Connect with us

Administrație locală

Repatrieri decedati reprezinta ajutorul de care au nevoie apartinatorii

Publicat

pe

Nu exista incercare mai mare pe acest pamant ca moartea celui drag! Locul sau ramane gol si familia nu poate accepta ca nu il va mai avea in mijlocul ei si ca nu va mai putea sa comunice cu el.

Decesul cuiva drag si apropiat reprezinta o rana sufleteasca nevindecabila in intregime niciodata. Apartinatorii au de alergat peste tot in perioada de doliu, iar efortul lor supraomenesc poate duce la depresii si imbolnaviri grave. In cazul in care nu apeleaza la o firma de servicii funerare au mari sanse sa acuze o stare de epuizare la sfarsitul ceremoniei.

In tara, oamenii mai pot sa se ocupe de decedatii lor fara implicarea firmelor de pompe funebre, desi este foarte dificil, dar repatrieri decedati fara interventia personalului calificat nu este posibila din urmatoarele motive:

  1. Multe dintre statele europene in care a avut loc decesul nu accepta sa incredinteze trupul neinsufletit familiei din motive intemeiate. Principalul motiv il reprezinta necunoasterea legislatiei in vigoare. Statele respective colaboreaza cu persoane care au experienta in repatrieri si detin si recuzita necesara pregatirii decedatului pentru o calatorie de 3-4 zile.
  2. Firmele foarte bune de servicii funerare au in stoc sicriele potrivite, fiindca pentru fiecare caz in parte este nevoie de doua sicrie: unul din zinc si altul din lemn de esenta tare. Nu se gaseste peste tot astfel de echipamente de transport securizat a decedatului pe distante mari, de aceea se impune solicitatea serviciilor de repatrieri  firmelor ce ofera servicii de top.
  3. Sunt necesare acte de la autoritatile din tara unde a avut loc decesul. Familia ar trebui sa se duca acolo cu o lista, salariatii firmei de repatrieri decedati au dosarul de repatriere in minte si stiu exact ordinea in care se scot actele si cu cine sa interactioneze.
  4. Pregatirea decedatului necesita existenta unui spatiu adecvat, a specialistilor cu experienta si calificare si a injectiei de conservare, fiindca imbalsamarea trebuie facuta temeinic.
  5. Cele doua sicrie cu capacul sigilat, la care se adauga greutatea corpului neinsufletit sunt greu de manipulat si din nou ajungem la nevoia de personal priceput in manipularea sicriului.
  6. Transportul decedatilor nu se face cu orice mijloc de transport si in orice conditii, ci este obligatorie masina funerara, fiindca:

-sicriul trebuie sa stea intr-un spatiu securizat, nu in unul improvizat, iar la prima frana sa alunece.

-masinile funerarea au temperaturi scazute  in spatiul inchis in care sta sicriul, astfel ca vara corpul neinsufletit nu va fi afectat de caldura.

Salariatii de la firmele de pompe funebre care ne ajuta sa ne aducem mortii acasa, pregatiti de intalnirea cu cei dragi merita toata aprecierea noastra, fiindca ne ajuta cand ne este mai greu.

Nu este nevoie ca familia indurerata sa se deplaseze in tara in care a avut loc decesul si sa actioneze cu ranile inca sangerande din suflet.

Totul se pregateste responsabil, la superlativ, ca intalnirea dintre familie si decedat sa aiba loc, iar dupa implinirea datoriei morale viata sa continue.

Este greu sa suportam decesul unei persoane dragi, dar nu este imposibil, de aceea sa tinem minte cine se poate implica alaturi de noi cu tot sufletul si cu toata priceperea ca totul sa fie gata la timp.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

INDAGRA 2019: Iridex Group Plastic prezintă soluții specializate pentru domeniul agricol

Publicat

pe

În fiecare an evenimentul principal al agricultorilor este INDAGRA, unde în fața miilor de participanți sunt prezentate cele mai inovative soluții din domeniul agriculturii. Iridex Group Plastic, compania românească va prezenta în cadrul standurilor sale soluții inteligente pentru întreținerea culturilor, cum sunt irigațiile, pentru depozitarea recoltelor, precum și managementul deșeurilor din agricultură.

Târgul Internațional INDAGRA de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei se desfășoară anul acesta în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie în cadrul Centrului Expozițional Romexpo – Pavilioanele B1, C1, C2, precum și pe platformele exterioare. În cadrul evenimentului Iridex Group Plastic vă invită la standul nr. 60, din zona A, Pavilionul B, precum și în exterior pe platforma din Aleea Negustorilor, Standul nr. 5.

Conceptul de prezentare la stand are în vedere gama bogată de produse pentru agricultură. Printre acestea se numără: boxpaleți, europaleți, plase și agrotextile de protecție, plase pentru ambalat legume și fructe. Echipamentele pentru irigații fac obiectul prezenței la eveniment, unde vor fi prezentate sistemele cu tambur și furtun, sistemele pivot, sistemele liniare și sistemele tip hipodrom, motopompe, pompe alimentate cu energie solară.

O altă ramură pe care Iridex Group Plastic o aduce în prim-plan la Indagra este zona instalațiilor de compostare pentru deșeuri organice și instalații de digestie anaerobă, extrem de importantă în gestionarea corectă a deșeurilor agricole. Vă invităm la standurile Iridex Group Plastic unde puteți afla mai multe despre gama largă de soluții pentru domeniul agricol.

Citeste in continuare

Administrație locală

Primăria Cluj schimbă circulaţia pe Dorobanților

Publicat

pe

 

Viceprimarul Dan Tarcea a explicat că se va trece la ”implementarea sensului unic pe Calea Dorobanţilor înspre Teodor Mihali”.

„În acest moment se desfăşoară pe trei benzi înspre Teodor Mihali şi o bandă care vine dinspre Teodor Mihali înspre Aleea Bibliotecii. Acolo vor fi 4 benzi de ieşire spre Teodor Mihali. Estimez că în următoarele 2 săptămâni vom reuşi să implementăm şi această modificare. Aş încuraja pe toţi participanţii la trafic să folosească pentru ieşirea din Cluj această zonă şi nu Aleea Bibliotecii şi sensul giratoriu, pentru că este mult mai facilă. Ieşirea spre Teodor Mihali şi după aceea pe lângă pod este mult mai facilă decât prin sensul giratoriu din Mărăşti. Este o intersecţie care nu creează probleme: dacă înainte se aştepta foarte mult când erau doar 2 benzi, prin introducerea a încă unei benzi s-a fluidizat circulaţia mult mai bine; şi cred că cu sensul unic pe această parte vom rezolva mult mai bine tot ce înseamnă zona de trafic din zona sensului giratoriu. Sigur, acolo anul trecut am făcut şi nişte benzi dedicate de viraj dreapta înspre Strada Fabricii şi dinspre Strada Fabricii înspre 21 decembrie, lucru care se vede în trafic. S-a îmbunătăţit puţin, dar încă nu suntem la nivelul la care ne-am dori”, a spus viceprimarul Dan Tarcea la un post de radio.

Citeste in continuare

Administrație locală

Floriile sau sărbătoarea „mâțișorilor” . Drumul spre moartea Mântuitorului a fost presărat cu flori

Publicat

pe

Încă de dimineață, clopotele bisericii ortodoxe Sfânta Treime din Huedin au început să răsune. Credincioșii s-au adunat, cu mic, cu mare. Slujba nu este una deosebită, nu are ritualuri diferite de celelalte duminici ale anului, însă atmosfera este alta. Oamenii, deși mulți, sunt calmi. Încep să își pregătească sufletul pentru a intra în Săptămâna Patimilor.

Sărbătoarea „mâțișorilor”

Preotul înalță rugăciuni, în timp ce corul îl slăvește pe Dumnezeu. O tânără îmbrăcată în costum popular cântă și ea în timp ce alta, din când în când, cu glas duios, citește câte un verset. Oamenii se adună pentru Împărtășanie. Prima dată gustă din sângele și trupul lui Hristos copiii mici, cei fără de păcat.

Din cor, dirijorul dă tonul pentru o priceasnă potrivită: „Duminica la Florii/A zis Mama către Fiu: Spune-mi Fiul Meu iubit,/De ce ești Tu necăjit?”.  Din rândul credincioșilor, alte glasuri li se alătură.

În final, preotul începe predica.

„Duminica Floriilor este ultima duminică din Postul Mare. Aceast mare sărbătoare este ziua în care Mântuitorul cu apostolii intra în Cetatea Ierusalimului, cum este numită în Vechiul Testament, Cetatea care îi omoară pe prooroci”, își începe preotul cuvânarea.

În biserică se lasă liniștea, fiecare credincios este cu gândurile sale, cu rugăciunile sale.

Slujba se încheie cu rugăciunea „Tatăl Nostru”, pe care cei prezent o rostesc într-un glas cu preotul.

Pe altarul de vară, ramurile de salcie, sau, cum se spune în popor, „mâțișorii”, așteaptă să fie luați la sfârșitul slujbei de către enoriași. E un obicei vechi de când lumea, însă nu prea mulți știu de ce se sfințesc ramurile de salcâm.

„Așa a fost de când sunt și Floriile. Se aduc mâți și se sfințesc apoi îi ducem acasă. Nu știu de ce se face asta, dar așa facem în fiecare an, în ultima duminică înainte de Paște”, spune o bătrână.

Un băiat de nici optsprezece ani, la îndemnul bunicii lui, se strecoară printre vârstnici și ia și el câteva ramuri.

„M-a rugat bunica să îi aduc, sunt sfințite și le ducem acasă. Dar nu știu ce se face cu ele”, spune tânărul.

Obiceiuri și tradiții de Florii, ramurile de salcie

În ziua Floriilor, oamenii merg cu ramuri de salcie la biserică pe a-L întâmpina pe Hristos. Ele sunt sfințite și puse la icoane. Se credea că nu e bine să renunți la aceste ramuri dacă nu au venit celelalte Florii. Oamenii de la țară încă le pun și pe pomii fructiferi, pentru a-i ajuta să dea rod. Există credința că abia acum pomii prind putere să rodească. De aceea, nu se plantau pomi înainte de Florii, de teamă că aceștia nu vor face fructe.

În ziua de Florii, stupii erau împodobiți cu ramurile de salcie sfințite, ca albinele să se bucure de binecuvântarea divină.

În unele sate, mâțișorii erau atuncați în curte când începea să bată grindină, însă ramurile de salcie au în principal scopul de a-i feri pe oameni de duhurile rele.

De asemenea, ramura de salcie sfințită este utilizată și în scopuri terapeutice. Oamenii înghit mâțișori pentru a fi feriți de boli. Pe vremuri părinții își loveau ușor copiii cu nuielușa de salcie când veneau de la biserică. Credeau că așa vor crește sănătoși și înțelepți.

Semnificația sărbătorii

Cu o săptămână înainte de Patimile Sale, Iisus Hristos  intrat în Ierusalim pe un asin înconjurat de cei 12 Apostoli. Mulțimea, recunoscându-l ca fiind adevăratul Mântuitor, l-au întâmpirat cu ramuri de finic și cântări de bucurie. Din punct de vedere liturgic, din această zi începe Săptămâna Patimilor, în amintirea cărora în biserici se oficiază în fiecare seară Deniile, slujbe prin care credincioșii îl petrec pe Hristos pe drumul Crucii, până la moarte și Înviere.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment2 ore inainte

Senatorul PNL -Viorel Badea – a luat ilegal cateva milioane de euro de la Departamentul Romanilor de Pretutindeni (DRP) in urma cu aproape un deceniu/A furat inclusiv banii pentru construcţia unei biserici

Viorel Badea a fost şef la Departamentul pentru Românii de peste Hotare (DRRH) în timpul guvernării CDR. 147 de pagini...

Afaceri17 ore inainte

Autodesk prezintă Noua Eră a construcțiilor conectate cu Autodesk Construction Cloud

Peste 50 de îmbunătățiri și integrări mai puternice au fost create pentru a permite industriei construcțiilor să se dezvolte, să...

Eveniment17 ore inainte

Seful Politiei Locale Ploiesti – prietenul procurorului Negulescu Mircea – sfidează legea, bunul simţ si inteligența functionarilor publici din subordine

In numarul trecut va precizam ca primarul PNL Adrian Dobre si seful Politiei Locale Ploiesti au furat startul si ne...

Exclusiv18 ore inainte

ATEN colaboreaza cu Bosch pentru dezvoltarea unor noi tehnologii pentru sedinte

ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, a anuntat ca produsele sale Pro...

EvenimentO zi inainte

Student din Ploiești folosit sub ”acoperire” de DIICOT ST Ploiesti ucis de traficanții de droguri deoarece ofițerii și procurorii nu i-au oferit protecție

Cazul studentului din Ploiești, colaborator al DIICOT, ucis de traficanții de droguri, revine. În timp ce toate probele indică o...

Eveniment2 zile inainte

Stiati ca guvernarea actuala a mintit inca din primele zile de guvernare, spunand ca face investitii pentru spitale?

Stiati ca guvernarea actuala a mintit inca din primele zile de guvernare, spunand ca face investitii pentru spitale, in realitate...

Eveniment3 zile inainte

Stiati ca familia Iohannis, în urmă cu 20 de ani, de ziua Poetului, a evacuat librăria Eminescu din imobilul pe care Familia l-a obținut prin frauda?

M-a deranjat în mod esențial limbajul alienat al lui Iohannis chiar de Ziua Culturii Naționale și evident, de acum încolo,...

Eveniment3 zile inainte

Luați-vă popcornul și asistati la circ/Primarul PNL Adrian Dobre si seful Politiei Locale Ploiesti au furat startul si ne ofera circ inainte de campania electorala

Precizam intr-un articol anterior ca circul și pâinea sunt folosite și acum la pachet, nu doar când se apropie momentul...

Eveniment4 zile inainte

Care este serverul perfect pentru voi

Trebuie sa stiti in primul rand cateva lucruri despre serverul dedicat si anume la ce foloseste acesta. El este asadar...

Exclusiv4 zile inainte

Alegerea unui PC ieftin – Ziarul Nationalul

Se poate intampla sa aveti un buget care sa nu va permita achizitionarea unui PC prea scump, de aceea, urmatorul...

Eveniment4 zile inainte

Procurorii militari s-au făcut că anchetează Securitatea/Newsweek Romania confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova

”Teroriștii” din decembrie au fost securiștii aflați sub comanda lui Iulian Vlad, securisti care ne conduc si azi si/sau sunt...

Uncategorized5 zile inainte

Cadoul ideal pentru o mamica si copilul ei: ofera-i un body pentru bebe in dar

Cea mai buna prietena a ta devine mamica? Inseamna ca iti doresti sa ii oferi cadoul ideal, care sa o...

Eveniment5 zile inainte

Procurorul Ionuţ Botnaru şi-a retras candidatura pentru funcţia de şef al DNA

Procurorul Ionuţ Botnaru, unul dintre cei cinci candidaţi admişi la interviurile de la Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al...

Eveniment6 zile inainte

,,Poți să îi prostești pe puțini de multe ori, pe mulți de puține ori, dar niciodata pe mulți de multe ori”/Că așa e cu statul de drept

Spunea cineva înțelept: ,,poți să îi prostești pe puțini de multe ori, pe mulți de puține ori, dar niciodata pe...

Eveniment6 zile inainte

Judecătorul Ion-Tudoran, achiziții imobiliare nejustificate de peste 150.000 de euro. Case la munte și la mare plus un apartament secret nedeclarat

(Preluare Newstrack.ro): În perioada în care activa în funcția de judecător la Curtea de Apel București, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a...

Exclusiv6 zile inainte

Cadourile potrivite de botez si aniversari

Desi alegerea cadoului potrivit ar putea sa va puna unele dificultati, aceasta alegere fiind si o provocare destul de mare...

Știrea Zilei