Connect with us

Eveniment

Cine a câștigat mandatul de președinte al Curții de Arbitraj Comercial Internațional

Publicat

pe

În cadrul aceleaşi şedinţe au fost votaţi şi membrii Colegiului de Conducere al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, tot pentru un mandat de 5 ani. Noile prevederi stipulează atât pentru funcţia de Preşedinte, cât şi pentru cea de vice-preşedinte şi de membru al Colegiului de Conducere al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional un mandat de cinci.

La propunerea Preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, Colegiul de Conducere al CCIR reunit astăzi, 19 septembrie a.c, l-a reconfirmat pe Prof. univ. dr. Stefan Deaconu în funcţia de Preşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.

În urma exprimării votului, componenţa noului Colegiu de Conducere al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, aleasă în unanimitate pentru un mandat de 5 ani, este următoarea:

  • Ştefan Deaconu, Preşedinte
  • Bazil Oglindă, Vicepreşedinte

Membri în Colegiul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional

  • Claudiu Constantin Dinu, doctor în drept, conferenţiar universitar, avocat
  • Sorina Olaru, avocat
  • Cosmin-Cristian Vasile, doctor în drept, avocat
  • Florian Niţu, doctorand în drept transnaţional, avocat
  • Cornel Popa, avocat

 

Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României este cea mai veche instituţie de arbitraj comercial din România, fiind înfiinţată în anul 1953 şi având o activitate de peste 60 de ani. În tot acest timp, Curtea de arbitraj şi-a format şi menţinut o foarte bună reputaţie prin arbitrii pe care i-a avut şi îi are şi prin calitatea hotărârilor arbitrale date.

 

Eveniment

Kingston lansează noi pachete Workflow pentru a răspunde mai bine nevoilor creatorilor

Publicat

pe

De

  • Mai multe cititoare
  • Hub centralizat cu mai multe posibilități de personalizare

București, România – 17 mai 2024 – Kingston Digital Europe Co LLP, o companie din domeniul memoriilor flash afiliată la Kingston Technology Company, Inc., lider mondial în domeniul produselor de stocare și al soluțiilor tehnologice, a anunțat astăzi reintroducerea Workflow Dock și a cititoarelor aferente acestuia. Seria Workflow are acum mai multe opțiuni de hub separate de stația de andocare, oferind și mai multă flexibilitate. Această actualizare vine în întâmpinarea nevoilor diverse ale creatorilor de conținut, susținând o gamă mai largă de transferuri.

Seria Workflow este concepută pentru a simplifica transferul de materiale video, foto și audio din mai multe surse simultan. Acest lucru le permite creatorilor să își eficientizeze procesul de postproducție și să stabilească cu ușurință un sistem de descărcare de fișiere adaptat la cerințele lor. Aceste huburi și cititoare de carduri facilitează transferurile simultane de fișiere către un Mac sau PC la viteze USB 3.2 și pot funcționa independent ca dispozitive de sine stătătoare atunci când este necesar.

În centrul sistemului Kingston Workflow se află stația Workflow Station Dock, un hub central pentru modulele Workflow conectate. Această stație de andocare inovatoare le permite utilizatorilor să conecteze simultan până la patru module Workflow, permițând transferul de conținut multimedia din diverse surse. Cu acest sistem flexibil și extensibil, creatorii își pot gestiona eficient transferurile de fișiere și își pot consolida fluxul de lucru într-o singură stație centralizată, care beneficiază acum de și mai multe posibilități de personalizare:

  • Workflow Station Dock cu miniHub USB
    • Include Workflow Station Dock și miniHub USB
    • Stația de andocare necesită o conexiune USB-C®1și acceptă până la patru cititoare Workflow simultan2
    • MiniHub USB acceptă dispozitive conectate USB-A și USB-C
    • Include cablu USB-C la USB-C
  • Workflow Station Dock cu cititor SD
    • Include Workflow Station Dock și cititor SD
    • Stația de andocare necesită o conexiune USB-C®1și acceptă până la patru cititoare Workflow simultan2
    • Cititorul SD acceptă 2 carduri SD UHS-II
    • Include 2 cabluri USB-C la USB-C
  • Cititor SD Workflow
    • Include cititor SD Workflow și cablul USB-C la USB-C
    • Acceptă 2 carduri SD UHS-II
  • Cititor microSD Workflow
    • Include cititor microSD Workflow și cablu USB-C la USB-C
    • Acceptă 2 carduri microSD UHS-II
  • MiniHub USB Workflow
    • Include miniHub USB Workflow și cablu USB-C la USB-A
    • Acceptă intrări USB-C și USB-A

„Ne mândrim cu reintroducerea seriei Workflow.,” a declarat Oscar Escayola Kaloudis, Business Manager responsabil cu memoriile Flash și Sales Manager pentru Kingston EMEA. „Recunoscând peisajul de conținut aflat în proces de extindere, ne angajăm să răspundem nevoilor diverse ale creatorilor de conținut, permițând o gamă mai largă de transferuri de conținut.”

Pentru mai multe informații, accesați kingston.com.

1 USB Type-C® și USB-C® sunt mărci comerciale înregistrate ale USB Implementers Forum.

2 Compatibilitate numai cu produsele Kingston Workflow.

Seria de produse Workflow Cod
Workflow Station WFS-U
Workflow Station + cititor SD WFS-S
Cititor SD Workflow WFS-SD
Cititor microSD Workflow WFS-SDC
MiniHub USB Workflow WFS-USB

Kingston este prezent pe:

YouTube Instagram

Facebook    LinkedIn

Twitter     Kingston Is With You

Despre Kingston Digital Europe Co LLP

Kingston Digital Europe Co LLP și Kingston Technology Company, Inc. fac parte din același grup corporativ („Kingston”). Kingston este cel mai mare producător independent de produse de memorie din lume. De la big data, laptopuri și PC-uri la dispozitive bazate pe internetul obiectelor, cum ar fi tehnologia inteligentă și cea purtabilă, și la procesele de proiectare și producție pe bază de contract, Kingston contribuie la furnizarea de soluții utilizate pentru viață, muncă și distracție. Cei mai mari producători de PC-uri și cele mai mari companii de cloud-hosting din lume se bazează pe Kingston pentru nevoile lor de producție, iar pasiunea noastră alimentează tehnologia folosită de întreaga lume zi de zi. Ne străduim să privim dincolo de produsele noastre pentru a vedea imaginea de ansamblu, a satisface nevoile clienților noștri și a oferi soluții care fac diferența. Pentru a afla mai multe despre modul în care Kingston îți este alături, accesează Kingston.com.

Nota redactorului: Pentru informații suplimentare, unități de evaluare sau informații referitoare la interviuri cu directorii, persoana de contact este Debbie Fowler, Kingston Digital Europe Co LLP, Kingston Court, Brooklands Close, Sunbury-on-Thames, TW16 7EP. Sunt disponibile imagini pentru presă la redacția de presă Kingston, aici.

Kingston și sigla Kingston sunt mărci comerciale înregistrate ale Kingston Technology Corporation. IronKey este marcă comercială înregistrată a Kingston Digital, Inc. Kingston FURY și sigla Kingston FURY sunt mărci comerciale ale Kingston Technology Corporation. Toate drepturile rezervate. Toate mărcile comerciale sunt proprietatea deținătorilor respectivi.

Relații de presă:

Debbie Fowler
Kingston Technology Europe Co LLP

07775 695 576

Dfowler@kingston.eu

Citeste in continuare

Eveniment

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

Publicat

pe

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – DNA Bucuresti ce are ca obiect fapte de coruptie si abuzuri savarsite la Prefectura Prahova ce era condusa la aceea data de Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova care este implicat în tot felul de escrocherii care mai de care mai colorate.

Plangerea penala s-a efectuat tot pentru intabularile de care Virgiliu Nanu „clameaza”, in van, ca „habar” nu are.

Plangerea este efectuata impotriva Lucianei Batrinca, in calitate de director OCPI Prahova si Nicolae Madalin Enache, in calitate de Secretar General al Instututiei Prefectului Prahova, precum si a tuturor persoanelor care vor fi identificate in urma cercetarilor si care se fac vinovate de savarsirea infractiunilor mai sus mentionate.

Din documentele intrate in posesia ziarului Incisiv de Prahova reiese, in clar, ca cel vizat este chiar Virgiliu Nanu. Vom reveni cu dezvaluiri, nu de altceva dar aceste „intabulari” seamana izbitor cu intabularile din dosarul Fermei Dacilor și escrocheria White Tower. (Cristina T.).

 

 

Citeste in continuare

Eveniment

Incursiune în training-ul medicilor, într-o tehnologie a viitorului. Interviu cu Eliza Gârbea, coordonator si manager clinic în „Chirurgie Robotică”

Publicat

pe

De

«Ceea ce poți demonstra tu însuți este mai de încredere decât ți-ar prezenta oricine altcineva » ne spune Eliza Gârbea, coordonator si manager clinic în „Chirurgie Robotică”

Educația, indiferent de domeniu, nu se rezumă doar la a observa realitatea a ceea ce există, ci prefigurează o realitate posibilă asupra a ceea ce este bine și util comunității profesionale și sociale. Educația continuă pe toată durata vieții profesionale constituie premisa transformării probabilităților în șanse și arii de îmbunătățire, la fel cum poate să și transforme ceva ce părea doar o probabilitate în posibilitatea unui vis împlinit.

“Incursiunea mea în realitatea tehnologiei a debutat cu training-ul chirurgilor într-o tehnologie a viitorului. Participam la pregătirea oamenilor de astăzi pentru tehnologia de mâine. Fascinant pentru mine, ca trainer în chirurgie robotică, este că, în același timp, am șansa de a cunoaște chirurgii cei mai performanți ȋn domeniile lor și îmi aduc și contribuţia la formarea lor profesională în mânuirea unei tehnologii avansate la care doar visam cu ceva ani în urmă.” Eliza Gârbea, Coordonator si Manager Clinic în Chirurgie Robotică

Cum a luat naștere ecosistemul de chirurgie robotică ȋn România?

Eliza: Acest ecosistem robotic a fost orientat inițial către specialitatea de urologie, unde robotica a devenit Golden Standard. Dezvoltarea a continuat in zona chirurgiei generale, urmată de ginecologie și chirurgie toracică, unde sistemul de chirurgie robotică s-a impus în cazuri selecționate, demonstrând prin avantaje calitative în raport cu cealaltă alternativă terapeutica minim invazivă, laparoscopia. În domeniul ginecologiei, de pildă, în patologii complexe, cum sunt cancerele de sferă urogenitală sau în endometrioză, chirurgia robotică a devenit dezirabilă și recomandată de chirurgi și paciente, deopotrivă, datorită avantajelor net superioare. Vorbim despre avantaje în termeni de reintegrarea rapidă a pacientei in activitățile cotidiene după chirurgie complexă, de minimalismul metodei-incizii minimale de 0-8mm -precum și de acuratețea actului medical, raportat la lipsa complicațiilor post-operatorii. Toate acestea înseamnă rezultate net superioare pentru pacienți și un act chirurgical sigur, eficient și confortabil pentru chirurg, transferat în ultimă instanță tot către calitatea actului medical, în beneficiul pacientului.

Care au fost primele lecţii ȋnvăţate ca trainer ȋn robotică?

Eliza: Experiența cu cei mai talentați chirurgi te ajută ȋn propria formare. În momentul în care observi un chirurg talentat si experimentat care operează cu instrumentele potrivite, reușind să navigheze printre țesuturi sau structuri vasculare, nervoase atât de fine, putând chiar ajunge în spații “nepermis de înguste”, ca trainer, înțelegi că te vei transpune într-o simbioză a omului cu tehnologia și urmărești ca rezultatele chirurgiei să fie pe măsura acestei asocieri. Chirurgul este ajutat de tehnologia potrivită să performeze, iar tehnologia amplifică un potențial al manualității și talentului operatorului. Nu aș dori să intru într-o “dispută liliputană” a lui Swift, de tipul oul se deschide de la vârful ascuțit sau de la cel rotunjit, doar că întotdeauna ca trainer mi-am pus întrebarea dacă tehnologia extinde și amplifică abilitățile chirurgului sau nu cumva, “a gifted surgeon” extinde și amplifică potențialul unui instrumentar gândit să acționeze in distans.

În experiența mea de învățare a roboticii medicale   tocmai pentru că am avut șansa să fiu expusă la cunoașterea mai multor domenii medicale în paralel și să am acces la experiența de a interactiona cu chirurgii selectați care au făcut realmente istoria domeniilor lor, fiind primii care au performat prin chirurgie robotică, pot spune că am putut face o comparație și marca diferențiatorii, în ce privește metoda, dar și maniera de a lucra cu oamenii.

Orice chirurg poate deveni performant ȋn utilizarea acestei tehnologii avansate?

Eliza: Simbioza tehnologie-chirurg se petrece instantaneu. Un ochi antrenat poate remarca încă din primele intervenții acest lucru. Desigur, tehnologia o poți pune doar în mâinile chirurgilor bine pregătiți, care au trecut în prealabil prin toate stagiile de pregătire teoretică și practică și prin tot procesul de learning al chirurgiei, de la clasic la minim invaziv. Ca trainer în tehnologia avansată, trebuie să ai tu însăți capacitatea de a selecta persoanele potrivite, pe care să le instruiești și să le ghidezi în direcția potrivită, astfel încât  robotica să devină cea mai bună opțiune pentru o anumită patologie, iar chirurgul, ajutat de tehnologie, să își atingă cea mai bună versiune profesională a sa.

Ce beneficii aduce prezenţa ȋn sala de chirurgie a unui trainer-facilitator ȋn utilizarea tehnologiei robotice?

Eliza: Eu am făcut parte inițial din această dezvoltare a ecosistemului robotic, oferind partea de suport clinic. Intram în blocul operator pentru a mă asigura că tehnologia este utilizată corect, la maxima ei capabilitate și că medicii beneficiază de tot instrumentarul și tool-urile robotului da Vinci. Sunt multe detalii tehnice care în timpul intervenției necesită supervizare. Este important ca cineva care cunoaște tehnologia în cele mai mici detalii să fie prezent în sala de operații și să reamintească ce instrument este optim de folosit într-o anumită fază a intervenției chirurgicale. În propriul meu proces de learning chirurgical, am optimizat acest plan al medicilor. Lucrurile au evoluat în sinergie, chirurgii au devenit mentori la rândul lor și au învățat să transmita cunoștințele nou dobândite și altor colegi de breaslă. Ulterior, au dezvoltat cursuri pentru cei mai nou veniți, astfel încât au dezvoltat propriile metode pe care le-au personalizat și le-au adaptat nevoilor colegilor.

Chirurgia robotică presupune un proces standardizat sau specializat fiecărui domeniu medical?

Eliza: Specializarea aduce cu sine particularizarea metodelor, pentru că metoda trebuie adaptată patologiilor existente în domeniul respectiv, dar și stilului, manierei de a opera a fiecărui chirurg.

Follow-up-ul procesului chirurgical este o etapă foarte importantă în monitorizarea rezultatelor chirurgiei. Ne interesează să vedem exact unde robotul aduce cele mai bune rezultate, atât cantitativ, cât și calitativ. Ulterior, integrăm toate aceste date in studii clinice, efectuate pe eșantioane mari. Incurajăm medicii să își conceapă propriile studii, să își monitorizeze pacienții, cunoscând foarte bine din practică toate detaliile cazurilor și putând face o evaluare acurată a rezultatelor chirurgiei. Integrând toate aceste procese, coordonând partea de suport și training și dezvoltând rețeaua de chirurgi instruiți în robotică am avut șansa să contribui din rolul de mentor-trainer-facilitator, contributor la ecosistemului robotic din România.

Educația este o premisă a procesului de formare și trebuie să aibă un caracter finalist. Educația medicală, cu atât mai mult, trebuie orientată către educarea-formarea comunității științifice, ca premisă, dar și ca rezultat al procesului formativ. Nu poți prefigura altfel viitorul unui domeniu medical sau tehnologic, decât pregătindu-te tu însăți pentru a deveni cea mai bună versiune a “chirurgului din tine”. Ceea ce poți demonstra tu însuți este mult mai de încredere pentru tine, în primul rând, decât ți-ar prezenta oricine altcineva. Numai astfel poţi, la rândul tău, inspira ȋncredere oamenilor cu care lucrezi.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Cum pot estima timpul de livrare între România și Anglia? Cum pot estima timpul de livrare între România și Anglia?
Afaceri18 ore inainte

Cum pot estima timpul de livrare între România și Anglia?

Pentru cei care desfășoară activități comerciale sau pur și simplu au nevoie să trimită colete între România și Anglia, întrebarea...

EvenimentO zi inainte

Kingston lansează noi pachete Workflow pentru a răspunde mai bine nevoilor creatorilor

Mai multe cititoare Hub centralizat cu mai multe posibilități de personalizare București, România – 17 mai 2024 – Kingston Digital...

Exclusiv2 zile inainte

Kaufland România celebrează incluziunea persoanelor cu dizabilități printr-o experiență imersivă în lumea diversității, alături de MINA, Museum of Immersive New Art

Retailerul încheie Caravana A.C.C.E.S. alături de George Baltă și Tedy Necula cu o ultimă oprire în București București, 16 mai...

Uncategorized2 zile inainte

Seară balcanică, mixuri inedite, trap și butaforie impresionantă, la IntenCity

Staruri internaționale și cele mai cunoscute nume din muzica românească vor urca pe cele două scene ale Festivalului IntenCity, care...

Zilele Orașului Călimănești Zilele Orașului Călimănești
Turism2 zile inainte

Zilele Orașului Călimănești – 636 de ani de la prima atestare documentară

An de an, Zilele Orașului Călimănești sunt cu adevărat un moment de conexiune pentru comunitatea locală. În această perioadă specială,...

Uncategorized2 zile inainte

Bucureștenii pasionați de tenis sunt invitați ca spectatori la turneul pentru profesioniști Future Open by Samsung Galaxy AI

Samsung este partenerul oficial al turneului de tenis ITF organizat de Clubul Sportiv North Tennis din București luna aceasta București,...

Eveniment3 zile inainte

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv3 zile inainte

Platforma de audiobook-uri și e-book-uri Voxa se lansează în Italia

București, 15 mai 2024 – Voxa, aplicația de streaming pentru audiobook-uri și e-book-uri, începe expansiunea internațională și își extinde operațiunile...

Exclusiv3 zile inainte

Gaming pentru toți: AGON by AOC își extinde gama de monitoare G4 cu două noi modele accesibile

București, 15 mai 2024 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare de gaming și accesorii IT...

Exclusiv3 zile inainte

Avantajele concilierii cu banca față de „darea în plată” și „falimentul personal”

15 mai, București. Contractele dintre consumatori și bănci ar trebui să fie simplificate, iar acest lucru poate veni odată cu...

Exclusiv3 zile inainte

realme anunță noile modele 12 și 12 Plus

București, România, 14 mai 2024 – realme, producătorul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere la nivel global, anunță noile telefoane...

Exclusiv3 zile inainte

RetuRO deschide în Otopeni cel de-al patrulea centru pentru colectarea și procesarea ambalajelor SGR

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, cel mai mare proiect de economie circulară din România, deschide în Otopeni, județul Ilfov, cel...

Eveniment4 zile inainte

Incursiune în training-ul medicilor, într-o tehnologie a viitorului. Interviu cu Eliza Gârbea, coordonator si manager clinic în „Chirurgie Robotică”

«Ceea ce poți demonstra tu însuți este mai de încredere decât ți-ar prezenta oricine altcineva » ne spune Eliza Gârbea, coordonator...

Uncategorized5 zile inainte

„Poate brieful tău să dea volumul mai tare binelui”?, competiția de briefuri creative dedicată companiilor și ONG-urilor

La 18 ani de activitate, pastel dă volumul mai tare proiectelor creative care aduc schimbări pozitive în societate și trimite...

Exclusiv5 zile inainte

Puma Lansează Campania De Brand „see The Game Like We Do: Forever. Faster.” Pentru A-și Consolida Poziționarea În Performanța Sportivă

Compania globală de sport PUMA a lansat prima sa campanie de brand la nivel mondial din ultimii 10 ani „FOREVER....

Uncategorized6 zile inainte

Nunta în momente magice

FOTOGRAF NUNTA BUCURESTI: Momente magice cu Lights and Tales Blogul Nuntilor va recomanda cu drag echipa Lights and Tales, o echipă de...

Știrea Zilei