Connect with us

Viața în Cluj

De ce sa aleg sa inchiriez o masina

Publicat

pe

Posibilitățile de a vizita cât mai multe locații, sunt nenumărate atunci când închiriezi o mașină. Nu mai trebuie să depinzi de autocarul de la hotel sau de transportul în comun. Mai mult decât atât, majoritatea locațiilor cu adevărat interesante, sunt imposibil de accesat cu bus-ul din localitate. 

După un zbor cu avionul nimic nu este mai confortabil decât să ai o mașină care să te aștepte și la volanul căreia să te poți urca liniștit, pentru a-ți continua călătoria. Vei putea să ajungi cât mai repede la hotel sau la întâlnirea de afaceri, iar după aceea poți face o vizită prin oraș. 

Iar sentimentul de independență și comoditate atunci când călătorești și alegi să închiriezi o mașină este poate cel mai important argument.

Dacă locuiești într-un oraș cu o infrastructură de transport în comun bine pusă la punct, dacă jobul este accesibil cu autobuzul sau cu metroul, cumpărarea unei mașinii personale poate fi o cheltuială nejustificată. Pentru puținele drumuri pe care le ai de făcut, pentru cumpărărturi mai grele sua voluminoase, dar și pentru câteva concedii pe an, varianta cea mai comodă este să închiriezi o mașină care se pliază pe nevoile tale. Dacă vrei să mergi  la cumpărături poți să alegi o mașină mică dar cu un portbagaj mare. Iar dacă vrei să mergi în concediu cu familia, poți alege un van de 8+1 locuri. 

Să deții o mașină proprietate personală, care în majoritatea timpului stă parcată în fața blocului, este nu doar o grijă în plus dar și o cheltuială destul de mare. O mașină costă și atunci când nu este folosită. Dacă ai luat în calcul doar benzina atunci când te-ai gândit la costuri, nu uita de RCA, de CASCO, de impozitul pe mașină, de taxa de parcare precum și de reviziile periodice. O mașină care nu este folosită o perioadă îndelungată se deteriorează mult mai repede decât una care este folosită în mod curent. Schimbul de piese și componente uzate va trebui scăzut și el din bugetul anual. 

Un calcul realist referitor la costurile cu închirierea unei mașini pentru drumurile necesare sau pentru vacanțe, îi poate aduce o surpriză de proporții: este mult mai ieftin și mai comod să te folosești de o mașină care nu este a ta și pentru întreținerea căreia nu trebuie să-ți faci tu griji. Poți verifica această informație pe site-ul olimpo.ro, unde te vei convinge care sunt prețurile de închiriere pentru diverse modele auto și pentru perioade de timp diferite. 

Pentru o întâlnire de afaceri, închirierea unei mașini din categoria premium le va oferi partenerilor imaginea unui antreprenor cu care merită să colaboreze. Puteți merge împreună în toate locurile care trebuiesc vizitate, în condiții confortabile și accesibile. Pentru un plus de imagine ai putea să închiriezi o mașină cu șofer. Veți putea să călătoriți în siguranță pe bancheta din spate a mașinii și puteți folosi timpul respectiv în moduri mult mai agreabile: vizionarea unui film, negocierea unui contract sau depănarea de experiențe personale. 

Închirierea unei mașini îți va oferi și oportunitatea să conduci o varietate mare de modele, din toate gamele și toate mărcile. Alternativa pentru o experiență de acest gen ar fi să te înscrii pe lista de test drive la dealerii auto din zonă, dar nici așa nu vei avea siguranța că vei avea aceleași senzații. Una este să primești o mașină pentru 2-3 ore și alta este să o ai doar pentru tine pentru un weekend întreg. 

Închirierea mașinii se face simplu, pe baza unui contract iar plata se poate efectua atât cash la sediul agenției de închiriere dar și online, cu cardul sau prin transfer bancar. 

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viața în Cluj

Topo Cad Vision presteaza servicii complete de cadastru si topografie in Turda

Publicat

pe

Topo Cad Vision presteaza servicii complete de cadastru si topografie in Turda

Daca iti doresti sa cumperi un teren sau un imobil, daca ai in vedere constructia unui imobil de la zero ori daca vrei sa modifici o constructie ce este deja ridicata, atunci cu siguranta este indicat sa apelezi la un profesionist in masuratori cadastrale si topografice. Un astfel de profesionist este un expert topograf care iti poate realiza masuratorile de care ai nevoie in teren si care ulterior poate sa realizeze munca de birou pentru a prelucra intreaga cantitate de date pe care anterior le-a cules din teren.

In anumite situatii serviciile oferite de un topograf sunt optionale, dar in alte situatii este absolut obligatoriu sa poti apela la un astfel de expert. Atunci cand ai nevoie de un topograf Turda, firma de cadastru, topografie si intabulari Topo Cad Vision iti pune la dispozitie servicii complete in acest domeniu de activitate.

Situatii care recomanda expertiza unui topograf

Printre serviciile pe care un expert topograf le pune la dispozitia clientilor se numara consultanta de specialitate. Astfel poti solicita consultanta in privinta achizitionarii unui teren sau a unui imobil, pentru schimbarea destinatiei unui imobil sau a unui teren, dar si in ceea ce priveste un proiect de constructii pe care urmeaza sa il incepi. Tot in portofoliul de servicii oferit de o firma de cadastru, topografie si intabulari se regaseste si efectuarea de lucrari specifice premergatoare constructiilor. Printre aceste lucrari se pot regasi efectuarea de masuratori in teren, verificarea limitelor de proprietate cu ajutorul documentelor emise de catre BCPI Turda sau trasarea limitelor de proprietate.

O alta situatie in care serviciile de cadastru si topografie iti pot fi de mare ajutor este aceea in care ai nevoie de obtinerea unui extras de carte funciara. De asemenea un topograf Turda te poate ajuta atunci cand vine vorba despre lucrarile aflate in desfasurare in ceea ce priveste un proiect de constructii prin serviciile de asistenta topografica pe santier. Nu in ultimul rand poti sa apelezi la serviciile firmei Topo Cad Vision pentru serviciile specifice la finalizarea unui proiect de constructii. In cadrul acestor servicii putem aminti printre altele apartamentarea constructiei, elaborarea de relevee pentru spatiile interioare, dar si modificarea utilitatii spatiului respectiv.

Servicii complete de cadastru si topografie

Indiferent in care dintre situatiile de mai sus te regasesti, atunci cand ai nevoie de serviciile unui topograf Turda poti apela cu incredere la biroul de cadastru, topografie si intabulare al celor de la Topo Cad Vision. Aceasta firma ofera servicii complete de cadastru si topografie in Cluj-Napoca si in intreg judetul Cluj. Personalul calificat si cu o vasta experienta in acest domeniu de activitate sta la dispozitia tuturor acelora care au nevoie de realizarea unor masuratori topografice, realizarea unui plan cadastral sau obtinerea unui extras de carte funciara de la BCPI Turda.

Cu un portofoliu impresionant de proiecte realizate cu succes si folosind cele mai moderne tehnologii in domeniul cadastrului, firma Topo Cad Vision poate fi oricand cea mai inspirata alegere atunci cand ai nevoie de expertiza si de experienta unui profesionist in masuratori topografice si lucrari cadastrale.

Citeste in continuare

Afaceri

Tendințe la modă pentru lucrătorii din domeniul ospitalier

Publicat

pe

Ne place să spunem că tendințele sunt create de clienți în domeniul ospitalier, și acest lucru este evident. Și, se pare că atunci când vine vorba de tendințe în șorțurile de bucătărie și ospitalitate, la modă sunt șorțurile din piele personalizate, șorțuri costumizate, șorțuri barista, șorțuri bucătari, șorțuri barbers etc. Culorile sunt o alegere personală și toată lumea ar trebui să le aleagă pe cele cu care se simt cel mai confortabil.

Cu toate acestea, în ceea ce privește funcționalitatea, există tendințe foarte interesante la care ar trebui să fii atent atunci când îți alegi șorțul. Se pare că tot mai mulți profesioniști care folosesc șorțuri la lucru, le aleg pe cele mai lungi și care prezintă curele încrucișate pe spate. Motivul este simplu, ele sunt alese în acest fel pentru a elibera excesul de greutate de pe gât și a-l distribui pe întregul spate. Acest lucru ajută la evitarea leziunilor în zona superioară a spatelui și a colului uterin, una dintre cele mai afectate pentru lucrătorii din domeniul hotelier în general.

Șorțuri din piele personalizate

Dacă știi deja cum să clasifici diferitele tipuri de șorțuri de bucătărie și, prin urmare, care sunt cele mai potrivite nevoilor și gusturilor tale, atunci cel mai recomandabil este să alegi șorțuri din piele personalizate. Atunci când alegi articolele de îmbrăcăminte și accesoriile care te vor însoți în fiecare zi la lucru, trebuie să dai preferință întotdeauna acelor elemente care te fac să te simți cel mai confortabil și care să te ajute să îți desfășori munca cu ușurință. Evident, există o multitudine de țesături cu care se poate realiza un șorț și, deși cele mai frecvente sunt cele din bumbac, există o multitudine de tipuri și stiluri care, combinate, au ca rezultat șorțurile moderne din piele 100% naturală, personalizate pentru diverse domenii de activități. Acest tip de îmbrăcăminte oferă o mai mare exclusivitate și un plus imaginii firmei sau restaurantului.  Lasă-ți imaginația să zboare și alege șorțul care te reprezintă cel mai bine.

Șorțul – Puțină istorie

Șorțul  este cunoscut din Egiptul Antic sub forma unei draperii primitive, care a fost atașată la o centură realizată dintr-o bandă îngustă de piele sau tulpini de stuf țesute (tricotate) de către bărbații din serviciul public. În trecutul îndepărtat din Rusia, un șorț era considerat nu doar o piesă vestimentară pentru femei, ci chiar un fel de decor. Fetele căsătorite purtau șorțuri albe cu ornamente frumoase și diverse decorațiuni. Șorțul era considerat un adevărat simbol al fertilității, era folosit la diferite ceremonii și era purtat de toate femeile. În timpul sărbătorilor și weekend-urilor, mamele își purtau copiii mici înveliți într-un șorț – acesta fiind considerat de bun augur și pentru o viață lungă și fericită.

În ziua nunții, în pragul noii case a mirilor, de regulă, exista un șorț, iar trecerea pe sub el era considerat un simbol al succesului și prosperității. Înainte de a semăna grâul, șorțul era umplut cu cereale și legat la colțuri, deoarece, acest lucru prefigura o recoltă abundentă. În prezent nu mai există o astfel de tradiție, șorțul având o funcție pur practică.

Când a apărut șorțul?

Șorțul a apărut în antichitate și a supraviețuit până în prezent, sub diferite forme și superstiții. Egiptul antic a devenit locul de naștere al șorțului. Aici, chiar în zori, faraonii și bărbații care dețineau funcții publice, purtau întotdeauna șorțuri. O bucată de pânză era fixată în față pe o centură, șorțul fiind reprezentat de o fâșie îngustă din piele sau tulpini de trestie țesute. În timp, șorțul a devenit din ce în ce mai popular. Cu toate acestea, modul de purtare nu s-a schimbat, ci doar s-a îmbunătățit treptat.

Citeste in continuare

Viața în Cluj

Ai nevoie de un service auto in Cluj?

Publicat

pe

Daca aveti grija de masina dumneavoastra  si efectuati lucrari de intretinere periodice exista mai putine sanse sa aveti parte de reparatii costisitoare in viitor. Pentru a mentine un autovehicul in conditii optimie de functionare, lucrarile de intretinere trebuie efectuate conform manualului autovehiculului auto . O mașină bine întreținută este, de asemenea, mai eficientă, așa că veți economisi și bani pe viitor. Manualul de service al mașinii dvs. este cheia pentru menținerea vehiculului în stare bună.

Cu totii cunoastem un mecanic la coltul blocului care repara masini, dar reparatiile facute dupa ureche pot cauza destul de multe probleme.

Ca si in cazul oricarui serviciu/ bun cumparat este bine sa ne informam inaine. In cazul service-urilor auto este important sa il alegem pe cel care ne inspira cea mai mare incredere, iar o data ales este bine sa mergem pe mana lui un timp mai indelungat.

Increderea intr-un service auto ti-o poate oferi doar acela care are specialisti mecanici. Daca cumva un mecanic iti va spune ca se va ocupa si de partea mecanica cat si de cea electrica , ar fi de preferat sa cauti un alt service, deoarece acel mecanic probabil stie multe lucruri, dar niciunul cum ar trebui. Chiar inainte de a pasi in service-ul auto iti poti da seama daca este un service serios sau nu. Un service de incredere are sistemul de programari auto bine pus la punct.

Iti vom oferi in continuare niste pasi in alegerea unui service auto bun:

Gaseste un service auto bun in apropierea ta

Documentarea este cea mai buna in cazul in care vrei sa alegi un service auto bun. O simpla cautare online va poate afisa niste service-uri auto din zona dumneavoastra. Pentru a reduce lista service-urilor auto este de dorit sa tineti cont de recenziile lasate de catre clientii service-urilor. De asemenea puteti cere informatii despre service-urile respective prietenilor, familiei etc.

Internetul este un bun prieten atunci cand vine vorba de recomandari, mai ales daca te bazezi pe recenziile celor care au fost la serviceul la care te gandesti sa mergi si tu! Eu, cand am avut nevoie am cautat pe Google: Service Auto Cluj iar pe baza recenziilor am ajuns la Oaza Car Care. Nu imi pare rau deloc.

Asigura-te ca service-ul auto e autorizat RAR

Toate service-urile auto care executa lucrari de intretinere si reparatii auto trebuie sa fie autorizate de catre Registrul Auto Roman. In cazul in care intri in incinta unui service si nu vezi autorizarea la indemana, cel mai probabil ca acel service sa nu fie autorizat RAR. Totusi pentru a fi sigur de acest lucru este de preferat sa ceri sa ti se arate autorizatia.

Daca service-ul auto nu doreste sa iti arata autorizatia, ar fi de preferat sa eviti acel service.

Oferta / Preturi

Inainte de a duce masina intr-un service auto este de preferat sa cereti o oferta pentru a stii cam cat ar costa reparatia dumneavoastra. Este de prefeerat sa cereti o oferta mai multor service-uri aflate pe lista dumneavoastra scurta pentru a putea face o comparatie. Asigurati-va ca oferta va cuprinde atat piesele cat si manopera, incluzand TVA-ul aferent

Lucrari de intretinere usoare

In cazul unei repartii majore este foarte importanta documentarea temeinica sau chiar probarea service-ului auto . Ce inseamna aceasta probare? De exemplu daca aveti nevoie de un schimb de distributie ar fi de preferat sa nu mergeti inainte la service-ul care doriti sa va faceti schimbul de distributie cu niste lucrari mai usoare, chiar poate cu niste lucrari de intretinere. Daca rfezultatul este unul dorit , recenziile service-ului sunt bune, atunci puteti fi sigur ca lucrarea de reparatii va avea un succes

Garantia

Este de preferat sa stiti cum si in ce conditii se ofera garantie. Oare daca reparatia se va efectua cu piesele dumneavoastra veti primi garantie? Daca lucrearea se efectueaza cu piesele cumparate de la service se da garantie?

Intrebari

Cand reparatia a luat sfarsit si esti pe punctul de a-ti recyupera masina este de preferat sa porti o discutie cu mecanicul auto, astfel incat sa stii ce fel de piese au fost schimbate sau orice alte recomandari legate de masina ta. Daca acesta nu va vrea sa comunice cu tine este de preferat sa eviti acel service pe viitor.Piesele auto inlocuite trebuie sa ti se restituie la finalul oricarie lucrari.

Ca si o concluzie ca sa nu aveti nevoie de reparatii mari care se puteau evita, trebuie intotdeauna sa efectuati lucrariile de intretinere specificate in cartea masinii.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment14 ore inainte

Epoletii din spatele acestor contracte/ZONA LIBERA GIURGIU/ZONA UNDE SE ASCUND CLANURILE DE INFRACTORI (II)

MAFIA DIN PORTUL GIURGIU II ZONA LIBERA GIURGIU: cazul Savin Bogdan Mihail ZONA UNDE SE ASCUND CLANURILE DE INFRACTORI CAZUL...

EvenimentO zi inainte

EXCLUSIV/Au inceput tunurile/jafurile in ministerele coordonate de USR/”Damf” puternic de “servicii”/Claudiu Nasui si Societatea Nationala a Sarii SA – “Salrom”, tun de peste 1 milion de euro

In plina pandemie conducerea Societatii Nationale a Sarii SA – “Salrom”, cu sediul administrativ in Splaiul Unirii nr.76, Corp A,...

Eveniment2 zile inainte

Incredibil: Acum normele de competenţă ale instanţelor judecătoreşti din România le stabileşte Parchetul European/Desfiinţaţi instanţele

Judecătoarea Adriana Stoicescu: A trecut complet neobservată legea 6 din 18.02.2021 privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a...

Exclusiv2 zile inainte

Centrul Medical Maria: Terapia în camera hiperbară recomandată pentru recuperarea şi tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2

De multe ori refacerea şi recuperarea din urma unei afecţiuni sunt considerate la fel de importante precum tratamentul în sine,...

Exclusiv2 zile inainte

Centrul Medical Maria: Terapia în camera hiperbară recomandată pentru recuperarea şi tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2

De multe ori refacerea şi recuperarea din urma unei afecţiuni sunt considerate la fel de importante precum tratamentul în sine,...

Exclusiv3 zile inainte

Peste 1 Mil. Euro! Top 3 câștiguri mari la pariuri sportive

Cu toții ne dorim să câștigăm o sumă mare care ne poate asigura un viitor mai bun. Dar un câștig...

Advertorialele de imagine si importanta lor pentru site-uri Advertorialele de imagine si importanta lor pentru site-uri
Social6 zile inainte

Advertorialele de imagine si importanta lor pentru site-uri

Advertorialele sunt texte formate dintr-un numar mare de cuvinte care contin cuvinte cheie, aceste cuvinte cheie sunt cele care conteaza...

De unde provine calendarul ortodox si de ce este atat de important pentru credinciosi De unde provine calendarul ortodox si de ce este atat de important pentru credinciosi
Cultură6 zile inainte

De unde provine calendarul ortodox si de ce este atat de important pentru credinciosi

Calendarele ortodoxe sunt cele mai indicate pentru locuinta fiecarui om. Calendarul ortodox este un calendar mult mai practic si cu...

ExclusivO săptămână inainte

De ce ar trebui să vă pese de data prăjirii boabelor de cafea

O pungă nouă de cafea boabe de la supermarket nu garantează prospețimea. O greșeală obișnuită pe care o fac majoritatea...

SocialO săptămână inainte

Idei de cadou: iata 5 bauturi alcoolice perfecte pentru a fi oferite in dar!

Sa gasesti cadoul ideal se poate dovedi o provocare! Darul perfect depinde de foarte multe criterii: care este persoana careia...

EvenimentO săptămână inainte

N-am înțeles în ce calitate se implică ambasada SUA, adicătelea niște funcționărași de mâna a 7-a ai Departamentului de Stat, în politica penală a statului român/S-au dus peste MJ, DNA, CSM etc

N-am înțeles în ce calitate se implică ambasada SUA, adicătelea niște funcționărași de mâna a 7-a ai Departamentului de Stat,...

EvenimentO săptămână inainte

Cum de nu a vazut BNR operatiunile prin care, ING Bank Romania falsifica destinatia de export a motoarelor de Boeing, astfel incat, pe legaturi securiste ante-1989, sa ajunga in Iran, tara aflata sub embargou?

Cand bancile se inchina la stat, oare chiar s-au prostit analistii financiar-bancari din bancile din Romania? Eu nu cred. Desi.. Două...

Cele mai inedite fotografii pe care le poate face un fotograf nunta cluj Cele mai inedite fotografii pe care le poate face un fotograf nunta cluj
SocialO săptămână inainte

Cele mai inedite fotografii pe care le poate face un fotograf nunta cluj

Un   fotograf va face diferenta dintre cele mai potrivite fotografii doar uitandu-se la acel cadru dorit de client. Ca sa...

ExclusivO săptămână inainte

Azilele de batrani responsabile la fel de eficiente ca vaccinurile in lupta impotriva infectarii cu Covid

Omenirea se afla intr-un mare impas si trebuie sa intelegem acest lucru, iar vaccinul nu rezolva toate problemele, fiindca nu...

EvenimentO săptămână inainte

Economia României a scăzut ,,doar” cu -3,9% în 2020, ceea ce realmente reprezintă o ,,performanță” fantastică: care nu există în realitate, plăsmuită, ireală

Pe ,,surse alternative”, economia a scăzut cu 3,9% în 2020. Premierul are dreptate: e o performanță ,,fantastică” Căderea economiei cu...

Viața în ClujO săptămână inainte

De ce sa aleg sa inchiriez o masina

Posibilitățile de a vizita cât mai multe locații, sunt nenumărate atunci când închiriezi o mașină. Nu mai trebuie să depinzi...

Știrea Zilei