Connect with us

Eveniment

EXCLUSIV! Celebrul Marinel Burduja rupe tăcerea în scandalul momentului! Spune adevărul despre rolul serviciilor secrete în cariera celui mai controversat personaj de la protestul diaspora

Publicat

pe

Tatăl său este celebrul bancher, Marinel Burduja, despre care s-au scris multe lucruri şi toate s-au revărsat negativ asupra fiului Sebastian. În trecut, acesta a fondat Banca Română de Comerţ Exterior (BRCE), a fost vicepreşedinte al Băncii Române de Comerţ Exterior (BANCOREX)., vicepreşedinte Senior al băncii austriece Credit Anstalt AM România, vicepreşedinte al băncii olandeze ABN AMRO România, iar din 2001 până în 2012, vicepreşedinte şi apoi prim-vicepreşedinte al Raiffeisen Bank România. În aprilie 2013 este numit în Consiliul de Administraţie al Leumi Bank România, iar în octombrie 2013, este anunţat la conducerea Băncii Române de Credite şi Investiţii (BRCI) ca Preşedinte Executiv.

Până acum, ani buni, Marinel Burduja a preferat să păstreze tăcerea şi să lase informaţiile despre el să fie interpretate de oricine după bunul plac. Astăzi a decis să răspundă, în exclusivitate, întrebărilor Capital.

Capital: Sunteţi unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri din România, CV-ul dumneavoastră este foarte bogat în reuşite profesionale în acest domeniu, dar pe internet circulă mult ideea că de fapt sunteţi doar “un securist care a tocat banii ţării”. Vă rog să ne lămuriţi cum stau lucrurile şi de unde această ştampilă?

Marinel Burduja: Este în primul rând un şoc pentru orice om normal să fie pus în faţa unor neadevăruri complet aberante şi ridicole. Recunosc că, pentru o bună perioadă de timp, nu am dat atenţie unor astfel de comentarii, mai ales prin prisma „reputaţiei” surselor respective: fie escroci notorii cărora le-am încurcat practicile, fie indivizi/grupări fără chip şi fără urmă, cu acces la diverse canale media fără niciun fel de credibilitate.

Este ceva atât de mizerabil şi de josnic că nu merită atenţie, mi-am spus. Am crezut că niciun om normal nu poate de crezare unor asemenea inepţii, în raport cu adevărul şi faptele de pe întreg parcursul unei cariere profesionale ireproşabile. Împreună cu colegii mei, unii dintre cei mai respectaţi specialişti din sectorul financiar-bancar românesc, am avut realizări profesionale de care sunt mândru, cele mai multe obţinute pentru bănci internaţionale de prim rang. Toate acestea sunt fapte verificabile.

 

Am greşit. Acum ştiu că trebuie să mă adresez justiţiei de fiecare dată pentru a-mi apăra reputaţia, într-o lume care distinge tot mai greu între manipulările de tip fake news şi adevăr.

Capital: Aţi lucrat vreodată pentru SIE sau SRI? Aţi fost sau sunteţi ofiţer al vreunui serviciu de informaţii?

Marinel Burduja: Niciodată. Sunt dispus să declar oricând sub jurământ că nu am lucrat niciodată pentru niciun serviciu secret, român sau străin. Singurul grad pe care l-am obţinut este cel de sub-locotenent al Armatei Române, în urma stagiului militar obligatoriu efectuat după facultate.

Capital: Aţi fost colaborator al Securităţii?

Matinel Burduja: Niciodată.

Capital: De ce nu aţi lămurit niciodată aceste aspecte?

Marinel Burduja: Repet: absurditatea şi ticăloşia acestor acuze, propagate de surse complet lipsite de orice fel de credibilitate, m-au făcut să le ignor. Mai mult, legislaţia în vigoare şi tehnicile de intoxicare erau de aşa natură încât de cele mai multe ori nu aveam cu cine să mă judec. Mi-am spus totodată că locul unui om de bancă nu este în presă, ci în faţa clienţilor şi a cifrelor. De aceea am ales să nu răspund. Dar lucrurile se vor schimba de-acum înainte pentru că asemenea mizerii nu îşi au locul într-o societate normală.

Cine a avut interesul să distrugă BANCOREX

Capital: Afacerea BANCOREX este una cu care sunteţi din nou asociat în mod negativ. Aţi plecat chiar înainte e prăbuşirea ei. De ce? Aţi ştiut ce urmează? Aţi contribuit cumva la dezastrul băncii?

Marinel Burduja: Distrugerea Băncii Române de Comerţ Exterior (BRCE, ulterior Bancorex) este o crimă economică. Nu ştiu dacă România va mai avea vreodată o instituţie bancară comparabilă, deşi o ţară nu poate creşte în mod real fără o bancă solidă care să-i susţină programele de dezvoltare. Poate ar fi de interes să lămurim unde a dispărut arhiva BRCE şi cine se face vinovat de asta.

 

Eu unul am lucrat, am învăţat şi am făcut doar ceea ce era legal la BRCE. Probabil că la un moment dat i-am deranjat pe cei care aveau alte planuri cu banca şi am fost înlăturat. Nu am fost niciodată implicat în nicio afacere dubioasă, nu am făcut obiectul niciunei anchete, nu am fost niciodată asociat vreunui grup de interese. În bancă poţi face carieră dacă „stai în banca ta”, sau puşcărie. Și e normal să fie aşa. Cine nu ştie şi nu respectă asta îşi asumă riscul şi sunt destule exemple în acest sens, din păcate.

Capital: Aţi fost şi membru FSN la un moment dat. Primar în Piatra Neamţ, apoi parlamentar. De ce nu aţi continuat cu politica?

 

Marinel Burduja: Nu am fost niciodată membru FSN şi solicit public tuturor celor care pretind altceva să prezinte dovezi. Am fost ales primar în prima săptămână a lunii ianuarie 1990. Am fost preşedinte şi membru fondator al Asociaţiei Municipiilor din România. După şase luni, am fost ales ca deputat independent, pe listele FSN. Pe atunci legea permitea acest lucru şi nu am fost singurul. Câteva exemple: Eugen Dijmărescu, Darie Novăceanu, Cazemir Ionescu ş.a. Mi-am dat demisia din Parlament în 1991 — primul sau printre primii, dacă ţin bine minte — pentru că nu mă consideram pregătit pentru o carieră politică, având în vedere contextul României de atunci. Nu m-am regăsit în acea lume şi nici nu doresc să mă regăsesc vreodată.

Capital: V-a ajutat politica să accedeţi în carieră? Dar serviciile de informaţii?

Marinel Burduja: Aşa cum poate confirma orice specialist din branşă, nu poţi să faci carieră în bankingul internaţional decât pe muncă şi pe merit. Acolo nu contează niciun fel de „sprijin”. Vă repet: nu am avut niciodată sprijin din partea unui partid sau a unui serviciu de informaţii pentru nimic din tot ceea ce am realizat în cariera mea.

Capital: Unde aţi lucrat dumneavoastră cu adevărat în ultimii 30 de ani?

Marinel Burduja: CV-ul meu este public şi mi-l asum pe deplin. Am lucrat doar în locurile menţionate acolo. 

Vor să îl alunge din România pentru că se tem de el

Capital: Fiul dumneavoastră Sebastian pare că vă calcă pe urme şi i se arată în faţă o carieră impresionantă.  A fondat şi un partid. Doar că i se ataşează ştampila dumneavoastră, cea de securist” şi din acest motiv întâmpină diverse blocaje. Cine are interes să nu-l lase să evolueze şi de ce?

Marinel Burduja: Fiul meu are propriul lui drum. A fost de mic copil un idealist ambitios, îndrăgostit de România şi de tricolor. A avut un parcurs academic şi profesional strălucit în SUA, în locuri unde a contat doar munca şi inteligenţa lui — de la Stanford la Harvard şi până la anii de expert al Băncii Mondiale. A avut performanţe de necontestat. Puţină lume ştie că a obţinut trei burse de studiu la Harvard, puţină lume ştie ce înseamnă admiterea la astfel de universităţi şi absolvirea printre primii. Într-o ţară normală, rezultatele lui ar trebui să vorbească mai tare decât orice manipulare.

 

Mi-a spus într-o zi că vrea să revină acasă pentru că este de datoria lui să dea ceva înapoi ţării în care s-a născut. Nu l-am încurajat, din contră. I-am spus să cântărească bine dacă ţara merită un asfel de sacrificiu. 

Într-adevăr, mulţi îl invidiază sau se tem de el, pe faţă sau în tăcere. Nu au cu ce să îl aibă la mână, pentru că nu s-a asociat niciodată cu nimeni şi nu a făcut nimic care nu este curat. Asta deranjează! Cu ce să-l ataci? A făcut şi face în viaţă doar „ceea ce trebuie”, cum i-a spus bunicul lui, Pr. Ioan Pricop. Aşa este el construit. Nu pot să explic cine şi de ce îl atacă atât de nedrept şi cu atâta ură. Sunt convins că mulţi vor să-l alunge departe de România, pentru că pur şi simplu se tem groaznic de el. Se petrec în România lucruri care depăşesc orice limită. De altfel, orice poate observa că blocajul se aplică tututor tinerilor competenţi, curaţi şi dornici să schimbe în bine vieţile românilor. 

Capital: Are Sebastian vreo legătură cu serviciile de informaţii? Reprezintă el vreun grup de interese, pe care i l-aţi impus dumneavoastră? I-aţi ales dumneavoastră drumul lui în viaţă?

Marinel Burduja: Sebastian are doar sprijinul oamenilor care-l cunosc şi care-l apreciază. Poate tocmai de aceea este atacat într-un mod atât de josnic, pentru că nu face parte din niciun serviciu şi niciun grup de interese. Este un om curajos, aproape obsedat de dreptate, de o moralitate impecabilă şi cu valori moştenite de la neamul nostru de preoţi şi dascăli. De aici şi forţa lui de a merge înainte, indiferent de piedici. Pentru că el înţelege că lupta lui nu este despre el. Este despre România. El poate oricând ocupa cele mai înalte poziţii în mediul privat, public sau neguvernamental, oriunde în lumea civilizată. Drumul lui, dacă are unul, l-a ales Dumnezeu. E singurul pe care-L acceptă deasupra lui.

Capital: Și el are un CV impresionant, a absolvit cele mai prestigioase universităţi din SUA… aş îndrăzni să spun că are chiar un profil prezidenţial, dar adversarii îl vor toca mereu din cauza profilului care vi s-a creionat dvs. în loc să se concentreze pe cine este el cu adevărat.  Cum veţi rezolva această problemă? Ce le transmiteţi celor care fac acest lucru şi celor care nu-l cunosc pe Sebastian?

Marinel Burduja: Oricine poate vedea că minciunile şi atacurile la adresa mea au început exact atunci când fiul meu a început să fie activ în România şi s-a întors acasă. Să fie doar o coincidenţă? Orice om care judecă singur înţelege manevra de dezinformare: neavând ce să spună despre Sebastian Burduja, inventează lucruri despre mine. Este acelaşi „argument” al unor pretinse „origini nesănătoase”, aceeaşi tactică bolşevică, aceeaşi ciorbă reîncălzită. Nu cred că românii sunt atât de uşor de păcălit. Mai mult, familia noastră a mai fost victima acestor tactici şi pe timpul comunismului, atunci când ni s-au luat pământurile şi când eram persecutaţi din cauza părinţilor şi bunicilor preoţi. Unchiul meu, Pr. Ioan Băncilă, a făcut ani grei de puşcărie politică, pentru că avea literatură germană (Goethe, Heine etc.) în biblioteca lui din Dochia, jud. Neamţ. Am rezistat prin toate acestea şi vom rezista şi de-acum înainte.

În ceea ce-l priveşte pe fiul meu, vă mărturisesc o poveste de suflet. Când Sebastian avea 5 ani, a venit la Primărie la o ceremonie şi l-a impresionat eşarfa tricoloră pe care o purtam ca primar. Mi-a spus, copil fiind, că într-o zi ar vrea să o poarte şi el. Am crezut că glumeşte… Îmi doresc din tot sufletul ca ţara mea să aibă o şansă şi asta nu poate veni decât din iubire de neam, bună-credinţă, profesionalism, unitate şi curăţenie morală. Știu că fiul meu are aceste calităţi, aşa cum le au cei mai mulţi dintre români, chiar dacă sunt acum tăcuţi, uitaţi sau plecaţi printre străini. Datorită lor România mai are o şansă.

Eveniment

Sa-i zica cineva micului Erdogan cum sta treaba!

Publicat

pe

„Așteptăm pronunțarea CCR. Indiferent de ce zice CCR, noi vom pune în aplicare principiul contributivității, cu excepția cadrelor militare”, a declarat Ludovic Orban.

Art. 147 – Deciziile Curţii Constituţionale
(1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept, precizeaza avocatul Crsitian Radulescu. (Cerasela N.).
#proastenaravuriboss
#dincoloeramaicuperdea

Articolul Sa-i zica cineva micului Erdogan cum sta treaba! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Eveniment

„PNL a lăsat toți securiștii speciali cu pensii speciale și a votat o lege care nu se poate aplica iar cei care au pensii speciale și uriașe rămân cu ele pe spinarea fraierilor”

Publicat

pe

Madam Ministru al Muncii de la Lifturi spune la RTV că CCR s-a pronunțat pe neconstituționalitatea interzicerii cumulului pensiei de la stat cu salariul. Fals. CCR n-a decis asta. Apoi zice că în România să nu mai fie speciali cu pensiile speciale că-s speciali pe banii altor oameni. Dar PNL a lăsat toți securiștii speciali cu pensii speciale și a votat o lege care nu se poate aplica iar cei care au pensii speciale și uriașe rămân cu ele pe spinarea fraierilor. Și apoi zice că PSD are majoritate în Parlament. Dar Maus l-a desemnat, că are majoritate, pe Sică premier picat ca să mai pice o dată și să mai pice o dată să dizolve Parlamentul. Și când aude de majorarea pensiilor de la 1 Septembrie madam se blochează, pune o placă stil poezie repetând continuu, on and on, că e ministrul muncii și “e chemată” să respecte legea. N-a spus care lege că, cine ştie, poate o schimbă. Cum ar zice dear americans, madam- a bit pale, a bit male, a bit stale, precizeaza Sorina Ruxandra Matei pe pagina sa de socializare. (Irinel I.)..

Articolul „PNL a lăsat toți securiștii speciali cu pensii speciale și a votat o lege care nu se poate aplica iar cei care au pensii speciale și uriașe rămân cu ele pe spinarea fraierilor” apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Eveniment

Economia României va crește mai puțin decât estimează guvernul, potrivit datelor vehiculate de CE, inclusiv cele 3,8 pp calculate de Executivul de la Bruxelles fiind prea optimiste

Publicat

pe

Multumesc publicatiei Gandul pentru preluarea punctului meu de vedere referitor la incetinirea ritmului de crestere economica a Romaniei (si efecte). “Noi nu putem vedea în acest moment motoarele creșterii economice nici în prognoza CE, nici în cea oficială, a Guvernului României. Care vor fi motoarele de creștere economică? Industria nu, pentru că este în recesiune de trei trimestre, consecutiv. Serviciile financiare nu au motive să crească, pentru că vedem ritmul de majorare a creditelor în sectorul privat diminuat substanțial, pentru că statul face un deficit mai mare, iar din cauza asta se bate pe resursele de finanțare cu sectorul privat. Telecomunicațiile nu au motive majore să crească și nici măcar agricultura nu are motive majore să crească, decât ca prognoză”. Mai mult, aici, precizeaza analistul economic Radu Teodor Soviani:

„Comisia Europeană creditează România cu o creștere economică de doar 3,8% în 2020. Analiștii vorbesc de un trend realist de majorare a PIB-ului”
Chiar dacă bugetul pentru anul în curs a fost construit de Guvernul României pe un avans al Produsului Intern Brut (PIB) real de 4,1%, peste cel de 4 procente în 2019, în concordanță cu prognozele de creștere anticipate la nivel internațional care anticipează o temperare de ritm, Comisia Europeană (CE) a anunțat joi o menținere a PIB-ului României la valoarea de 3,8% în 2020.
„Conform previziunilor, creșterea Produsului Intern Brut (PIB) al României se va menține la valoarea de 3,8% în 2020 și va avea valoarea de 3,5% în 2021, în timp ce pentru zona euro aceasta va rămâne stabilă la valoarea de 1,2 % în 2020 și în 2021”, se menționează într-un comunicat al Executivului de la Bruxelles de joi, 13 februarie 2020, cu privire la previziunile economice de iarnă.
În plus, vocile autorizate ale CE estimează o ușoară încetinire a creșterii la 1,4 % în 2020 și 2021, în scădere față de 1,5 % în 2019, atunci când vine vorba de economia blocului comunitar (UE27), în ansamblu.
„În pofida unui mediu plin de provocări, economia europeană rămâne pe o traiectorie constantă, cu o creștere constantă a numărului locurilor de muncă și a salariilor. Dar ar trebui să fim atenți la riscurile potențiale care se profilează la orizont: un peisaj geopolitic mai volatil, cuplat cu incertitudini comerciale. Prin urmare, statele membre ar trebui să utilizeze acest respiro pentru a continua reformele structurale menite să stimuleze creșterea economică și productivitatea. În plus, țările cu o datorie publică mare ar trebui să își crească nivelul de protecție prin aplicarea unor politici fiscale prudente”, a precizat Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv pentru o economie în serviciul cetățenilor.
Viziune optimistă a Comisiei Europene
Într-o intervenție telefonică pentru Gândul.info, Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal (CF) în mandatul 2010-2019, a mărturisit că previziunile experților de la Bruxelles sunt optimiste în ceea ce privește creșterea economică previzionată pentru România, în condițiile în care mai toți analiștii de la noi din țară estimează o „decelerare” a avansului PIB.
Ecartul dintre calculele Bruxelles-ului și estimările este de 0,8 puncte procentuale pentru anul în curs și chiar și de 1,5 pp pentru 2021, în viziunea lui Dumitru.
„Ne așteptăm la o decelerare a creșterii economice la 3%, anul acesta, și 2% anul viitor”, a precizat pentru Gândul.info, Ionuț Dumitru. „Toți analiștii din piață anticipează o decelerare, iar argumentele sunt destul de clare, și anume consolidarea fiscală de care avem nevoie și încetinirea economică globală, care, probabil, va fi mai pronunțată, în contextul în care au apărut factori de risc suplimentari”.
Și el, dar și ceilalți analiști intervievați consideră că ponderea agriculturii în PIB-ul României ar trebui să fie semnificativ mai mare decât în alte țări din Uniunea Europeană (UE). Și asta datorită potențialului imens generat de suprafața agricolă cel puțin generoasă de care dispunem.
În viziunea fostului șef CF, trebuie să avem însă în vedere o convergență mai rapidă a productivității agricole față de mediile europene, astfel încât să securizăm pe termen lung aportul agriculturii în PIB.
„Dacă ne uităm la potențialul nostru agricol, acesta este unul foarte mare. Suntem a cincea țară ca mărime după suprafața agricolă, la nivel european. Oricum te-ai uita la cifre, România ar trebui să fie, după orice criteriu, un jucător foarte important la scară europeană în zona agricolă. Dacă ne uităm la situația noastră de acum, eficiența a crescut în agricultură, dar productivitatea este încă mică versus mediile europene. Asta înseamnă că mai este încă loc de creștere și, mai ales că, o convergență mai rapidă a productivității agricole față de mediile europene, ar fi favorizată și de condițiile naturale pe care noi le avem în România. Ar trebui însă stimulată această convergență agricolă și prin politici structurale în domeniu. Asta înseamnă, spre exemplu, investiții în infrastructura de irigații și multe altele”, a menționat analistul economic.
El recunoaște revirimentul pe care agricultura l-a cunoscut în ultimii ani, dar și dezvoltarea mai semnificativă a celorlalte sectoare care a majorat distanța în ceea ce privește impactul fiecăreia asupra creșterii economice.
„Dacă ne uităm cât de mare este agricultura noastră, ca potențial, referindu-ne aici la suprafața agricolă, este clar că ponderea agriculturii în PIB-ul României trebuie să fie semnificativ mai mare decât în alte părți din Europa. Oricum, agricultura și-a sporit ca importanță ponderea în activitatea economică, nu neapărat că a avut un recul, ba dimpotrivă, productivitatea a crescut, dar celelalte sectoare s-au dezvoltat mai repede”, a conchis Dumitru.
Guvernul Orban și Comisia Europeană au viziuni diferite
Reputatul analist economic, Radu Soviani, și-a exprimat și el viziunea în ceea ce privește diferența de aproape un punct procentual între ceea ce avansa Guvernul Orban la finele anului și ceea ce estimează Executivul de la Bruxelles, atunci când vine vorba de creșterea economică a țării noastre.
Conform precizărilor sale pentru Gândul.info, economia României va crește mai puțin decât estimează guvernul, potrivit datelor vehiculate de CE, inclusiv cele 3,8 pp calculate de Executivul de la Bruxelles fiind prea optimiste.
„Eu cred că inclusiv prognoza de creștere economică de 3,8% este optimistă, deși ea arată clar că economia încetinește din punct de vedere al ritmului de creștere, iar efectele principale vor fi, din punctul meu de vedere, realizarea faptului că bugetul anului 2020 a fost făcut pe venituri supraestimate și un deficit mai mare”, a mărturisit Soviani.
Viziunea sa este una pesimistă și în ceea ce privește sectoarele economice cu potențial de creștere și susținere a PIB-ului, agricultura fiind, poate, singura verigă mai trainică în ceea ce privește majorarea PIB, dar doar ca prognoză.

Articolul Economia României va crește mai puțin decât estimează guvernul, potrivit datelor vehiculate de CE, inclusiv cele 3,8 pp calculate de Executivul de la Bruxelles fiind prea optimiste apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment56 de minute inainte

Sa-i zica cineva micului Erdogan cum sta treaba!

„Așteptăm pronunțarea CCR. Indiferent de ce zice CCR, noi vom pune în aplicare principiul contributivității, cu excepția cadrelor militare”, a...

Eveniment16 ore inainte

„PNL a lăsat toți securiștii speciali cu pensii speciale și a votat o lege care nu se poate aplica iar cei care au pensii speciale și uriașe rămân cu ele pe spinarea fraierilor”

Madam Ministru al Muncii de la Lifturi spune la RTV că CCR s-a pronunțat pe neconstituționalitatea interzicerii cumulului pensiei de...

EvenimentO zi inainte

Economia României va crește mai puțin decât estimează guvernul, potrivit datelor vehiculate de CE, inclusiv cele 3,8 pp calculate de Executivul de la Bruxelles fiind prea optimiste

Multumesc publicatiei Gandul pentru preluarea punctului meu de vedere referitor la incetinirea ritmului de crestere economica a Romaniei (si efecte)....

Eveniment2 zile inainte

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(VI)/Catastrofele ecologice din Prahova si legaturile acestei grupari de crima organizata cu CONPET SA Ploiesti si statia de tratare mecano-biologică a deșeurilor (TMB)

Prahova nu a dus niciodată lipsă de scandaluri cu miză financiară enormă. Pentru că întotdeauna din Prahova au fost oameni...

Eveniment3 zile inainte

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(V)/Catastrofele ecologice din Prahova si legaturile acestei grupari de crima organizata

Prahova nu a dus niciodată lipsă de scandaluri cu miză financiară enormă. Pentru că întotdeauna din Prahova au fost oameni...

Exclusiv3 zile inainte

Silvano Bortolazzi -Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene propus pentru Premiul Nobel Autor:Claudia Bota

Silvano Bortolazzi -Cavaler al  Ordinului de Merit al Republicii Italiene propus pentru Premiul Nobel Autor: Claudia Bota   Silvano Bortolazzi,...

Eveniment3 zile inainte

Ce avem noi aici? Un FOTOMODEL de „ȘORICIOAICĂ” avem… pentru că nu-i frumos să intri în mintea afumata de bautura…./PAMFLET

Va dezvaluiam intr-un „Pamflet” despre actiunile unui „Sobolan” urat mirositor si ale „Soriceoaicei” bete si dezaxate… Pericol public! Uneltele procurorului...

Exclusiv3 zile inainte

Refa-ti necesarul de produse de la o papetarie online!

Modul in care facem cumparaturile s-a schimbat in ultimii ani. Astfel, in prezent, din ce in ce mai multe persoane...

Exclusiv3 zile inainte

Care sunt cele mai importante piese pentru drujbele Husqvarna?

Indiferent ca esti un profesionist in domeniul pomiculturii si silviculturii sau pur si simplu detii o casa inconjurata de un...

Uncategorized3 zile inainte

Millstone Developments alege centrul Bucureștiului pentru 3 noi proiecte rezidențiale, cu o valoare de piață de peste 25 mil. €

   Millstone Developments anunță că plănuiește să dezvolte trei proiecte rezidențiale, în zona centrală a Bucureștiului. Valoarea de piață totală...

Exclusiv3 zile inainte

Uleiul CBD ca si remediu naturist in tratamentele complementare

In ultimii ani tot mai multi sunt medicii care atunci cand vine vorba despre recomandarea unui tratament in diferite situatii...

Exclusiv3 zile inainte

Iti doresti o promovare online eficienta?Apeleaza la o agentie de marketing digital

In contextul actual in care spatiul online este tot mai intens folosit, prezenta in acest mediu a oricarui business este...

Eveniment4 zile inainte

Elena, ”lesa” pusă de Coldea lui Predoiu!

(Preluare National – Catalin Tache): ”Coldea moare, dar nu se predă” titram pe 1 decembrie. Atunci când după ce serviciile...

Eveniment4 zile inainte

Pericol public! Uneltele procurorului Negulescu Mircea: „Sobolanul”/jurist in primaria Ploiesti si „Soricioaica” se fabrică la Ploiesti/PAMFLET

Ne-am prins de la ce puțea in primarie si intr-o institutie subordonata primarului De când s-a „scapat pe el” primarul...

Exclusiv4 zile inainte

Samsung Galaxy S20: smartphone-ul care schimbă felul în care vedem lumea

Samsung Galaxy S20 este prima gamă completă de smartphone-uri 5G de la Samsung, care include tehnologia 5G și specificații ale...

Eveniment5 zile inainte

Orban rade tot în CSAT!

(Preluare National – Catalin Tache): ”Guvernul Orban moare, dar nu se predă” pare să fie deviza celor aflați în spatele...

Știrea Zilei