Connect with us

Eveniment

Elena, ”lesa” pusă de Coldea lui Predoiu!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):
”Coldea moare, dar nu se predă” titram pe 1 decembrie. Atunci când după ce serviciile îi ”puseseră pătura în cap” prezidențiabilului Dan Barna, ”lumea bună” a clasei politice și a sistemului deopotrivă deschidea șampania pentru a celebra înfrîngerea generalului care s-a aflat la butoanele operative ale Serviciului Român de Informații timp de un deceniu. Și tot atunci avertizam că doar adevărații cunoscători ai sistemului, precum oamenii din umbra președintelui se tem din ce în ce mai mult de imprevizibilul comportament de ”animal rănit” al generalului Coldea, cel care astfel putea deveni un adversar mai de temut decât oricînd.
Si iată că nici nu au trecut bine Sărbătorile de iarnă și la vârful Partidului Social Democrat deja se vorbește pe șleau și se fac acuze publice cu privire la ”decapările” ordonate printre liderii social-democrați de către Florian Coldea. Asta în timp ce și liderii PNL-ului recunosc, unul câte unul, influența aceluiași Florian Coldea în viața internă a partidului, cel puțin cu privire la falsificarea unor sondaje de opinie. Însă adevărata mare lovitură – una cu mantă, ce-i drept, dar care cu cu atât mai mult ar trebui să-i pună pe mulți pe gânduri- se pare că generalul Coldea ar fi dat-o chiar la Ministerul Justiției. Acolo unde ”ministrul sistemului” s-ar fi trezit pe cap- nici el nu știe bine cum! – cu un veritabil ”superviser” în persoana noului secretar general, Elena Petrașcu. Cea care, prin fișa postului a devenit astfel automat omul fără de care nu mișcă nicio ”hârtie” în circuitul ministerului și fără de care se spune deja că nici măcar Cătălin Predoiu nu mișcă în front. Iar dacă deja unii inițiați ai sistemului râd – deși nu este râsul lor! – că generalul Coldea i–a pus astfel ”lesă” lui Predoiu se datorează poate și faptului că Elena Petrașcu a urmat Colegiul Național de Informații, Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul” și Colegiul Național de Apărare.
Dar mai ales faptului că în vremurile de aur ale ”protocoalelor” și nu numai, aceasta era privită cu respect și teamă deopotrivă în instituțiile unde a ocupat poziții cheie drept una dintre ”rotițele” incredibilei rețele interministeriale create se spune de către chiar generalul Coldea personal…
De la Bechtel la Gruia Stoica
Imediat după preluarea portofoliului Transporturilor, fostul lider pesedist Dan Șova a și fost propulsat în fruntea ”listei scurte” a DNA, mai ales după ce prima sa grijă a fost să se înconjoare atunci cu consilieri precum trio-ul George Buruiană, Bogdan Donciu și Elena Petrașcu. Cei despre care dezvăluiam, încă din 24 martie 2014, că se regăsesc într-un raport informativ ca și ”echipa de șoc care conduce de facto ministerul. Buruiană este nimeni altul decât fostul director al CFR Marfă care a dezertat de la MT și a fugit în slujba lui Gruia Stoica, de văzut dacă și cu tot cu cele mai avantajoase contracte pe care le-ar fi mutat de la stat la privat, după care miliardarul din Toflea l-a pus șef la SERVTRANS. Un alt consilier personal recuperat de Dan Șova este Bogdan Donciu, cel care după ce a fost considerat unul dintre principalii vinovați pentru producerea accidentului aviatic din Munții Apuseni și a fost zburat din fruntea ROMATSA a fost așezat la butoanele subterane ale Transporturilor.
Însă regia scenariului jucat acum de Dan Șova , după cum reiese din raportul secret intrat în posesia noastră este semnată de Elena Petrașcu, misteriosul secretar general care ar face jocurile la Transporturi. Și asupra căreia ar plana inclusiv suspiciunea că ar fi una dintre persoanele care ar ști unde se află contractul original cu Bechtel, cel dat pierdut de către Dan Șova. Cel a cărui mamă vitregă, Ana Diculescu Șova, membră a unei celebre case de avocatură s-ar afla în strânse legături de prietenie cu aceeași Elena Petrașcu” dezvăluiam încă de acum șase ani despre ”eminența cenușie” a Ministerului Transporturilor. O Elena Petrașcu care încă din anul 2001, când Adrian Năstase și Miron Mitrea au semnat ”buclucașul” contract cu compania americană Bechtel era directorul general al Direcției Juridice din minister. Astfel că fără avizul său nu s-ar fi putut semna contractul. Oricum, de atunci Elena Petrașcu a rămas pe poziție și în mandatul lui Dan Șova, și al lui Lucian Șova, dar și al interimatului Rovanei Plumb. Iar după căderea guvernării pesediste a fost ”recuperată” și adusă din nou secretar general, dar de această dată la la Ministerul Justiției condus de … liberalul Cătălin Predoiu!
De la DNA la Parchetul Sectorului 1
De-a lungul vremii, Elena Petrașcu a mai fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale, secretar general la Transporturi și la Ministerul Mediului și Pădurilor, președintele Consiliului de Adminsitrație al CN TAROM și CN APC SA sau director la conducerea Companiei Naționale ”Poșta Română” SA. Însă în timp ce DNA luase drept ”țintă vie” conducerea managerială a echipei lui Dan Șova de la Ministerul Transporturilor, procurorii anticorupție s-au aruncat și asupra speței privind ”neexecutarea garanției de 10 milioane de euro împotriva lui Gruia Stoica”. Însă procurorii DNA nu au reușit să rețină ”intenția neglijenței în serviciu” și dosarul ar fi ajuns la structurile ”inferioare”, SICE Sector 1 și Parchetul Judecătoriei Sector 1.
Mutarea din 4 februarie
Totuși, spre stupefacția multora, Cătălin Predoiu a făcut o mutare-șoc în plină guvernare liberală, astfel că începând cu data de 4 februarie, Elena Petrașcu a ajuns secretarul general al Ministerului Justiției. Fiind astfel ”recuperată” după îndeplinirea aceleiași funcții la Transporturi, în mandatele miniștrilor pesediști Dan Șova, Lucian Șova sau Rovana Plumb. Ceea ce nu face decât să ”legendeze” și mai mult această poziționare strategică… Numai că, în timp ce unii deja au intrat în panică la gândul că Florian Coldea își pregătește ”revenirea în afaceri”, alți inițiați ai sistemului au ajuns să se întrebe dacă nu cumva alții vor să scoată ”castanele fierbinți” ale Justiției pe seama generalului tercut în rezervă și care ar fi astfel ținut” viu” de noii băieți deștepți ai sistemului doar pentru a i se pune în spate toate ”cîmpurile tactice”…

Articolul Elena, ”lesa” pusă de Coldea lui Predoiu! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Eveniment

Doamna subprefect de Prahova, Maria Mihaela Duta, s-a implicat prompt in situatia incendiului de la padurea Scrovistea

Publicat

pe

Prezenti la fata locului jurnalistii de investigatii de la ziarele Incisiv de Prahova si Incisiv National, observand lipsa de reactie a autoritatilor in legatura cu incendiul din padurea Scrovistea, care se intindea cu repeciziune spre judetul Prahova, au contactat-o pe doamna subprefect de Prahova, Maria Mihaela Duta, pentru a atrage atentia autoritatilor cu atributii in domeniu.

Imediat, subprefectul de Prahova a luat masurile necesare de alertare a tuturor institutiilor cu atributii si la fata locului au venit in ajutor si pompierii din Prahova. Vom reveni cu punctul de vedere al doamnei subprefect, dupa actiunea de stingere a incendiului. (Ec Adrian Radu).

Articolul Doamna subprefect de Prahova, Maria Mihaela Duta, s-a implicat prompt in situatia incendiului de la padurea Scrovistea apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Eveniment

Tragedia de la #Colectiv (2015) – un indicator de avertizare timpurie pentru Romania2020 (COVID2019)

Publicat

pe

SUA tocmai a depășit China în privința numărului de cazuri diagnosticate COVID-19

Peste câteva 2-3 ore și Italia. În urmă cu o lună, așa cum veți vedea în articol, China avea 96% din cazurile la nivel global iar restul lumii 4%. Acum, restul lumii are 85% din cazurile la nivel global. În urmă cu o lună, când Spania nu avea niciun caz (ca și România) iar Italia mai puțin decât România ieri, lansam avertismentul, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani: ,,Tragedia de la Colectiv (2015) – un indicator de avertizare timpurie pentru România 2020 (COVID19)”.
Iar astazi spun asa: (non) măsurile economice mimate de autoritățile din România – un indicator de avertizare timpurie pentru o recesiune cel puțin extrem de severă, care va urma. Citind cele mai noi date despre cazurile diagnosticate și ratele mortalităților în raport cu ele în acest articol, o să vă rog să îmi spuneți daca România a evitat greșelile altor state în privința pregătirii/gestionării COVID sau le-a făcut. Pe toate. Economic, o să exprim o opinie maine.
Cu 81.896 de cazuri de infecție COVID, SUA depășit ieri China (81.285). Italia depășește în câteva ore și ea – acum are 80.589 de cazuri.
Numărul infecțiilor COVID-19 a ajuns astăzi, 26 martie 2020, la 525.250 la nivel global. Oficial, cele mai mare număr de infecții au fost răspândite în SUA. Doar câteva ore mai despart Italia de China, iar Spania se află la câteva zile distanță:


În privința deceselor (23.698 la nivel global), statistica este inversată:
Italia: 8.215, cu o rată a mortalității de 10,2%
Spania: 4.154, cu o rată a mortalității de 7,3%
China: 3.287, cu o rată a mortalității de 4%
Iran: 2.234, cu o rată a mortalități de 7,6%
Franța: 1.696, cu o rată a mortalității de 5,8%
În SUA, cu 1.176 de decese, rata mortalității calculată la cazurile raportate este de 1,4%. În Germania, cu 262 de decese raportate, rata mortalității raportată la cele 43.646 de persoane diagnosticate cu virusul este de 0,6%.
În România avem 1029 de cazuri diagnosticate, 22 de decese (până acum) cu o rată a mortalității de 2,14%.
În data de 24 februarie 2020 (în urmă cu o lună și două zile) scriam următorul articol, pe care merită să îl recitiți integral și să vedeți graficele atașate în articol.
Tragedia de la #Colectiv (2015) – un indicator de avertizare timpurie pentru Romania2020 (COVID2019)
În data de 24 februarie 2020, China avea 96% din totalul cazurilor raportate la 81.244, iar restul lumii 4%.
Astăzi, restul lumii are 85%, iar China are 5%. În data de 24 februarie 2020, România nu avea niciun caz (primul caz a fost diagnosticat în 26 februarie 2020), Italia avea 374 de cazuri, iar Spania – 2. Coreea de sud era a doua țară cea mai afectată (1.261 de cazuri), cam cât va avea România în 1-2 zile. Coreea de Sud are acum doar 9.241 de cazuri
Am avut ocazia să învățăm din Colectiv. Nu am făcut-o.
Am avut ocazia să facem stocuri și să protejăm sectorul de sănătate care este critic. Nu am făcut-o, iar acum 15% din persoanele infectate în România sunt cadre medicale
Am avut ocazia să învățăm din performanța Coreei de Sud. Nu am făcut-o.
Am avut ocazia să învățăm din greșelile Italiei. Nu am făcut-o (cazul spitaluli județean Suceava, Gerota și nu numai). I-au trimis pe medici să apere sănătatea publică, la propriu cu trupurile și nu cu echipamente.
De aceea spun că merită să recitiți ceea ce nu mai era necesar să semnalez nici în 24 februarie 2020, dar am făcut-o: că tragedia de la Colectiv din 2015 a fost un indicator de avertizare timpurie pentru România 2020.
Și pentru că nici acest indicator nu a fost avut în vedere de politruci, am ratat orice fereastră de oportunitate. În loc să ne batem cu virusul și să mergem după el (ca în Coreea deSud), l-am lăsat pe virus să vină după noi.
Și știți ceva? Fix la fel se întâmplă și în criza economică subsecventă cu criza de sănătate publică: toate măsurile autorităților au ignorat și ignoră ceea ce este critic pentru o economie: populația. La fel cum au tratat și criza de sănătate publică. Voi detalia, mâine, pe larg, dar pun aici pe scurt și comentariul meu de pe facebook imediat după anunțarea OUG cu ,,facilități la plata ratelor bancare”. (Sava N.).

Articolul Tragedia de la #Colectiv (2015) – un indicator de avertizare timpurie pentru Romania2020 (COVID2019) apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Eveniment

Managerul interimar al Spitalului Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava doreste stoparea informarii din infernul de la Suceava/ Incalcarea Legii 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate art 33

Publicat

pe

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus începerea urmării penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, pentru că la nivelul instituţiilor judeţului nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, procurorii s-au sesizat din oficiu şi au examinat mai multe articole publicate în mediul on-line.
Ei au concluzionat că în contextul pandemiei de coronavirus existente la nivel mondial anumiţi funcţionari publici din sistemul medical au solicitat cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava prezenţa la data de 23 martie 2020 la serviciu a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând o posibilă contaminare în masă.
Mai mulţi medici au ieşit pozitiv la testul de coronavirus.
S-a decis că toate cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Suceva vor intra în izolare, iar unitatea va fi dezinfectată şi va fi folosită exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus.
Noi mărturii din spitalul din Suceava, oraș care a devenit cel mai mare focar de coronavirus din România și unde sunt cei mai mulți medici infectați: punerea „botnitei” si batistei pe „tambal”.
Managerul interimar, dr Filip Florin, al Spitalului Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava incalca Legea 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate art 33. Vom reveni. (Cristina T.).


LEGE nr. 182 din 12 aprilie 2002 privind protecţia informaţiilor clasificate
Art. 32
Conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice, ai agenţilor economici cu capital integral sau parţial de stat şi ai altor persoane juridice de drept public ori privat sunt obligaţi să stabilească informaţiile care constituie secrete de serviciu şi regulile de protecţie a acestora, să coordoneze activitatea şi să controleze măsurile privitoare la păstrarea secretului de serviciu, potrivit competenţelor, în conformitate cu normele stabilite prin hotărâre a Guvernului.
Art. 33
Este interzisă clasificarea ca secrete de serviciu a informaţiilor care, prin natura sau conţinutul lor, sunt destinate să asigure informarea cetăţenilor asupra unor probleme de interes public sau personal, pentru favorizarea ori acoperirea eludării legii sau obstrucţionarea justiţiei.

Articolul Managerul interimar al Spitalului Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava doreste stoparea informarii din infernul de la Suceava/ Incalcarea Legii 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate art 33 apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

EvenimentO oră inainte

Doamna subprefect de Prahova, Maria Mihaela Duta, s-a implicat prompt in situatia incendiului de la padurea Scrovistea

Prezenti la fata locului jurnalistii de investigatii de la ziarele Incisiv de Prahova si Incisiv National, observand lipsa de reactie...

Exclusiv12 ore inainte

Bucureştiul are nevoie (şi) de perdele forestiere pentru combaterea poluării

Ecologiştii somează Guvernul României, prin organismele conexe, să demareze înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie cu rol depoluant, in jurul Capitalei,...

Eveniment16 ore inainte

Tragedia de la #Colectiv (2015) – un indicator de avertizare timpurie pentru Romania2020 (COVID2019)

SUA tocmai a depășit China în privința numărului de cazuri diagnosticate COVID-19 Peste câteva 2-3 ore și Italia. În urmă...

EvenimentO zi inainte

Managerul interimar al Spitalului Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava doreste stoparea informarii din infernul de la Suceava/ Incalcarea Legii 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate art 33

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus începerea urmării penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în...

AfaceriO zi inainte

Cel mai bun hosting din România în 2020

V-aţi săturat de firmele de găzduire web care nu vă oferă niciun suport atunci când site-urile voastre sunt atacate de...

Exclusiv2 zile inainte

Cum alegem cel mai bun SSD

Exista mai mult lucruri de avut in vedere atunci cand vine vorba despre alegerea unui SSD cat mai bun pentru...

Eveniment2 zile inainte

EDITORIAL/Stoica Ion, actualul director al Parcului Industrial Brazi, membru de „vaza”/baza in gruparea de criminalitate economico-financiara organizata coordonata de traseista Gratiela Gavrilescu (I)

La data de 20.03.2020, Incisiv de Prahova a publicat articolul – Traseista Gratiela Gavrilescu si-a lansat/bagat la „apa” candidatul PSD...

Eveniment3 zile inainte

Cel mai pustiu spital din România. Spitalul de Psihiatrie Voila – Câmpina a intrat în „prima linie” a combaterii pandemiei de COVID -19

Printr-o mobilizare exemplară și o organizare de excepție, în 48 de ore de la primirea ordinului Ministrul de Interne, Marcel...

Eveniment3 zile inainte

Cum au implementat autoritatile din Municipiul Ploiesti dispozitiile Ordonantei Militare nr 3, la orele 15.30

Cum au implementat autoritatile din Municipiul Ploiesti dispozitiile Ordonantei Militare nr 3, la orele 15.30? https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2020/03/video-1585144147.mp4 In schimb, armata a...

Exclusiv4 zile inainte

Tratamente stomatologice la standarde europene in Alexandria cu Modent Clinic

Statisticile care arata faptul ca romanii sunt printre cei care apeleaza cel mai putin la medicii stomatologi sunt confirmate si...

Exclusiv4 zile inainte

Mobileaza dormitorul pe gustul tau cu ajutorul echipei de la Atelierul de Design

Dormitorul oricarei locuinte trebuie sa fie un spatiu perfect amenajat si organizat pentru a ne ajuta sa ne relaxam si...

Eveniment4 zile inainte

APEL CĂTRE GUVERN ȘI PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Trăim vremuri ce ne pun la încercare principiile pe care le invocăm foarte des în timpuri normale. Acum este timpul,...

Exclusiv4 zile inainte

APEL CĂTRE GUVERN ȘI PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Trăim vremuri ce ne pun la încercare principiile pe care le invocăm foarte des în timpuri normale. Acum este timpul,...

Eveniment4 zile inainte

Protocol de tratament a infectiei cu virusul SARS-Cov-2/O.M.S a trasat sarcini stricte Romaniei

Organizatia Mondiala a Sanatatii a evaluat focarul SARS-COV-2 la nivel mondial si a apreciat in data de 11 martie 2020...

Exclusiv5 zile inainte

Partidul Ecologist Român solicită stoparea finanţării partidelor politice de la bugetul de stat

  Având în vedere situaţia dificilă prin care trece România, Partidul Ecologist Român, solicită Preşedintelui României şi Prim- Ministrului, emiterea...

Eveniment5 zile inainte

Un scurt update al masurilor anti-criza ale guvernului si ale BNR: nimic despre populatie, nimic despre banci.

În esență, vă rog să vă puneți întrebarea: dacă s-ar strânge toți decidenții din România (izolați în prezent) laolaltă, le-ar...

Știrea Zilei