Connect with us

Exclusiv

Curiozitati despre whisky – Ziarul Nationalul

Publicat

pe

În momentul în care ne gândim la alegerea unui whisky, simpla rostire a cuvintelor single & malt inspiră un sentiment unic de fascinaţie similar unei mantre în mintea şi simţurile oricărui aspirant în lumea băuturilor distilate fine. Cu siguranţă, apariţia celor două cuvinte pe eticheta unei sticle de Glenfiddich 12 Years este un semn de calitate şi de iniţiere. Iar întrebarea care începe să te perturbe este de ce ai alege un single malt în detrimentul unor brand-uri consacrate de whisky blended precum Johnnie Walker Red Label sau Chivas Regal. Este istoria, stilul de distilare şi maturare sau pur şi simplu reputaţia amplificată de povestea pur şi simplu seducătoare? Sau poate ritualul de a-l savura şi statusul social pe care ţi-l conferă în momentul îl care îl savurezi din paharul potrivit?

Pentru început, cel mai mainstream detaliu legat de whisky este asocierea cu Scoţia. Ceea ce evident se reflectă în etimologia sa, care provine de limba galică “uisge beatha” sau “usquebaugh” care se traduce liber ca “apa vieţii”, ce reprezintă distilatul tânăr înainte de procesul de maturare, dar şi de modul în care era consumat în etapa iniţială.

Spre deosebire de bere sau vin, whisky-ul este produs în urma procesului de distilare. Iar distilarea pentru producţia de alcool a fost cunoscută în Europa destul de târziu. Legenda spune că acest mecanism alchimic a fost “împrumutat” pentru o perioada scurtă de către romani de la fenicieni şi era folosit în Franţa şi Spania pentru obţinerea parfumurilor. Însă adevărul istoric ne confirmă că distilarea a fost “naturalizată” în jurul anul 500 d.Hr. în Irlanda şi ulterior în Europa, chiar de către Sfântul Patrick. Cum în regiune, strugurii erau rari şi foarte scumpi, băutura creată de călugării irlandezi era un distilat obţinut din cereale, care la alegere era maturat în butoaie sau nu. Ceea ce ne indică că până la apariţia primului pahar de single malt va mai trece o perioadă de câteva secole. Răstimp în care distileriile s-au răspândit in Irlanda, Scoţia şi Anglia şi au funcţionat ca parte a breslei bărbierilor şi chirurgilor, cele mai multe dintre funcţionând complet ilegal, în regim de contrabandă. Mai exact, până în 1820 când a fost implementat mai riguros un sistem de taxe privind funcţionarea distileriilor.

1853 este anul care este scris certificatul de naştere al primul brand oficial de whisky din lume: Old Vatted Glenlivet. Iar la scurt timp, după anul 1880, începe să se contureze un context extrem de favorabil pentru primul “whisky boom” din istorie, datorat de decimarea viţei de vie din Europa, ca urmare a invaziei de phyloxera vastatrix. O insectă care practic a stopat producţia de struguri, esenţială pentru vin şi cognac.

După al doilea Război Mondial, producţia de whisky cunoaşte un nou trend ascendent, fiind asociat “the drink of the free world” şi cu stilul de viaţă occidental, în contextul Războiului Rece. Începutul anilor ’70 este o perioadă care diminuează consumul de whisky la nivel global, fiind considerat o băutură desuetă, ca urmare a apariţiei băuturilor de tip cocktail, dar şi creşterii în popularitate a distilatelor ca romul şi vodka.

Anii 2000 produc o nouă schimbare de trend în materie de consum de băuturi. Mai exact, anul 2007 este cel mai bun din istoria whisky-ului. Numai scotch whisky (produs exclusiv în Scoţia) a cunoscut o cifră de export de peste 1,13 miliarde de sticle, în valoare de 2,82 miliarde de £. Cifre influenţate de apariţia unor noi pieţe de consum precum India (cea mai mare din lume!), China, Rusia şi Brazilia.

Pentru a înţelege conceptul de single malt este necesar a şti că este produsul unei singure distilerii creat doar din orz malţificat, apă şi drojdii selecţionate distilate de două sau trei ori în şarje folosindu-se un alambic de cupru în formă de ceainic sau oală (pot still). Şi care este ulterior maturat timp de minimin 3 ani şi maxim 50 de ani în butoaie din lemn cu o capacitate de maxim 700 de litri. De reţinut este că pentru numărul de ani de învechire se contabilizează doar perioada de maturare în lemn, nu şi perioada petrecută în sticlă după îmbuteliere.

În altă ordine de idei, diferenţa dintre un whisky single malt şi un whisky blended constă în faptul că primul este produsul unui singur tip de orz malţificat procesat după viziunea creativă a unei singure distilerii. În timp ce în al doilea caz, produsul final este obţinut din mai multe tipuri de whisky (în general, între 20 şi 50) pentru a obţine un produs egal calitativ pentru fiecare ediţie îmbuteliată, centrat pe gustul master blender-ului, în detrimentul elementului de terroir.

În momentul în care povestim în termeni de terroir despre whisky single malt, luăm în calcul elementele magice, dar palpabile precum tipul de orz, apa, turba şi tradiţia impusă de tradiţia geografică. Puritatea apei şi folosirea unor elemente “neutre” pentru procesarea orzului va transforma whisky-urile produse în regiunea Speyside de distilerii precum The Macallan, Aberlour, Glenfarclas, Glenfiddich sau The Glenlivet în miracole lichide cu o paletă aromatică florală şi fructată, dar cu un nivel de intensitate şi corpolenţă în funcţie de alegerea fiecărui producător.

În timp ce în regiunea Islay se regăsesc faimoasele distilerii care oferă single malt-uri “afumate” cu arome “medicinale” bine conturate, completate de cele de alge marine, iod, turbă, iarbă-de-mare, malţ afumat. Iar într-un loc în ce abundă în soluri fertile perfecte pentru a cultiva orz, izvoare de apă cristalină şi sol bogat în turbă, lucrurile pur şi simplu nu puteau sta altfel. Iar dacă nu mă credeţi pe cuvânt, puteţi încerca dintr-un pahar Glencairn doar un singur strop de Laphroaig 10 Years sau Lagavulin 16 Years şi vă veţi convinge.

Acum că am menţionat faimosul pahar Glencairn, ne va apărea în minte cruciala întrebare legată de această băutură. Cum se savurează un pahar de whisky single malt?

Iar răspunsul este simplu: Like a Sir!

Pentru început dorim să menţionăm că în cazul în care totuşi doriţi să folosiţi un whisky pentru a prepara cocktail-uri ca Godfather, Presbyterian sau Rusty Nail, puteţi folosi în compoziţie brand-uri ca Ballantine’s Finest sau J&B Rare şi nu un single malt consacrat.

În primul rând trebuie consumat la temperatura ideală de servire: 15-17 grade Celsius. În al doilea rând, din paharul menţionat. Şi în al treilea rând, niciodată cu gheaţă şi aproape niciodată cu apă.

În cazul în care vorbim despre un whisky cask strenght care depăşeşte 45-46% vol. alc., atunci se poate adăuga până la o cincime din cantitatea din pahar pentru a mai diminua delicat tăria alcoolică şi pentru a-i deschide treptat aromele. Şi aici cel mai bun sfat pe care îl putem oferi este de a adăuga doar apă care provine din regiunea de baştină a băuturii. Tocmai de aceea, producătorii scoţieni au lansat şi brand-uri de apă dedicate degustării precum Speyside Glenlivet Spring sau Uisge Source.

Din partea 42Years.ro vă recomandăm să consumaţi în tihnă un pahar de single malt, după cină, alături de un trabuc Corona sau de desertul favorit, experienţă completată de o conversaţie sau meditaţie demnă de un adept convins al hedonismului moderat.

 

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

DXOMARK a desemnat HONOR Magic6 Pro drept “Smartphone-ul cu cea mai performantă cameră foto din lume”

Publicat

pe

De

HONOR Magic6 Pro a fost recunoscut ca având cea mai performantă cameră foto din lume, obținând un punctaj remarcabil de 158 în clasamentul DXOMARK pentru această categorie. Astfel, HONOR Magic6 Pro stabilește un nou standard de excelență în fotografia pe smartphone.

Această performanță subliniază devotamentul HONOR pentru a redefini limitele tehnologiei smartphone-urilor, prin angajamentul constant în cercetare și dezvoltare pentru a atinge excelența în tehnologia camerei foto. Scopul este de a oferi utilizatorilor o experiență fotografică de neegalat în lumea fotografiilor realizate cu un smartphone.

De ce este important:

Leadership în fotografie: Obținerea primului loc în clasamentul camerelor foto DXOMARK subliniază calitatea excepțională și capacitatea sistemului foto al HONOR Magic6 Pro, stabilind un nou standard pentru fotografia pe smartphone.

AI Motion Capture: Tehnologia avansată AI Motion Capture de pe HONOR Magic6 Pro duce fotografia la un nou nivel de claritate, surprinzând fiecare moment cu o precizie uimitoare.

Perfecțiune pe toate planurile: Depășind limitele fotografiei, HONOR Magic6 Pro excelează și la calitatea audio, display și rezistența bateriei. Prin obținerea a cinci distincții DXOMARK Gold 2024, smartphone-ul își consolidează statutul de flagship multifuncțional.

Pentru mai multe detalii, vedeți prezentarea realizată de DXOMARK pentru HONOR Magic6 Pro.

Citeste in continuare

Eveniment

Oferta pusă pe masă de MAI./Daca oferta NU este acceptata, sindicaliștii din Poliție anunță ”cel mai mare protest organizat în ultimii ani” în 25 martie pentru actualizarea salariilor și a normei de hrană

Publicat

pe

In data de 18.03.2024, la sediul MAI a avut loc o întrunire fulger cu Sindicatele din poliție prin care eram anunțați că Ministerul intenționează să ne pună în temă cu Proiectul de Ordonanță ce a trecut faza de avizare și va fi supusă aprobării joi, 22.03.2024. Tonul discuțiilor nu a fost unul de negociere, ci de punere în temă, respectiv, se majorează salariul de grad, conform următorului tabel, dezvaluie Vitalie Josanu și Marius Andrei de la sindicatul Diamantul:

grad Grad în plată (brut) Varianta circulata anterior Propunere actualizare (brut) Salariul de grad efectiv in plata
Comisar șef 900 2195 2838 1504
Comisar 850 2175 2706 1434
Subcomisar 825 2010 2607 1382
Inpsector principal 800 1950 2508 1329
inspector 775 1890 2409 1277
subinspector 750 1835 2310 1224
Agent șef principal 725 1770 2277 1207
Agent șef 700 1710 2211 1172
Agent șef adjunct 675 1650 2145 1137
Agent principal 650 1585 1980 1049
agent 625 1525 1881 997
Sumele rezultate reprezintă realmente o creștere semnificativă, explicată de directorul Răzvan Grecu, ca fiind o valoare ce vizează o compensare discretă a neactualizării normei de hrană și urmează a fi actualizată cu aproximativ 400 lei. Deși s-a obiectat că suntem interesați și de actualizarea normei de hrană – promisiune uitată -, astfel încât creșterile să fie resimțite de fiecare polițist, nu am văzut o flexibilitate din partea echipei ministeriale formată din ministrul secretar de stat Simionescu Romeo, subsecretarul de stat Gheorghe Sorescu și directorul DGF, Grecu Răzvan. Aceștia susținând că nu au mandat pentru a negocia alte variante.
Într-un demers comun, toți reprezentanții sindicali au cerut ca Proiectul de Ordonanță să prevadă intrarea în plată începând cu data de 1 martie 2024, astfel încât să o resimțim în buzunare din luna aprile. De asemenea, s-a insistat ca Ordonanța să fixeze o dată exactă pentru plata normei de hrană actualizată, cel târziu între cele două scrutinuri electorale.
Norma de echipare se va actualiza la valoarea de 7455 lei (agenți), urmând a intra în plată diferențele, raportat la echipamentul ridicat pe parcursul anului.Am ridicat problema atingerii grilei salariale prevăzută în baza Legii 153/2017, fiind singurii bugetari restanțieri dar atitudinea radicală – ușor nervoasă – a lui Gheorghe Sorescu a dat de înțeles că e o miză pierdută. MAI și-a luat gândul de la acest deziderat din preocuparea să nu-i provocăm pe ceilalți bugetari să ceară și ei drepturi mărite. Am solicitat conducerii MAI să uite de acest discurs legat de ”preocupările față de reacția altor bugetari” întrucât drepturile noastre prevăzute prin lege trebuie să intre în aplicare, indiferent de atitudinea altora.
De asemenea, am propus reprezentanților MAI să prevadă măsura echivalării CIB-ului (contribuției individuale la bugetul de stat), cu CAS situație ce va recunoaște veniturile noastre drept contributive, așa cum sunt în realitate. Răzvan Grecu a motivat că această prevedere ar implica o modificare a legii pensiilor militare și deci – în acest moment – ar fi imposibil. Subiectul s-a stins aici, fără să trezească și reacțiile celorlalți reprezentanți sindicali.
Concluzia noastră este că va trebui să continuăm mobilizarea pentru protestul din 25 martie 2024, manifestându-ne neîncrederea față de clasa politică în ceea ce ne privește. Rămânem cu o mare nemulțumire legată de renunțarea la aplicarea grilei de salarizare prevăzută în Legea 153/2017, precum și față de mimarea dialogului sindical. În cazul publicării Ordonanței de urgență în Monitorul Oficial, în cursul acestei săptămâni vom evalua oportunitatea declanșării protestului din 25 martie 2025, mai precizeaza cei de la sindicatul Diamantul.

Reprezentativii au reproșat că i-au promis lui Ciolacu să nu iasă în public cu cifre legat de promisiunile făcute și chiar faptul că premierul nici nu a menționat ceva despre majorări. Acum, nefiind de față atunci, în ianuarie, nu știm exact cum au bătut palma cu Ciolacu, reprezentativii noștri și ce fel de angajamente și-au luat față de acesta, mai dezvaluie Vitalie Josanu și Marius Andrei de la sindicatul Diamantul. (Sava N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Samsung Galaxy A55 5G și Galaxy A35 5G: Inovație și securitate pentru toți fanii Galaxy

Publicat

pe

De

Cu caracteristici de securitate îmbunătățite și o experiență de vizualizare mai bună, noile dispozitive din seria Galaxy A democratizează experiența Galaxy pentru toți

București, România – 11 martie 2024 – Samsung Electronics lansează astăzi Galaxy A55 5G și Galaxy A35 5G, două smartphone-uri ce reflectă angajamentul continuu al Samsung de a aduce cele mai bune inovații din piața de mobile la îndemâna tuturor. Ambele device-uri vin cu caracteristici extinse de securitate, precum Knox Vault, și oferă noi capacități de fotografiere inspirate din inovațiile camerelor de vârf Galaxy, alături de un ecran remarcabil ce se adaptează la mediul înconjurător al utilizatorilor prin intermediul Vision Booster.

Cu seria Galaxy A, extindem cele mai recente tehnologii către un public mai larg, astfel încât mai multe persoane să poată beneficia de ele. Suntem încântați să deschidem și mai multe posibilități pe seria Galaxy A în acest an, inclusiv prin oferirea, pentru prima data pe această serie, a serviciului Samsung Knox Vault. Utilizatorii seriei Galaxy A se vor bucura astfel de experiențe de utilizare remarcabile pe noile lor telefoane mobile.”, declară TM Roh, Președinte și Șef al Diviziei de Mobile Experience în cadrul Samsung Electronics.

Divertismentul și creativitatea se reunesc în noua serie Galaxy A

Cu funcția Nightography îmbunătățită, Galaxy A55 5G face fotografii mai clare și mai vibrante chiar și în condiții de iluminare scăzută. Procesorul avansat de imagine cu Inteligență Artificială (ISP) al Galaxy A55 5G produce imagini uimitoare în condiții de lumină scăzută, cu adevărat remarcabile pentru seria Galaxy A. Nu doar peisajele arată uimitor. Modul Night Portrait și videoclipurile HDR de 12 biți asigură că persoanele din fiecare imagine arată excelent, astfel încât utilizatorii vor avea amintiri cu prietenii și familia fără a depinde de iluminarea perfectă.
Atât Galaxy A55 5G, cât și Galaxy A35 5G oferă capacități de fotografiere incredibile, conform renumelui produselor Galaxy. În plus, cele două produse dispun și de funcții precum stabilizarea optică a imaginii (OIS) și stabilizarea digitală a imaginii video (VDIS), ceea ce înseamnă că fotografiile și videoclipurile vor fi clare chiar chiar și atunci când sunt realizate în mișcare.

Noile produse continuă tradiția seriei Galaxy A de a oferi experiențe de utilizare distractive și captivante accesibile pentru toți utilizatorii. Aceștia se pot bucura de vizionarea celor mai noi emisiuni sau navigarea pe rețelele sociale datorită ecranelor Super AMOLED, care oferă o claritate uimitoare în Full High Definition. De asemenea, ambele telefoane au ecrane de 6,6 inci, care oferă experiențe clare și luminoase în diverse condiții de iluminare, datorită funcției Vision Booster.

Cele mai puternice inovații în securitate ale Samsung sunt aici pentru a proteja mai mulți clienți pe termen lung și în mod inteligent

Galaxy A55 5G și Galaxy A35 5G aduc pentru prima dată utilizatorilor seriei Galaxy A una dintre cele mai inovatoare caracteristici de securitate ale Samsung, prezentă în gama de vârf Galaxy: Samsung Knox Vault. Ca soluție de securitate bazată pe hardware și rezistentă la manipulare, Samsung Knox Vault oferă o protecție completă împotriva atacurilor de hardware și software, prin crearea unui mediu de execuție sigur, izolat fizic de procesorul principal și memoria sistemului. Aceasta poate contribui la protejarea celor mai sensibile date de pe dispozitiv, inclusiv datele de identificare a ecranului de blocare, cum ar fi codurile PIN și parolele. De asemenea, Samsung Knox Vault protejează cheile de criptare ale dispozitivului, criptând datele private ale utilizatorilor stocate în dispozitiv. Doar un utilizator cu credențialele corecte ale ecranului de blocare poate accesa datele, chiar și în cazul în care dispozitivul este pierdut sau furat.

Galaxy A55 5G și Galaxy A35 5G beneficiază și de securitatea oferită de Samsung Knox, platforma de securitate multi-layer a seriei Galaxy. Samsung Knox este una dintre cele mai de încredere platforme de securitate din lume, proiectată pentru a proteja informațiile critice și pentru a preveni vulnerabilitățile, oferind un hardware securizat la nivelul întregului dispozitiv, detectare în timp real a amenințărilor și protecție colaborativă, acoperind întregul ecosistem Galaxy.

Pentru și mai multe modalități de a rămâne protejat, seria Galaxy A oferă Auto Blocker, un pachet opțional de măsuri suplimentare de securitate. Atunci când este activat, Auto Blocker poate bloca instalările de aplicații din surse neautorizate, furnizând verificări de securitate ale aplicațiilor pentru a detecta potențialul malware și pentru a bloca comenzile și instalările potențial malitioase de software pe telefon atunci când este conectat prin cablu USB. Utilizatorii noii serii Galaxy A vor avea, de asemenea, acces la tabloul de bord pentru securitate și confidențialitate al Galaxy, astfel încât utilizatorii pot vedea mai ușor ce se întâmplă cu datele lor și pot retrage orice permisiune atunci când doresc. De asemenea, pot beneficia de Partajarea Privată (parte a Funcției de Partajare Rapidă), care permite partajarea securizată și criptată a fișierelor private ce conțin informații personale sau financiare importante. Pentru a asigura confidențialitatea, utilizatorii pot controla permisiunile de acces ale destinatarului și data de expirare a fișierului, putând, de asemenea, să limiteze capturile de ecran sau descărcările.

Noile smartphone-uri din seria Galaxy A demonstrează angajamentul Samsung de a se asigura că dispozitivele Galaxy rămân sigure și actualizate pentru o perioadă mai lungă de timp. Cu Galaxy A55 5G și Galaxy A35 5G, utilizatorii vor beneficia de până la patru generații de actualizări ale sistemului de operare Android și One UI, precum și de cinci ani de actualizări de securitate. Aceste actualizări optimizează durata de viață a dispozitivelor, menținându-le echipate cu cele mai recente funcții Galaxy și Android.

O conexiune fluentă cu ecosistemul în continuă expansiune al Samsung Galaxy

Galaxy A55 5G și Galaxy A35 5G sunt complet compatibile cu ecosistemul Galaxy, oferind utilizatorilor o experiență fluentă și integrată pe o gamă largă de dispozitive Galaxy. Utilizatorii își pot urmări obiectivele de fitness conectând Galaxy Fit3 sau Galaxy Watch6 la smartphone-ul lor din seria Galaxy A. În plus, datorită funcției Auto Switch, apelurile primite vor fi comutate automat către Galaxy Buds FE conectate pentru o mai mare comoditate.

Noile Samsung Galaxy A55 5G și Galaxy A35 5G vor fi disponibile în România pe samsung.com/ro și în magazinele partenere începând cu data de 20 martie.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiră lumea și modelează viitorul cu idei și tehnologii transformative. Compania redefinește lumea televizoarelor, smartphone-urilor, dispozitivelor purtabile, tabletelor, electrocasnicelor, sistemelor de rețea și soluțiilor de memorie, Sistem LSI, producției de semiconductori și soluțiilor LED, oferind o experiență conectată fluentă prin ecosistemul său SmartThings și colaborarea deschisă cu partenerii. Pentru ultimele știri, vizitați Samsung Newsroom la adresa news.samsung.com.

Specificații:

Galaxy A55 5G
Display  6.6-inci FHD+

Super AMOLED Display

Până la 120Hz rată de refresh

Vision Booster

* Măsurată diagonal, dimensiunea ecranului este de 6,6 inch în dreptunghiul complet și de 6,4 inch luând în considerare colțurile rotunjite; zona vizibilă efectivă este mai mică din cauza colțurilor rotunjite și a orificiului camerei.
Dimensiune & Greutate   161.1 x 77.4 x 8.2mm, 213g
*Greutatea dispozitivului poate varia în funcție de piață.
Camera   12MP Ultra-Wide Camera

· F2.2

50MP Main Camera

· F1.8, AF, OIS

5MP Macro Camera

· F2.4

32MP Front Camera

· F2.2

Memorie & Stocare 8GB + 128GB

8GB + 256GB

 

* Opțiunile și disponibilitatea de stocare pot varia în funcție de operator, piață sau regiune. Disponibilitatea reală a stocării poate varia în funcție de software-ul preinstalat.
Baterie 5,000mAh (typical)
* Valoarea tipică testată în condiții de laborator terță este o valoare estimată medie luând în considerare deviația în capacitatea bateriei între probele de baterii testate conform standardului IEC 61960. Capacitatea nominală (minimă) este de 4.905mAh. Durata reală a bateriei poate varia în funcție de mediul de rețea, modelele de utilizare și alți factori.
Sistem de operare Android 14

One UI 6.1

Securitate Samsung Knox

 

Galaxy A35 5G
Display  6.6-inch FHD+

Super AMOLED Display

Up to 120Hz refresh rate

Vision Booster

*

Măsurată diagonal, dimensiunea ecranului este de 6,6 inch în dreptunghiul complet și de 6,4 inch luând în considerare colțurile rotunjite; zona vizibilă efectivă este mai mică din cauza colțurilor rotunjite și a orificiului camerei.

Dimensiune & Greutate   161.7 x 78.0 x 8.2mm, 209g
Camera   8MP Ultra-Wide Camera

· F2.2

50MP Main Camera

· F1.8, AF, OIS

5MP Macro Camera

· F2.4

13MP Front Camera

· F2.2

Memorie & Stocare 6GB + 128GB

8GB + 256GB

* Opțiunile și disponibilitatea stocării pot varia în funcție de operatorul de telefonie mobilă, piață sau regiune. Disponibilitatea reală a stocării poate varia în funcție de software-ul preinstalat.
Baterie   5,000mAh (typical)
*Typical value tested under third-party laboratory condition. Typical value is the estimated average value considering the deviation in battery capacity among the battery samples tested under IEC 61960 standard. Rated (minimum) capacity is 4,905mAh. Actual battery life may vary depending on network environment, usage patterns and other factors.
Sistem de operare Android 14

One UI 6.1

Securitate   Samsung Knox

*Specificațiile pot varia în funcție de piață.

*Toate funcționalitățile, caracteristicile, specificațiile și alte informații despre produs furnizate în acest document, inclusiv, dar fără a se limita la, beneficiile, designul, prețurile, componente, performanța, disponibilitatea și capacitățile produsului sunt supuse modificărilor fără notificare prealabilă.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

fotograf bucuresti fotograf bucuresti
Uncategorized3 ore inainte

Căutați un fotograf talentat și experimentat pentru nunta voastra?

FOTOGRAF BUCURESTI: Echipa Lights and Tales – Momente Magice Imortalizate Căutați un fotograf talentat și experimentat în București? Echipa Lights and...

Uncategorized11 ore inainte

easySales: Perioada Valentine’s Day, 1 și 8 martie a crescut coșul de cumpărături online la 244 de lei; categoriile preferate sunt Casă și bucătărie, Electronice, Artă și hobby

În perioada 14 februarie – 14 martie 2024, valoarea medie a coșului de cumpărături a crescut la 244 de lei,...

Uncategorized12 ore inainte

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Stil și funcționalitate într-un pachet complet

Tableta include celebrul S Pen, un design elegant și o baterie de lungă durată perfectă pentru a duce la bun...

UncategorizedO zi inainte

UP Generation lansează Life Skills Pro: Primul program de mentorat din România care transformă viitorul tinerilor

București, 27 martie, 2024: Cu obiectivul de a aduce soluții și sprijin unei generații aflate în căutarea direcției și a...

Uncategorized2 zile inainte

Cum s-a schimbat relația românilor cu băncile în ultimii 8 ani? De la zeci de mii de procese, la negociere și rezolvare amiabilă

27 martie, București. Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă...

Eveniment2 zile inainte

Samsung extinde Galaxy AI cu One UI 6.1

Samsung Electronics îmbunătățește experiența utilizatorilor pe o gamă largă de dispozitive Galaxy prin lansarea actualizării One UI 6.1*. Începând cu 28...

Uncategorized3 zile inainte

Kingston Digital lansează SSD-urile industriale i-Temp

formate de 2,5-inch & M.2 2280 Pentru integratorii de sisteme și inginerii de proiectare Managementul ciclului de viață și asistență...

Eveniment3 zile inainte

NAVITEL a lansat o nouă cameră de bord auto: NAVITEL R35

NAVITEL a lansat la începutul anului noua cameră de bord auto NAVITEL R35 care este proiectată pentru a oferi o experiență de...

Uncategorized3 zile inainte

BenQ lansează PD3225U, un nou monitor de design pentru utilizatorii de Mac și MacBook Pro

Alăturându-se seriei de monitoare profesionale, PD3225U este o necesitate pentru designeri, fotografi și creatori de conținut București, România,  Martie 2024 –...

Uncategorized4 zile inainte

De ce este aceasta una dintre cele mai bune optiuni de vestiar metalic scolar?

In cautarea solutiilor optime pentru organizarea spatiilor destinate elevilor, selectia mobilierului adecvat joaca un rol crucial. Vestiarul metalic scolar nu...

Exclusiv7 zile inainte

DXOMARK a desemnat HONOR Magic6 Pro drept “Smartphone-ul cu cea mai performantă cameră foto din lume”

HONOR Magic6 Pro a fost recunoscut ca având cea mai performantă cameră foto din lume, obținând un punctaj remarcabil de 158...

Care sunt tendințele de piață pentru achiziționarea apartamentelor în București în ultimii ani? Care sunt tendințele de piață pentru achiziționarea apartamentelor în București în ultimii ani?
AfaceriO săptămână inainte

Care sunt tendințele de piață pentru achiziționarea apartamentelor în București în ultimii ani?

Piața imobiliară din București este în continuă schimbare, iar tendințele în achiziționarea apartamentelor reflectă evoluțiile socio-economice, modificările legislative și alte...

EvenimentO săptămână inainte

Ascultă muzica preferată și gestionează apelurile cu ușurință în mașină cu Navitel BHF02 BASE

Navitel prezinta modulatorul FM auto, BHF02 BASE, un dispozitiv revoluționar care îți permite să te bucuri de muzică și să...

UncategorizedO săptămână inainte

Cancerul de prostată: Tratamente fără frontiere cu ajutorul experților din Turcia

Cancerul de prostată, una dintre cele mai răspândite forme de cancer întâlnite la bărbați în întreaga lume, reprezintă o provocare...

UncategorizedO săptămână inainte

Peste 1.000 de studenți merg în următoarea etapă a Future Jobs Cup, proiectul educațional lansat de TikTok și Școala de Valori în România

București, 21 martie 2024 – Aproximativ 2.400 de studenți din principalele universități din România s-au înscris în Future Jobs Cup, proiectul...

UncategorizedO săptămână inainte

MSI lansează în România noua serie de laptopuri pregătite pentru inteligența artificială

MSI, producător de laptopuri de top la nivel mondial, anunță lansarea în România a noii sale game de laptopuri echipate cu...

Știrea Zilei