Connect with us

Viața în Cluj

Ce trebuie sa faci inainte de a-ti monta aparatul dentar

Publicat

pe

Aparatul dentar este un tratament ortodontic, de îndreptare și reașezare a dinților strâmbi, pentru care trebuie să te pregătești cu mai mult timp înainte. Nu te aștepta ca după primul consult stomatologic la ortodont și să ți se și monteze aparatul! Până să ajungi la etapa la aplicării brackeților, dantura ta trece prin cercetări minuțioase. În plus, există și câteva trucuri la care poți apela pentru a scăpa de teama de dureri și a suporta mai bine procesul de montare a aparatului dentar!

 • Fă-ți un detartraj și periaj profesional!

Înainte de a ajunge la aplicarea aparatului dentar, fă o vizita stomatologului tău și optează pentru curățarea dinților de tartru, prin efectuarea unui detartraj și periaj profesional. Aceste proceduri sunt importante, întrucât în urma lor, medicul poate descoperi carii sau alte probleme gingivale ori stomatologice care trebuie investigate și tratate cu atenție.

 • Fă-ți o radiografie și tratează-ți eventualele carii!

Stomatologul te va îndruma să faci o radiografie pentru depistarea eventualelor carii dentare care se dezvoltă  în interiorul dinților și nu se văd cu ochiul liber. Aparatul dentar nu se montează decât pe dinții perfect sănătoși, lipsiți de orice urmă de carie, pentru evitarea complicațiilor și a compromiterii rezultatelor tratamentului ortodontic.

 • Învinge-ți temerile legate de durere!

Multe persoane au probleme în ceea ce privește temerile legate de durerea pe care ar putea-o resimți în timpul montării brackeților. Este recomandat să citești materiale medicale de specialitate legate de modul în care sunt montate aparatele, urmărește clipuri și vei afla din surse sigure că durerile sunt aproape inexistente. Este vorba mai degrabă de un ușor disconfort, însă nicidecum de dureri atroce, cum iți poți imagina. Astfel, îți vei diminua sau chiar învinge frica de dentist după cevei vedea cât de sigure și confortabile sunt aparatele dentare.

 • Periajă-ți dinții și folosește ață dentară mai des!

După efectuarea detartrajului și tratarea cariile este timpul sa-ți menții dinții în formă și sănătosi pentru momentul aplicării brackeților. Periază-ți dinții după fiecare masă, folosește mai des ață dentară, dar și apă de gură, pentru a elimina orice risc de depunere a bacteriilor care atacă smalțul dinților.

 • Bucură-te de mâncărurile preferate!

După aplicarea aparatului dentar, vei avea parte de câteva restricții alimentare. În primele zile, vei fi nevoit să mănânci alimente cu textură ușoară – piureuri, iaurturi, legume fierte, supe etc. Nici disconfortul pe care-l vei resimți la nivel gingival nu te va lăsa sa adopți o dietă bogată în alimente cu textura tare, acre sau foarte dulci. Alimente tari sau lipicioase precum nuci, migdale, jeleuri, bomboane gumate etc. vor trebui eliminate sau cel puțin evitate din dieta ta pe toată durata tratamentului, de aceea, este indicat să te răsfeți mai mult cu ele înainte de montarea aparatului.

Acestea sunt doar câteva sfaturi/recomandări înainte de a-ți monta aparatul dentar, dar pentru a afla mai multe informații folositoare contactează-i pe cei de la Alverna Dental Studio din Cluj-Napoca sau pe https://alvernadental.com/  pentru un consult stomatologic, oferit de cea mai bună echipă de ortodonți.

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viața în Cluj

Tipuri de aparate ortodontice fixe

Publicat

pe

De

Aparatul ortodontic a devenit de mult timp o necessitate pentru a dobândi zâmbetul mult droit și tratarea diferitelor probleme dentare.  Dinţii înghesuiţi sunt dificil de igienizat şi se cariază mai uşor, cei ieşiţi în afara arcadei sunt predispuşi accidentelor, iar în cazul în care cele două arcade se închid incorect, dinţii, articulaţia maxilară dar şi ţesuturile moi au de suferit.

Aparatul ortodontic este o metodă de tratament minim invazivă prin care sunt corectate anomaliile de poziție și formă ale dinților. Piesele din componența aparatului ortodontic care se lipesc pe dinți se numesc brackeți, care permit fixarea unor arcuri sau legături cu ajutorul cărora se îndreaptă dinții.

Care sunt beneficiile aparatului dentar?

 • corectarea poziției dinților aflați într-o poziție incorectă
 • funcționalitate corectă
 • prevenirea bolii parodontale
 • dobândirea unui zâmbet ideal
 • mușcătura corectă
 • digestie mai bună
 • vorbire îmbunătățită
 • aspectul estetic perfecționat

Durata de purat a aparatului ortodontic

Durata unui tratament ortodontic este de cel puțin un an, întrucât dinții, musculatura și articulația temporo-mandibulară au nevoie de timp pentru a se antrena și a se poziționa corect.În funcție de anumiți factori precum gravitatea cazului sau vârsta pacientului, aparatul ortodontic fix se poartă în medie un an jumatate.

Dacă pacientul prezintă doar înghesuiri minore, tratamentul ortodontic poate dura câteva luni, însă, pentru probleme dento-maxilare mai grave, tratamentul poate decurge pe durata a 2 ani sau mai mult. Dantura fiecărui pacient este unică, tocmai de aceea și aparatele ortodontice sunt personalizate în funcție de preferințele și nevoile clientului.

Conform Asociaţiei Americane de Stomatologie, peste 50% dintre tinerii cu vârsta între 12-18 ani şi peste 35% dintre adulţi au nevoie de tratament ortodontic.

În prezent, există o gamă largă de opţiuni dintre care medicul specializat în ortodonţie, împreună cu pacientul său, adolescent sau adult, pot alege cea mai eficientă soluție. Cel mai eficace aparat ortodontic pentru corectarea anomaliilor dento-maxilare este cel fix, aplicat pe faţa dinţilor sau pe zona linguală.

 

Iată tipuri de aparate ortodontice fixe:

 1. Aparatul fix ceramic

Opțiunea preferată de adolescenţi şi adulţi care doresc un aparat discret, mai puţin sesizabil și, totodată, estetic. Acesta are brackeții din ceramică de culoarea dinţilor, ce nu se colorează în timp, dacă sunt corect îngrijite. Arcul şi elasticele sunt transparente sau de culoare albă. Pentru că presiunea exercitată este mai uşoară, dar şi pentru că nu lezează ţesuturile moi, aparatul oferă un grad sporit de confort.

 1. Aparatul fix metalic

Brackeții acestui tip de aparat ortodontic sunt metalici, mai rezistente în timp (nu se fracturează). Deoarece poate fi personalizat cu elastice colorate, acest aparat este preferat de către persoanele mai îndrăznețe. Efectele să văd într-un timp scurt, iar preţul este ceva mai scăzut faţă cel al aparatelor estetice.

 1. Aparatul fix din safir

Aparatul dentar safir este varianta cea mai estetică de aparat ortodontic. Brackeții sunt realizați din safir pur, al doilea mineral după diamant ca duritate. Fiecare cristal este prelucrat și șlefuit la temperaturi ridicate, pentru a obține un bracket clar și dur. Acest aparat dentar nu se colorează și nu se pătează de la consumul de alimente.

 1. Aparatul incognito/lingual

Brackeții se aplică pe partea interioară a dinţilor, făcând aparatul „invizibil”. Acestea sunt realizate personalizat, prin scanare computerizată, într-un laborator specializat. Pentru aplicarea aparatului lingual şi derularea tratamentului, medicul ortodont are nevoie de o acreditare internaţională. Costurile sunt mai mari, însă rezultatele şi experienţa în sine merită investiţia.

Indiferent de tipul de aparat ortodontic ales, pe toată durata purtării aparatului, controalele periodice trebuie respectate. Altfel, tratamentul se poate prelungi, iar rezulatele vor întârzia să apară. De asemenea, şedinţele de profilaxie în cabinet sunt importante. Igienizarea orală acasă este mai dificilă şi folosind mijloacele clasice, placa bacteriană nu este îndepărtată complet.

Deoarece suntem conștienți de faptul că alegerea unui aparat ortodontic este dificilă, vă sfătuim să-i contactați pe cei de la clinica stomatologică Alverna Dental Studio de pe strada Alverna 33 (Gheorgheni) sau strada  Viilor nr. 52B, et.1 (Zorilor), Cluj-Napoca. Datorită performanței și deicării rezultatelor excepționale ale echipei lor, clienții revin de fiecare dată cu plăcere.

 

Citeste in continuare

Viața în Cluj

Mituri despre aparatele dentare

Publicat

pe

De

Aparatele dentare au devenit din ce în ce mai populare atât în rândul tinerilor, cât și al adulților. Fie că este vorba de obținerea unui zâmbet perfect din punct de vedere estetic, fie că se dorește corectarea unor probleme de masticație și vorbire, aparatele dentare sunt o soluție optimă.

Cu toate acestea, dacă te-a tentat vreodată să apelezi la un aparat dentar, probabil că ți-au fost adresate măcar o dată  întrebări precum “Oh, dar nu crezi că va fii prea dureros? ” sau “Nu crezi că acest tratament va dura o veșnicie?”. Dacă ai fost la o consultație la un ortodont, probabil știi că răspunsurile la aceste întrebări sunt “Nu chiar” și “Nu”.

Dar haideți să demontăm câteva dintre miturile care dăinuie acest subiect controversat:

 • Mit: A monta și a purta un aparat dentar este foarte dureros

Adevăr: Procedura de montare se realizează în mod treptat, iar medical ortodont va avea grijă ca poziționarea aparatului să fie una corectă, fără să forțeze dinții. Procedura îți poate crea un disconfort, deoarece durează aproximativ o oră pentru fiecare arcadă. Într-adevăr, prima săptămână de purtare a aparatului poate fi o perioadă mai dificilă deoarece se manifestă printr-o durere mai mult sau mai puțin suportabilă (depinde de la caz la caz). Se recomandă consumul de alimente moi, lichide și evitarea alimentelor dulci, reci și calde.

 • Mit: Aparatul dentar funcționează doar la copii și adolescenți

Adevăr: Vârsta nu este un impediment în obținerea unui zâmbet sănătos și frumos. Într-adevăr, tratamentul poate dura mai mult la adulți decât la copii, dar rezultatele sunt la fel de pline de succes. Nu este niciodată prea târziu să îți pui aparat dentar!

 

 • Mit: După ce îți scoți aparatul, dinții se vor strâmba din nou

Adevăr: Nu și dacă porți o gutieră sau retainer colat pentru o perioadă specifică indicată de către ortodontul tău. Dinții au nevoie de timp pentru a se fixa în noua lor poziție.

 

 • Mit: Trebuie să port aparatul dentar pentru foarte mult timp.

Adevăr: În medie, un astfel de tratament durează 18 luni. Desigur, acest termen variază de la pacient la pacient.

 

 • Mit: Știu data exactă în care îmi voi scoate aparatul dentar.

Adevăr: Ar fi frumos într-adevăr să știi data exactă în care se sfârșește tratamentul, însă din păcate este imposibilă predicția acesteia. Perioada tratamentului este doar estimativă.

 

 • Mit: Aparatul dentar se pune doar după ce se schimbă toți dinții de lapte

Adevăr: La copii, cel mai frecvent dinții ies înghesuiți deoarece maxilarele sunt prea micuțe, fiind indicată lărgirea lor când oasele sunt încă maleabile. Dacă aștepți ca dinții să se schimbe integral, oasele vor rămâne mici și va fi necesară extracția unor dinți pentru a le face loc celorlalți.

 

 • Mit: Tratamentul este foarte costisitor.

Adevăr: Multe cazuri necesită o intervenție minoră, sau brackeți pe o singură arcadă. Costurile sunt stabilite individual în funcție de cazul fiecărui pacient. La cabinete dentare din Cluj-Napoca precum Alverna Dental Studio găsiți servicii de calitate la prețuri avantajoase și oferte de nerefuzat.

 

Acestea au fost doar câteva din miturile cel mai des întâlnite în domeniul ortodentiției. O consultație la medicul ortodont foarte bine intruit de la clinica Alverna îți va clarifica orice întrebare legată de acest subiect și te va ajuta să îți tratezi orice problem dentară.

Citeste in continuare

Viața în Cluj

Cum sa-ti alegi ortodontul ideal in Cluj

Publicat

pe

De

Luând în vedere cât de importantă este o dantură perfectă și câtă încredere îți poate oferi aceasta, este important șă-ți alegi medicul ortodont cu mare atenție pentru a avea rezultatele dorite și pentru a te bucura de o experiență cât mai plăcută în cabinetul stomatologic.

De asemenea, în cazul în care dorești ca  vizitele la ortodont să fie lipsite de frică pentru copilul tău, cu atât mai mult trebuie să acorzi o mai mare importanță în această alegere. Copilul trebuie să se simtă cât mai în siguranță și cât mai relaxat când vine vorba de dentist.

Medicul specialist reprezintă un sprijin esenţial în pregătirea pacientului atât din punct de vedere emoţional, cât şi fizic, pentru acest pas important.

În cazul copiilor, motivarea poartă un rol foarte important, şi anume părintele împreună cu medicul stomatolog au rolul de a-l convinge pe micul pacient că purtarea aparatului dentar este foarte importantă pentru el şi că necesită şi o responsabilitate majoră.

Pentru a-ți găsi ortodontul ideal pentru preferințele tale, iată câțiva factori pe care acesta ar trebui să le îndeplinească:

 • Să aibă recomandări și recenzii bune de la alți clienți sau cunoștințe (poți afla cu ușurință printr-un simplu click pe internet diferite recenzii și păreri de la alți pacienți în legătură cu serviciile și rezultatele pe care ortodontul sau cabinetul dentar le are);
 • Relația pe care ortodontul o are cu pacienții săi trebuie să fie una de încredere reciprocă, în primul rând, și profesionalism; să fie politicos, implicat, înțelegător, răbdător etc;
 • Rezultatele și cunoștiințele pe care ortodontul le deține trebuie să vorbească de la sine prin pacienți mulțumiți care vor reveni cu drag și încredere pentru următoarea consultație;
 • Experiența ortodontului trebuie să fie cât mai vastă pentru ca acestă să constate cât mai bine tratamentul care trebuie aplicat pacientului. Fiecare caz al pacienților este diferit, iar experiența îl va ajuta să se adapteze fiecăruia copil în parte.
 • Tarifele trebuie să fi corecte, în conformitate cu performanța medicului.

Dacă ești în căutarea unui ortodont bun în Cluj, varinata cea mai optimă este să alegi cabinetul stomatologic Dentocalm din Cluj-Napoca de pe Calea Turzii, numărul 7, etajul 2.

Echipa Dentocalm îți garantează calitatea serviciilor sale printr-o echipă instruită și dedicată paciențiilor alcătuită din medici stomatologi, asistenți, medici ortodonți și medici specialiști în chirurgiedento-alveolară.

Aceștia oferă o gamă largă de servicii, ortodonția fiind una dintre ele cu o gamă largă de aparate ortodontice. Este la latitudinea fiecărui pacient să decidă ce fel de soluție preferă pentru a-și ajusta dentiția.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment8 ore inainte

OPINIE/Incercarea de salvare de la pușcărie a penibilei Cristina Tarcea

Devine tot mai evident ca forte oculte incearca sa o salveze pe traficanta de influenta si santajista Tarcea de raspunderea...

Eveniment23 de ore inainte

EXCLUSIV/Ginel Preda, adjunctul șefului Poliției Prahova, in echipa “Hashtag #rezist”

Comisarul șef Ginel Preda, actualul adjunct al comandantului Poliției Prahova Eduard Mirițescu, a fost împuternicit în această funcție pe data...

Eveniment2 zile inainte

EXCLUSIV/JUDECATOAREA MIU LAVINIA NUSA DE LA TRIBUNALUL PRAHOVA STOPEAZA PRACTICILE DNA ST PLOIESTI/ MITA LA DGIPI/ COD ROSU

Iata ca dupa ce am laudat profesionalismul si curajul judecatoarei Savu Crsitia Alina de a stopa practicile DNA ST Ploiesti...

Eveniment2 zile inainte

EXPLOZIV/DC NEWS CONFIRMA DEZVALUIRILE INCISIV DE PRAHOVA/Judecătoarea Coțofană o acuză pe Tarcea de trafic de influența

Judecătoarea Lavinia Coțofană o acuză pe Cristina Tarcea, președința ÎCCJ, de trafic de influență și șantaj, fapt dezvaluit de noi...

Eveniment3 zile inainte

FELICITARI CELEBRULUI JURIST AL PRIMARIEI CARE A DEPUS PROBE ZDROBITOARE IN DOSARUL LUI TOADER CRISTINEL DE LA TRIBUNALUL PRAHOVA

Azi a avut loc un nou termen in dosarul fabricat de procurorul Negulescu Mircea fostului sef al Politiei Locale Ploiesti,...

Eveniment3 zile inainte

EXCLUSIV/JOCUL LUI KOVESI/CINEVA NU JOACA CINSTIT!

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, la ieșirea de la audierile din Secția pentru Investigarea Magistraților, că...

Eveniment4 zile inainte

Lansarea volumului “Cruciada diviziei de cremene-cu tricolorul in Caucaz” de catre autorul lucrarii Dr.Florian Bichir

Lansarea volumului “Cruciada diviziei de cremene-cu tricolorul in Caucaz” de catre autorul lucrarii Dr.Florian Bichir in sala “Marea Unire” de...

Viața în Cluj4 zile inainte

Tipuri de aparate ortodontice fixe

Aparatul ortodontic a devenit de mult timp o necessitate pentru a dobândi zâmbetul mult droit și tratarea diferitelor probleme dentare. ...

Eveniment5 zile inainte

A recunoscut in direct inclusiv un trafic de influenta

Sa ne oprim putin la declaratia „abuzatei” Tarcea de astazi. Am asistat la ceea ce s-a dorit a fi un...

Eveniment5 zile inainte

OPINIE/De ce a devenit suspecta Kovesi azi pe seara?

Desi o parte a presei si Kovesi personal sustine ca pentru a-i fi blocată candidatura la Parchetul european noi suntem...

Eveniment6 zile inainte

EXCLUSIV/POLITISTII DIN IPJ ILFOV LA PETRECERI IN TIMPUL PROGRAMULUI/FALS SI UZ DE FALS (III)

In articolul din data de 11 februarie 2019, Incisiv de Prahova a dezvaluit cum politisti din IPJ Ilfov participa la...

Eveniment7 zile inainte

EXCLUSIV/FĂTĂLĂUL DIAMANTIN CU EPOLEȚI, NEDELCU CĂTĂLIN, FIU DE SECURIST SADEA

Pe paginile de FaceBook ale sindicatului „Diamantul” miniștrii PSD, politicieni PSD în general, sunt criticați că nu vor să aplice...

EvenimentO săptămână inainte

EXCLUSIV/UN PROCUROR BORFAS DIN RETEAUA LUI NEGULESCU MIRCEA de PE “culoarele” din justitia PRAHOVEANA /DOCUMENTE

Scriam in precedentele articole, inclusiv in cel cu amigdala stanga, ca procurorul NEGULESCU MIRCEA a deschis şi lucrat discreţionar –...

EvenimentO săptămână inainte

EXCLUSIV/POLITISTII DIN IPJ ILFOV LA PETRECERI IN TIMPUL PROGRAMULUI CU CONDAMNATI LA LOCUL DE MUNCA DE ZIUA UNUI FOST OFITER SRI

18 mai 2018, ziua sefului Politiei Locale, Tanase-Liess Liviu-Mihai, fost cadru SRI si baiatul fostului primar al comunei Branesti.  ...

EvenimentO săptămână inainte

EXCLUSIV/REFORMAREA SRI SUB MANDATUL LUI GEORGE MAIOR SI “CARACATITA” ACESTUIA/MAE PENETRATA DE SRI

Nicolae Sergiu Ciobanu, arestat pentru trafic de influență în dosarul decontărilor ilegale de la CASMB, s-ar fi lăudat în fața...

EvenimentO săptămână inainte

Lupta lui Eduard Gabriel cu viata continua!/ Strângere de fonduri pentru Madalina Calin Munteanu organizată de Alex Munteanu

Dupa 5 sedinte de chimioterapie Eduard a facut RMN si biopsie, doctorii au spus ca s-a curatat 75% (foarte bine...

Știrea Zilei