima vreme, sistemul de încălzire în pardoseală datează de fapt din anii 1950. Chiar...

Exclusiv19 ore inainte

RTT DISTRIBUTION SRL nominalizat la Premium Soimii Engross

Compania Romaneasca RTT Distribution srl  este nominalizata la premium soimiii engross pentru performatele de care...

ExclusivO zi inainte

RTT DISTRIBUTION SRL despre Stirile false din BZI.RO

RTT DISTRINBUTION SRL -Stiri False In mediu Online Bzi.ro publica stiri false la adresa lor Un site no name din...

Eveniment2 zile inainte

Fenomenul Luis Gabriel a lansat o piesă nouă numită „Vagabond”!

Industria muzicală din România şi-a descoperit o nouă stea. Luis Gabriel este un tânăr foarte talentat care a luat România...

Social3 zile inainte

De ce să alegi încălzire în pardoseală pentru casa ta

Confort de utilizare, discreție a echipamentului, economie de energie… Sistemele de încălzire în pardoseală sunt atractive datorită avantajelor pe care le oferă...

Social3 zile inainte

Trendurile si avantajele usilor si ferestrelor cu profile PVC in anul 2022

Cererea tot mai mare pentru tamplarie bine proiectata cu profile PVC a dus la progrese in calitatea, functionalitatea si textura...

Logic Light Logic Light
Afaceri3 zile inainte

Corpurile de iluminat cu telecomandă adăuga o notă de modernitate casei

Corpurile de iluminat cu telecomandă pot schimba atmosfera unei încăperi, pot pregăti terenul pentru un eveniment sau chiar vă pot...

Social3 zile inainte

Avantajele creării unui magazin online

Având în vedere evoluția tehnologiei din ultimii ani, majoritatea antreprenorilor și-au dezvoltat afacerile și în sfera digitală. Primul pas către...

Social4 zile inainte

Ralflo și Simona Nae colaborează după opt ani pentru „Ca Va”! Cum a învățat Simona Nae franceza de la Ralflo!

În urmă cu opt ani, Ralflo şi Simona Nae colaborau pentru prima oară, înregistrând piesa „Doar Tu” care s-a bucurat...

Aboscare Aboscare
Afaceri4 zile inainte

Ce este demența și cum afectează persoanele în vârstă?

Demența este o afecțiune care provoacă un declin al memoriei și al capacității de gândire. De obicei, este asociată cu...

Social5 zile inainte

Cornuleţele cu vişine de la Sânziene aduc fericire cu fiecare bucăţică

Știm cum câteodată ai poftă de ceva dulce și cum ți-ai dori să mănânci o delicatesă făcută în spirit românesc....

Social6 zile inainte

Cum alegi cel mai bun motocultor pentru grădina ta

Vrei să profiţi la maximum de grădina ta în această vară? Îţi doreşti ca buruienile să nu îţi mai sufoce...

Turism7 zile inainte

Castrul Roman Arutela – un loc cu aer de legendă

Dacă vă aflați în judeţul Vâlcea şi doriţi să faceţi o incursiune în istoria judeţului şi a ţării, merită să...

Turism7 zile inainte

Poiana Brasov, destinatia de vacanta ideala in 2022!

Turismul montan este in plina ascensiune in tara noastra, iar Poiana Brasov se numara printre statiunile cele mai apreciate din...

Eveniment7 zile inainte

Imnurile pentru directorul general al Politiei Locale Ploiesti sunt o satiră rea/Pamflet (I)

Fenomenul Politia Locala Ploiesti sub „bagheta” unui analfabet functional, esența prostiei comuniste da nastere si la primul „IMN” dedicat de...

Etuo Etuo
AfaceriO săptămână inainte

Huse de telefon care reflectă stilul personal al posesorului

Atunci când veți folosi pentru prima dată o husă pentru telefon, este important să alegeți una care să fie atât...

Știrea Zilei