Connect with us

Administrație locală

Repatrieri decedati reprezinta ajutorul de care au nevoie apartinatorii

Publicat

pe

Nu exista incercare mai mare pe acest pamant ca moartea celui drag! Locul sau ramane gol si familia nu poate accepta ca nu il va mai avea in mijlocul ei si ca nu va mai putea sa comunice cu el.

Decesul cuiva drag si apropiat reprezinta o rana sufleteasca nevindecabila in intregime niciodata. Apartinatorii au de alergat peste tot in perioada de doliu, iar efortul lor supraomenesc poate duce la depresii si imbolnaviri grave. In cazul in care nu apeleaza la o firma de servicii funerare au mari sanse sa acuze o stare de epuizare la sfarsitul ceremoniei.

In tara, oamenii mai pot sa se ocupe de decedatii lor fara implicarea firmelor de pompe funebre, desi este foarte dificil, dar repatrieri decedati fara interventia personalului calificat nu este posibila din urmatoarele motive:

  1. Multe dintre statele europene in care a avut loc decesul nu accepta sa incredinteze trupul neinsufletit familiei din motive intemeiate. Principalul motiv il reprezinta necunoasterea legislatiei in vigoare. Statele respective colaboreaza cu persoane care au experienta in repatrieri si detin si recuzita necesara pregatirii decedatului pentru o calatorie de 3-4 zile.
  2. Firmele foarte bune de servicii funerare au in stoc sicriele potrivite, fiindca pentru fiecare caz in parte este nevoie de doua sicrie: unul din zinc si altul din lemn de esenta tare. Nu se gaseste peste tot astfel de echipamente de transport securizat a decedatului pe distante mari, de aceea se impune solicitatea serviciilor de repatrieri  firmelor ce ofera servicii de top.
  3. Sunt necesare acte de la autoritatile din tara unde a avut loc decesul. Familia ar trebui sa se duca acolo cu o lista, salariatii firmei de repatrieri decedati au dosarul de repatriere in minte si stiu exact ordinea in care se scot actele si cu cine sa interactioneze.
  4. Pregatirea decedatului necesita existenta unui spatiu adecvat, a specialistilor cu experienta si calificare si a injectiei de conservare, fiindca imbalsamarea trebuie facuta temeinic.
  5. Cele doua sicrie cu capacul sigilat, la care se adauga greutatea corpului neinsufletit sunt greu de manipulat si din nou ajungem la nevoia de personal priceput in manipularea sicriului.
  6. Transportul decedatilor nu se face cu orice mijloc de transport si in orice conditii, ci este obligatorie masina funerara, fiindca:

-sicriul trebuie sa stea intr-un spatiu securizat, nu in unul improvizat, iar la prima frana sa alunece.

-masinile funerarea au temperaturi scazute  in spatiul inchis in care sta sicriul, astfel ca vara corpul neinsufletit nu va fi afectat de caldura.

Salariatii de la firmele de pompe funebre care ne ajuta sa ne aducem mortii acasa, pregatiti de intalnirea cu cei dragi merita toata aprecierea noastra, fiindca ne ajuta cand ne este mai greu.

Nu este nevoie ca familia indurerata sa se deplaseze in tara in care a avut loc decesul si sa actioneze cu ranile inca sangerande din suflet.

Totul se pregateste responsabil, la superlativ, ca intalnirea dintre familie si decedat sa aiba loc, iar dupa implinirea datoriei morale viata sa continue.

Este greu sa suportam decesul unei persoane dragi, dar nu este imposibil, de aceea sa tinem minte cine se poate implica alaturi de noi cu tot sufletul si cu toata priceperea ca totul sa fie gata la timp.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

INDAGRA 2019: Iridex Group Plastic prezintă soluții specializate pentru domeniul agricol

Publicat

pe

În fiecare an evenimentul principal al agricultorilor este INDAGRA, unde în fața miilor de participanți sunt prezentate cele mai inovative soluții din domeniul agriculturii. Iridex Group Plastic, compania românească va prezenta în cadrul standurilor sale soluții inteligente pentru întreținerea culturilor, cum sunt irigațiile, pentru depozitarea recoltelor, precum și managementul deșeurilor din agricultură.

Târgul Internațional INDAGRA de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei se desfășoară anul acesta în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie în cadrul Centrului Expozițional Romexpo – Pavilioanele B1, C1, C2, precum și pe platformele exterioare. În cadrul evenimentului Iridex Group Plastic vă invită la standul nr. 60, din zona A, Pavilionul B, precum și în exterior pe platforma din Aleea Negustorilor, Standul nr. 5.

Conceptul de prezentare la stand are în vedere gama bogată de produse pentru agricultură. Printre acestea se numără: boxpaleți, europaleți, plase și agrotextile de protecție, plase pentru ambalat legume și fructe. Echipamentele pentru irigații fac obiectul prezenței la eveniment, unde vor fi prezentate sistemele cu tambur și furtun, sistemele pivot, sistemele liniare și sistemele tip hipodrom, motopompe, pompe alimentate cu energie solară.

O altă ramură pe care Iridex Group Plastic o aduce în prim-plan la Indagra este zona instalațiilor de compostare pentru deșeuri organice și instalații de digestie anaerobă, extrem de importantă în gestionarea corectă a deșeurilor agricole. Vă invităm la standurile Iridex Group Plastic unde puteți afla mai multe despre gama largă de soluții pentru domeniul agricol.

Citeste in continuare

Administrație locală

Primăria Cluj schimbă circulaţia pe Dorobanților

Publicat

pe

 

Viceprimarul Dan Tarcea a explicat că se va trece la ”implementarea sensului unic pe Calea Dorobanţilor înspre Teodor Mihali”.

„În acest moment se desfăşoară pe trei benzi înspre Teodor Mihali şi o bandă care vine dinspre Teodor Mihali înspre Aleea Bibliotecii. Acolo vor fi 4 benzi de ieşire spre Teodor Mihali. Estimez că în următoarele 2 săptămâni vom reuşi să implementăm şi această modificare. Aş încuraja pe toţi participanţii la trafic să folosească pentru ieşirea din Cluj această zonă şi nu Aleea Bibliotecii şi sensul giratoriu, pentru că este mult mai facilă. Ieşirea spre Teodor Mihali şi după aceea pe lângă pod este mult mai facilă decât prin sensul giratoriu din Mărăşti. Este o intersecţie care nu creează probleme: dacă înainte se aştepta foarte mult când erau doar 2 benzi, prin introducerea a încă unei benzi s-a fluidizat circulaţia mult mai bine; şi cred că cu sensul unic pe această parte vom rezolva mult mai bine tot ce înseamnă zona de trafic din zona sensului giratoriu. Sigur, acolo anul trecut am făcut şi nişte benzi dedicate de viraj dreapta înspre Strada Fabricii şi dinspre Strada Fabricii înspre 21 decembrie, lucru care se vede în trafic. S-a îmbunătăţit puţin, dar încă nu suntem la nivelul la care ne-am dori”, a spus viceprimarul Dan Tarcea la un post de radio.

Citeste in continuare

Administrație locală

Floriile sau sărbătoarea „mâțișorilor” . Drumul spre moartea Mântuitorului a fost presărat cu flori

Publicat

pe

Încă de dimineață, clopotele bisericii ortodoxe Sfânta Treime din Huedin au început să răsune. Credincioșii s-au adunat, cu mic, cu mare. Slujba nu este una deosebită, nu are ritualuri diferite de celelalte duminici ale anului, însă atmosfera este alta. Oamenii, deși mulți, sunt calmi. Încep să își pregătească sufletul pentru a intra în Săptămâna Patimilor.

Sărbătoarea „mâțișorilor”

Preotul înalță rugăciuni, în timp ce corul îl slăvește pe Dumnezeu. O tânără îmbrăcată în costum popular cântă și ea în timp ce alta, din când în când, cu glas duios, citește câte un verset. Oamenii se adună pentru Împărtășanie. Prima dată gustă din sângele și trupul lui Hristos copiii mici, cei fără de păcat.

Din cor, dirijorul dă tonul pentru o priceasnă potrivită: „Duminica la Florii/A zis Mama către Fiu: Spune-mi Fiul Meu iubit,/De ce ești Tu necăjit?”.  Din rândul credincioșilor, alte glasuri li se alătură.

În final, preotul începe predica.

„Duminica Floriilor este ultima duminică din Postul Mare. Aceast mare sărbătoare este ziua în care Mântuitorul cu apostolii intra în Cetatea Ierusalimului, cum este numită în Vechiul Testament, Cetatea care îi omoară pe prooroci”, își începe preotul cuvânarea.

În biserică se lasă liniștea, fiecare credincios este cu gândurile sale, cu rugăciunile sale.

Slujba se încheie cu rugăciunea „Tatăl Nostru”, pe care cei prezent o rostesc într-un glas cu preotul.

Pe altarul de vară, ramurile de salcie, sau, cum se spune în popor, „mâțișorii”, așteaptă să fie luați la sfârșitul slujbei de către enoriași. E un obicei vechi de când lumea, însă nu prea mulți știu de ce se sfințesc ramurile de salcâm.

„Așa a fost de când sunt și Floriile. Se aduc mâți și se sfințesc apoi îi ducem acasă. Nu știu de ce se face asta, dar așa facem în fiecare an, în ultima duminică înainte de Paște”, spune o bătrână.

Un băiat de nici optsprezece ani, la îndemnul bunicii lui, se strecoară printre vârstnici și ia și el câteva ramuri.

„M-a rugat bunica să îi aduc, sunt sfințite și le ducem acasă. Dar nu știu ce se face cu ele”, spune tânărul.

Obiceiuri și tradiții de Florii, ramurile de salcie

În ziua Floriilor, oamenii merg cu ramuri de salcie la biserică pe a-L întâmpina pe Hristos. Ele sunt sfințite și puse la icoane. Se credea că nu e bine să renunți la aceste ramuri dacă nu au venit celelalte Florii. Oamenii de la țară încă le pun și pe pomii fructiferi, pentru a-i ajuta să dea rod. Există credința că abia acum pomii prind putere să rodească. De aceea, nu se plantau pomi înainte de Florii, de teamă că aceștia nu vor face fructe.

În ziua de Florii, stupii erau împodobiți cu ramurile de salcie sfințite, ca albinele să se bucure de binecuvântarea divină.

În unele sate, mâțișorii erau atuncați în curte când începea să bată grindină, însă ramurile de salcie au în principal scopul de a-i feri pe oameni de duhurile rele.

De asemenea, ramura de salcie sfințită este utilizată și în scopuri terapeutice. Oamenii înghit mâțișori pentru a fi feriți de boli. Pe vremuri părinții își loveau ușor copiii cu nuielușa de salcie când veneau de la biserică. Credeau că așa vor crește sănătoși și înțelepți.

Semnificația sărbătorii

Cu o săptămână înainte de Patimile Sale, Iisus Hristos  intrat în Ierusalim pe un asin înconjurat de cei 12 Apostoli. Mulțimea, recunoscându-l ca fiind adevăratul Mântuitor, l-au întâmpirat cu ramuri de finic și cântări de bucurie. Din punct de vedere liturgic, din această zi începe Săptămâna Patimilor, în amintirea cărora în biserici se oficiază în fiecare seară Deniile, slujbe prin care credincioșii îl petrec pe Hristos pe drumul Crucii, până la moarte și Înviere.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment12 ore inainte

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Eveniment17 ore inainte

ATEN propune solutii eficiente de digitalizare a primariilor

Solutii ATEN de informare a cetatenilor si organizare a zonelor de acces Bucuresti, Romania (4 august, 2020) –  ATEN International,...

ExclusivO zi inainte

Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului România Noastră a anunţat refuzul de participare la alegerile locale 2020 împreună cu formaţiunea politică Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R)

În aceste zile când societatea românească se confruntă cu precampania electorală de strângere de semnături pentru alegerile locale 2020, când...

Sport2 zile inainte

Start înscrieri la RTP OPEN 2020, primul Grand Slam pentru jucătorii amatori de tenis din România

RTP dă startul înscrierilor la primul Grand Slam rezervat jucătorilor amatori de tenis din România. Cel mai mare turneu de...

Eveniment2 zile inainte

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

Poate cineva sa spuna care este articolul si din ce lege un cetatean poate fi amendat pentru nepurtarea mastii de...

Eveniment2 zile inainte

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Eveniment4 zile inainte

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Exclusiv5 zile inainte

Cross docking Bucuresti – Ziarul Nationalul

Globalizarea a obligat companiile sa-si accelereze depozitarea si sa infiinteze procese pentru a-si mentine avantajul competitiv si fidelizarea clientilor cu...

Exclusiv5 zile inainte

Care sunt cele mai frecvente utilizari ale nisipului de constructii?

   Nisipul este un material natural care este constituit din roci mici, corali si scoici. Nisipul a fost utilizat ca...

Eveniment5 zile inainte

„Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred că a inventat şi covidul în Wuhan, nu că ei şi el n-aveau lege pe covid de 4 luni şi guvernau prin ordine ilegale de ministru”

Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred...

Eveniment6 zile inainte

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Peste o luna, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului...

Exclusiv6 zile inainte

Coletăria.ro și StockBinder intră în parteneriat pentru a sprijini magazinele online românești în zona logistică și de automatizare a stocurilor

Parteneriatul oferă soluții pentru ca magazinele online să își majoreze capacitatea de livrare națională și internațională, concomitent cu ajustarea, în...

Eveniment6 zile inainte

Amenintarile lui „Portocala” sunt pe cale sa produca un tsunami in SRI mai mare decat cel produs de dezvaluirile lui Sebastian Ghita care s-au soldat cu ejectarea din sistem al generalului de carton, Florian Coldea

In data de 15.07.2020 cand Negulescu Mircea a fost in arestul Central acesta a urlat si a amenintat si a...

Eveniment7 zile inainte

Se va sesiza CCR si pe aceasta tema de incalcare a protectiei datelor cu caracter personal precum si a drepturilor pacientului!

Acum 9 zile Avocatul Poporului a trimis o solicitare cu privire la transmiterea bazei de date cu pacienti, existenta la...

EvenimentO săptămână inainte

PROMO/Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde se dictau „paradelile”, ziaristi si oameni de afaceri

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica o investigatie cutremuratoare privind tenebrele „Statului Paralel” si ramificatiile acestuia, in mai...

EvenimentO săptămână inainte

Bomba medicala: de ce infectarile apar numai la testele de stat?

(Preluare Inpolitics): O veritabilă bombă medicală e lansată pe piață de un reputat medic, care atrage atenția asupra unui fenomen...

Știrea Zilei