Connect with us

Viața în Cluj

Ce trebuie sa faci inainte de a-ti monta aparatul dentar

Publicat

pe

Aparatul dentar este un tratament ortodontic, de îndreptare și reașezare a dinților strâmbi, pentru care trebuie să te pregătești cu mai mult timp înainte. Nu te aștepta ca după primul consult stomatologic la ortodont și să ți se și monteze aparatul! Până să ajungi la etapa la aplicării brackeților, dantura ta trece prin cercetări minuțioase. În plus, există și câteva trucuri la care poți apela pentru a scăpa de teama de dureri și a suporta mai bine procesul de montare a aparatului dentar!

 • Fă-ți un detartraj și periaj profesional!

Înainte de a ajunge la aplicarea aparatului dentar, fă o vizita stomatologului tău și optează pentru curățarea dinților de tartru, prin efectuarea unui detartraj și periaj profesional. Aceste proceduri sunt importante, întrucât în urma lor, medicul poate descoperi carii sau alte probleme gingivale ori stomatologice care trebuie investigate și tratate cu atenție.

 • Fă-ți o radiografie și tratează-ți eventualele carii!

Stomatologul te va îndruma să faci o radiografie pentru depistarea eventualelor carii dentare care se dezvoltă  în interiorul dinților și nu se văd cu ochiul liber. Aparatul dentar nu se montează decât pe dinții perfect sănătoși, lipsiți de orice urmă de carie, pentru evitarea complicațiilor și a compromiterii rezultatelor tratamentului ortodontic.

 • Învinge-ți temerile legate de durere!

Multe persoane au probleme în ceea ce privește temerile legate de durerea pe care ar putea-o resimți în timpul montării brackeților. Este recomandat să citești materiale medicale de specialitate legate de modul în care sunt montate aparatele, urmărește clipuri și vei afla din surse sigure că durerile sunt aproape inexistente. Este vorba mai degrabă de un ușor disconfort, însă nicidecum de dureri atroce, cum iți poți imagina. Astfel, îți vei diminua sau chiar învinge frica de dentist după cevei vedea cât de sigure și confortabile sunt aparatele dentare.

 • Periajă-ți dinții și folosește ață dentară mai des!

După efectuarea detartrajului și tratarea cariile este timpul sa-ți menții dinții în formă și sănătosi pentru momentul aplicării brackeților. Periază-ți dinții după fiecare masă, folosește mai des ață dentară, dar și apă de gură, pentru a elimina orice risc de depunere a bacteriilor care atacă smalțul dinților.

 • Bucură-te de mâncărurile preferate!

După aplicarea aparatului dentar, vei avea parte de câteva restricții alimentare. În primele zile, vei fi nevoit să mănânci alimente cu textură ușoară – piureuri, iaurturi, legume fierte, supe etc. Nici disconfortul pe care-l vei resimți la nivel gingival nu te va lăsa sa adopți o dietă bogată în alimente cu textura tare, acre sau foarte dulci. Alimente tari sau lipicioase precum nuci, migdale, jeleuri, bomboane gumate etc. vor trebui eliminate sau cel puțin evitate din dieta ta pe toată durata tratamentului, de aceea, este indicat să te răsfeți mai mult cu ele înainte de montarea aparatului.

Acestea sunt doar câteva sfaturi/recomandări înainte de a-ți monta aparatul dentar, dar pentru a afla mai multe informații folositoare contactează-i pe cei de la Alverna Dental Studio din Cluj-Napoca sau pe https://alvernadental.com/  pentru un consult stomatologic, oferit de cea mai bună echipă de ortodonți.

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

AVANTAJE MAGENTO 2

Publicat

pe

De

Este Magento 2 cea mai buna platformă de eCommerce din lume? Se prea poate să fie așa. În lumea comerțului online, brandul Magento nu mai are astăzi nevoie de nicio prezentare. De la lansarea sa, în 2007, și până acum, a devenit rapid una din cele mai populare platforme de acest gen de pe glob. Iar cea mai nouă versiune a sa, Magento 2, mult mai puternică decât predecesorii săi, o va face, cu siguranță, și mai apreciată.

Însă, așa cum e și normal, Magento 2 vine atât cu avantaje, cât și cu dezavantaje. În acest articol le vom prezenta pe cele mai importante, pentru a vă ajuta să decideți dacă platforma Magento 2 este soluția perfectă pentru afacerea dumneavoastră online.


Avantajele platformei Magento 2


Magento 2 a fost construit pentru viitorul eCommerce-ului și e cu mult diferit de toate versiunile precedente. Față de Magento 1, acesta oferă foarte multe avantaje, prea multe pentru a le enumera într-un singur articol. Astfel, vă vom prezenta aici cele mai importante îmbunătățiri ale platformei.

 • Magento 2 e mult mai rapid

Dacă despre Magento 1 se știa că se încarcă greu, nu le fel se poate spune și despre Magento 2, care e cu cel puțin 50% mai rapidă decât alte platforme asemănătoare.

 • Magento 2 folosește PHP7

Trecerea de la PHP5, pentru Magento 1, la PHP7, pentru Magento 2, înseamnă o capacitate de adaptare mai ușoară la dorințele clientului și de creare a unui magazin online cu performanțe mult mai bune.

 • secțiune de admin mult mai ușor de utilizat

Noua secțiune de admin este perfectă pentru acei utilizatori fără prea multe cunoștințe tehnice. Este de asemenea mult mai ușor de întreținut.

 • Procesoarele de plăți pot fi integrate mult mai ușor

Magento 2 permite integrarea ușoară a procesoarelor de plăți online precum PayPal, WorldPay, Braintree, Cybersource, etc.

 • Protecție sporită

Platforma include multe măsuri de protecție cerute de developeri și comercianți.

 • Utilizatorul poate adăuga produse noi mult mai ușor

Cu Magento 2, crearea de noi categorii sau produse e acum mult mai ușoara și mai rapidă, ceea ce duce automat la o creștere a eficienței.

 • Scalabil

Nicio alta platforma de eCommerce nu va putea scala afacerea dumneavoastră precum Magento 2. Și totul datorită trăsăturilor sale mult mai robuste și mai flexibile.

 • Mult mai prietenos cu dispozitivele mobile

Noile teme oferite de Magento 2 sunt mult mai prietenoase cu dispozitivele mobile, indiferent că e vorba de telefoane inteligente sau tablete. Cum tot mai mulți oameni folosesc azi astfel de dispozitive, astfel de caracteristici devin absolut necesare pentru toți cei care doresc sa creeze magazine online.

 • Mult mai prietenos și cu utilizatorii

Magento 2 le permite clienților să navigheze mult mai ușor și mai rapid prin toate secțiunile magazinului online, pentru a finaliza comanda. De asemenea, crearea de conturi noi poate fi făcută acum mult mai rapid.

 • Optimizare SEO mult mai puternică

Magento 2 include o serie de unelte care pot ajuta ca magazinul dumneavoastră să fie mult mai vizibil online. Printre acestea enumerăm controlul link-urilor care ajung la Google, prefixe, sufixe sau altele.

 • Îmbunătățiri constante

Magento 2 se bucură de o popularitate crescută printre developeri, iar acest lucru face ca platforma să aibă parte de îmbunătățiri constante, de mai multe ori pe an.

Este Magento 2 alegerea corectă pentru afacerea mea online?


În 2016, Magento a anunțat că, în viitorul apropiat, va opri asistența tehnică oferită pentru Magento 1. Această știre, împreună cu numeroasele avantaje oferite de Magento 2, i-a convins pe mulți utilizatori să treacă la noua platformă.

 

Magento 2 poate oferi rezultate excelente, atât timp cât e implementat corect. Pentru cei care pornesc la drum cu un website nou, această platformă poate fi soluția perfectă.

De altfel, migrarea către Magento 2 nu trebuie să sperie pe nimeni. În cazul în care doriți să faceți acest pas, Logiq Design (https://www.logiqdesign.ro ) vă poate oferi o mână de ajutor, pentru a depăși acest obstacol cât mai repede și pentru a le putea oferi clienților dumneavoastră produsele de care au nevoie. Nu ezitați să ne contactați pentru a discuta despre serviciile pe care le oferim și despre cum putem să ajutăm afacerea dumneavoastră să crească!

Citeste in continuare

Afaceri

Magazin online VS magazin offline

Publicat

pe

De

Odată cu dezvoltarea tot mai accentuată a mediului digital, tot mai mulți întreprinzători optează pentru magazinele online, în defavoarea celor tradiționale. Fie că este un magazin online sau unul clasic, scopul este același: creșterea vânzărilor și a profitului și extinderea afacerii.

Internetul a revoluționat modul de a achiziționa servicii și produse, în prezent totul fiind la îndemână, la un click distanță, oriunde și oricând.

Ambele variante au avantaje și dezavantaje, în funție de așteptările și preferințele întreprinzătorului.

Avantaje magazin online:

 • Nu necesită închirierea unui spațiu fizic (plus cheltuielile utilităților: apa, curent, etc.) și angajarea mai puținor persoane în cazul în care tu te poți ocupa de munca de ambalare și expediere a produselor, astfel se reduc substanțial cheltuielile;
 • Program non-stop: față de un magazin clasic unde trebuie să ai minim un anagajat care să lucreze 8 ore zilnic, cel online nu are program, site-ul tău fiind la dispoziția clienților la orice oră, aceștia putând comanda în timpul lor liber, în timpul serviciului sau oricând le permite timpul;
 • Costuri reduse pentru întreprinderea magazinului online: nu există cheltuieli pentru mobilarea spațiului, alarme sau chirie lunară, așa cum se întâmplă în cazul magazinului clasic. Costurile creării magazinului digital fiind doar taxele de realizare și de întreținere periodică a website-ului, fiind mult mai mici;

În cazul locului de depozitare, această problemă se poate soluționa cu ușurință prin metode precum DropShipping care redirecționează comanda către furnizori, care vor livra comenzile solicitate în numele companiei tale, conform contractului încheiat;

 • Promovarea afacerii este mult mai ieftină și eficientă. Comunicarea cu clienții se desfășoară mult mai ușor și rapid prin mail-uri, rețele de socializare (care oferă posibilitatea unei expuneri foarte mari) și anunțuri pe internet;

Targetarea publicului țintă, de asemenea, se face mult mai ușor, mesajul ajungând la tragetul dorit. Totodată, există diferite metode de promovare și de măsurare a traficului și a rezultatelor, pentru a putea ști ce strategie să adopți, ce metode să păstrezi sau să modifici;

 • Poți afla părerea clineților despre servicii sau produsele oferite de tine în mod direct prin recenziile și feedback pentru a ști ce să îmbunătățești, iar feedback-ul pozitiv îți va aduce și mai mulți clienți;
 • Clienții pot comanda de oriunde (dacă tu permiți acest lucru), locația acestora nemaifiind o problemă, website-ul tău poate să se adreseze clienților din toată țara. În legătură cu curieratul, poți colabora cu diferite comapnii din acest domeniu;
 • Poți lucra de acasă, desfățurându-ți activitatea obișnuită și între timp să te ocupi și de afacerea ta online;
 • Diversitatea mult mai mare față de un magazin offline deoarece nu mai există problema lipsei spațiului de depozitare, magazinul tău dispunând de o gamă mai variată de produse.

Dezavantaje magazin online:

 • Pot apărea diferite probleme tehnice care țin de site, pe care trebuie să le rezolvi cât de repede posibil pentru a nu-ți afecta traficul și a nemulțumi clineții;
 • Expedierea comenzilor poate dura între minim 1-3 zile, transferul de bani putând dura la fel câteva zile.

În plus, clientul se poate răzgândi, să trimită coletul înapoi cu un cost de retur, astfel apărând diferite complicații care nu se pot soluționa pe moment. Poți avea de-a face cu clienți neserioși care te vor pune în situații neplăcute sau chiar să pierzi bani din această cauză;

 • Concurența foarte mare care te poate descuraja. Datorită simplității creării unui magazin online, din ce în ce mai multă lume alege să îți creeze un magazin online. Trebuie să depui multă muncă și să aloci un buget mare pentru promovarea business-ului tău pentru a nu pierde potențiali clienți.
 • Produsele trebuie ambalate corespunzător pentru a nu se deteriora în timpul transportului, în timp ce într-un magazin tradițional vânzătorul pune produsul pur și simplu într-o pungă și îl înmânează clientului.

Avantaje magazin offline:

 • Clientul poate să observe îndeaproape produsul dorit, pentru a-și face o idee asupra calității acestuia, gradul de încredere este mult mai mare în achiziționarea unui lucru palpabil, față de o imagine virtuală;
 • Din păcate, în România, oamenii încă sunt sceptici și neîncrezători când vine vorba de tranzacțiile online, în ciuda faptului că cele mai multe platforme dispun de sisteme de plată securizate, ce nu reprezintă un pericol nici pentru clienți, nici pentru deținătorii de afaceri.
 • Accesibilitatea mult mare. Este foarte simplu ca în momentul în care ai nevoie de ceva să te deplasezi la cel mai apropiat magazin să ți-l achiziționezi fără a mai aștepta câteva zile pentru a-ți fi expediat coletul.
 • De asemenea, multe persoane optează pentru magazinul tradițional și ca activitate socială sau pentru a-și petrece timpul liber.

Dezavantaje magazin offline:

 • Aglomerația și așteptatul la cozi sunt principalele cauze, acești factori diminuează plăcerea de a face cumpărături;
 • Lipsa timpului reprezintă un motiv pentru multe persoane, mai ales în prezent, clienții fiind nevoiți să se adapteze programelor de lucru magazinelor (contrar platformelor e-commerce), care uneori sunt greu de respectat.

Astfel, după cum ai putut observa există avantaje și dezavantaje în cazul ambelor variante. Alege cea care este optimă pentru tine, iar în cazul în care optezi pentru magazinul online, contactează-ne pentru mai multe informații pentru a te putea ajuta.

În cazul în care doriți să optați pentru implementarea unui magazin online pentru a vă îmbunătăți afacerea și, totodată, cifra de afaceri prin creșterea numărului cliențiilor, îi poți contacta pe cei de la Logiq Design (https://www.logiqdesign.ro) pentru a te putea ajuta în acest domeniu. Aceștia îți garantează calitatea serviciilor lor prin rezultatele perfomante și prin vasta experiență de peste 5 ani în programare web.

Îi poți contacta la numărul de tel 0746 778 303 sau îi găsești pe strada Ploiești 17-19A, din Cluj-Napoca.

Citeste in continuare

Viața în Cluj

Tendinte SEO si promovarea online

Publicat

pe

De

Promovarea online devine esențială în momentul în care îți înființezi o afacere și dorești o expunere cât mai mare  pe Google. Metodele SEO (Search Engine Optimization) sunt cele mai potivite pentru a te ajuta să ajungi la rezultatele dorite și să apari pe primele pagini Google.

Specialiștii SEO afirmă că în anii următori că numărul afacerilor online se va mări substanțial, având în vedere că segmente tot mai mari de populație au acces la internet. Pentru a avea rezultate de succes în materie de campanii SEO, practicienii de optimizare a motoarelor de căutare descoperă metode noi pentru o mai bună vizibilitate a afacerilor digitale.

 • Optimizare pentru smartphone-urilor

Dacă în Occident aproximativ o treime din populație își petrece minim o oră pe zi navigând pe internet cu ajutorul gadget-urilor, în România numărul acestor este mult mai mare datorită perfomanței internetului. Acest fapt încurajează comercianții să-și implementeze afacerile și în online, shopping-ul virtual devenind din ce în ce mai uzual.

Clasificarea paginilor în căutările de pe Google se va baza pe viitor, mai ales, pe versiunea mobilă a acestora, iar comercianții care vor să se afirme în mediul online nu pot ignora acest fapt: optimizarea site-urilor cu ajutorul unei firme care ofera servicii bune de SEO.

 • Marketingul personal

Se poate observa cum treptat de la un marketing de masă se trece la unul destinat experienței clienților pe parcursul achiziționării unui produs sau serviciu de pe website-ul respectiv. Procesul de cumpărare a cliențiilor s-a modificat, aceștia au dezvoltat un obicei de selecție și filtrare a website-urilor înainte de achiziționare. Își doresc o experiență mai dinamică și activă chiar și în simpla activitate de shopping, alegând site-ul care le poate oferi acest dinamism.

O agenție de servicii web cu specialiști (Logiq Design), la curent cu tot ce este nou în materie de strategii de e-marketing, de campanii SEO inteligente, care sunt în temă și cu transformările psihologice ale clienților și se folosesc de tehnologia modernă, te poate ajuta să satisfaci preferințele clienților pentru a face achizițiile ce îi interesează.

 • Videoclipurile

Imaginile și videoclipurile au un mai mare impact asupra publicului față de materialul scris.

Conform unor studii din anii precedenți s-a ajuns la concluzia că în următorii ani aproximativ 80% din conținutul urcat pe internet va fi reprezentat de videoclipuri. Un videoclip bine conceput va genera mai multe comentarii, like-uri și share-uri decât orice link clasic sau fotografie.

Astfel, Youtube, Facebook Live sau alte platforme asemănătoare vor avea un potențial puternic pentru prezentarea produselor și serviciilor.

 • Geolocația

Consumatorii, în general, caută produse și servicii cât mai aproape de locația lor. Tocmai de aceea afacerile locale vor apărea primele în motoarele căutare, respectiv pe ecranul utilizatorului în momentul navigării.

 • HTTPS

Se știe că paginile „http” sunt considerate ca fiind nesigure de către Google Chrome. Securizarea prin instalarea unui certificat SSL a devenit de aceea o necesitate pentru magazinele online sau alte website-uri.

În concluzie, aceste tendințe SEO ne arată cum comportamentul consumatorilor și comercianțiilor se schimbă treptat și în ce fel le poți folosi în avantajul afacerii tale pentru o expunere și viziblitate mai bună.

Pentru a afla mai multe informații în materie de SEO, recomandăm să contactați o firmă de promovare online, precum cei de la Logiq Design (www.logiqdesign.ro) care vă pot ajuta cu diferite strategii și campanii potrivite referințelor și așteptărilor tale. Datorită performanței lor și dorinței de perfecționare, aceștia îți promit că vei ajunge pe prima pagină cu site-ul tău, având mai mulți utilizatori pe sote și, implicit, mai mulți clienți.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Alegerea cuvintelor cheie Alegerea cuvintelor cheie
Afaceri9 ore inainte

Alegerea cuvintelor cheie

Învață să faci analiza de cuvinte cheie de la experți SEO Cuvintele cheie, mai exact selectarea celor mai potrivite cuvinte cheie...

Eveniment13 ore inainte

Justitia nu insemna adevar si dreptate!/Culoarele justitiei se mentin la Curtea de Apel Ploiesti! Campul tactic nu a disparut!

Daca pentru toate celelalte argumente, judecatorul fondului putea sa respinga cererea, ca asa a chibzuit el, avand in vedere, insa,...

EvenimentO zi inainte

S-a triplat filajul!

(Preluare National  – Catalin Tache): Daca Mihai Busuioc nu s-ar fi lasat ”documentat” exact de cine nu trebuia, dupa cum...

Eveniment2 zile inainte

MAI “crapa” de deontologie profesionala/Seful IPJ Gorj- sex in masina cu amanta/Inregistrari audio si stenograme incendiare (I)

In articolul “Ministerul de Interne cu “parfum” de femeie/Amante, abuzuri si banii publici” din data de 22.04.2019, Incisiv de Prahova...

Eveniment2 zile inainte

Nicio interpelare in Parlament/ Nicio plangere penala pentru sesizarea parchetului/ Nicio demisie/ Nicio alta masura punitive legala, institutionala

Marti, 16.04.2019, Comisia permanenta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI condusă de Claudiu...

Eveniment3 zile inainte

„Vataful” de la conducerea APM Prahova, interesul personal si favorizarea unor operatori economici in detrimentul altora

Florin Diaconu a fost pentru cei de la Incisiv de Prahova o figura „pitoreasca”, la nivelul redactiei noastre sosind zeci...

Eveniment4 zile inainte

Lazar trebuie sa raspunda penal pentru fals in declaratii

(PRELUARE INPOLITICS.RO–B.I.): Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că procurorul general trebuie anchetat penal pentru fals în declarații, dat fiind...

Eveniment4 zile inainte

Recalcularea corecta a sporului pentru Semnul Onorific (Meritul Militar)!

Recalcularea corecta a sporului pentru Semnul Onorific ( Meritul Militar)! Dupa stabilirea pensiei, in procent din pensie si nu cum...

Eveniment5 zile inainte

A ignorat si nu a actionat concret pentru eliminarea efectelor toxice in justitie produse de SRI in campul tactic al justitiei

Cred ca “profesionistul” T.T, acum la sfarsitul mandatului sau de ministru, ramane un zero al justitiei intrucat nu a facut...

Eveniment6 zile inainte

Iohannis, lovit in punctual slab…/Gata, acum i-o pot salta pe Carmen!

(Preluare National  – Catalin Tache): Dupa cum dezvaluiam chiar ieri, Klaus Iohannis a facut o mutare cel putin surprinzatoare prin...

Eveniment6 zile inainte

George Maior a lezat interesele partidelor politice si/sau ale persoanelor fizice ori juridice/A MINTIT Comisia de control

Preluare FLUX 24 Fostul director SRI George Maior a angajat instituţia, în perioada 2012 – 2015, în acţiuni “reprobabile”, care...

Uncategorized6 zile inainte

Cabana de la munte, un loc excelent pentru relaxare!

Pasionat de natura si de spiritul pe care il emana un peisaj curat, racoritor si plin de aer proaspat? Ti-ai...

Eveniment7 zile inainte

Protejarea sefilor SRI/Dosarul nr 104/P/2017, tergiversat la DNA Structura Centrala – Serviciul pentru Combaterea Infractiunilor savarsite de militari

V-am promis in articolele precedente ca vom mai publica extrase din petitiile, sesizarile, plangerile etc. celor doi ofiteri SRI de...

UncategorizedO săptămână inainte

De la epoca de piatra, la masini de lux

De-a lungul timpului am cunoscut o dezvoltare armonioasa alaturi de tehnologia care ne acapareaza in prezent 99% din timpul petrecut...

EvenimentO săptămână inainte

Uite cine-i da ”mapa neagra” lui Iohannis!/ “Expertul” britanic, consultant SRI si BVT, principala agentie de informatia austriaca!

La data de 17.04.2019, Incisiv de Prahova publica urmatorul articol “SRI se fardeaza pe sub masa, fara oglinda/”Expertul” britanic, consultant...

EvenimentO săptămână inainte

SRI se fardeaza pe sub masa, fara oglinda/”Expertul” britanic, consultant al SRI/ ”Culoarele justitiei”

Printre putinii, daca nu cumva sigurii fosti ofiteri SRI care se mai lupta demn cu SRI (multi dintre ei cu...

Știrea Zilei