Connect with us

Cultură

De unde provine calendarul ortodox si de ce este atat de important pentru credinciosi

Publicat

pe

De unde provine calendarul ortodox si de ce este atat de important pentru credinciosi

Calendarele ortodoxe sunt cele mai indicate pentru locuinta fiecarui om. Calendarul ortodox este un calendar mult mai practic si cu siguranta va veti folosi de el cu mare usurinta. Exista mai multe tipuri de calendare ortodoxe pe care le puteti cumpara, in functie de locul ales pentru locuinta voastra. Pe acel calendar ortodox ales trebui sa il aveti la indemana pentru a va da informatiile referitoare la ziua in curs de desfasurare. Pentru a avea o viata linistita si pentru a putea fi o persoana credincioasa ar trebui sa mergeti la biserica, atunci cand puteti merge puteti lasa acatiste, puteti aprinde o lumanare pentru o persoana draga, puteti asculta slujba, mai ales daca este si zi de sarbatoare.

Calendarul iulian revizuit si-a pus foarte mult amprenta pe calendarul ortodox

Calendarul ortodox este foarte asemanator cu calendarul iulian revizuit. Calendarul nostru ortodox este prelucrat dupa calendarul iulian revizuit, in acest calendar gasiti o zi suplimentare in luna februarie in anii care sunt multipli de patru, cu exceptia anilor multipli de 100 care nu sunt echivalenti cu anii 200, 600 sau cu anii 900. Calendarul iulian revizuit este calendarul luat in considerare pentru adoptare de cateva biserici ortodoxe la sinodul din Constantinopol din mai 1923. Calendarul iulian a devenit pe 14 octombrie in anul 1923 calendarul iulian revizuit  pentru ca s-au eliminat 13 zile din calendarul vechi si s-a adoptat regula anului bisect.

Anul este un termen folosit pentru a indica perioada de parcurgere a unei rotatii de catre fiecare planeta in jurul Soarelui. Calendarul este un sistem de masurare a timpului fizic, acesta urmareste trecerea timpului fizic pentru om. Un tip de calendar ortodox va fi mereu practic, el va va oferi mai multe informatii pentru fiecare zi sau perioada in parte.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Sub conducerea directorului Remus Grigorescu, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea este aproape de Românii de pretutindeni

Publicat

pe

Remus Grigorescu este un economist de top, profesor la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, care în prezent ocupă postul de Director la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea. Din punct de vedere politic, Remus Grigorescu este un produs 100% al organizaţiei PSD Vâlcea şi a ocupat în anul 2009 funcţia de prefect al judeţului Vâlcea. În prezent consilier local din partea PSD, Remus Grigorescu se declară un om de echipă care pune pasiune în tot ceea ce face şi este un om apropiat de sufletul râmnicenilor, cunoscând îndeaproape lucrurile de care au nevoie locuitorii râmnicului şi are o bună experienţă managerială.

 

El este recunoscut pentru faptul că are puterea de a duce la bun sfârşit lucrurile pe care le începe şi are o vastă experienţă în administraţie, lucru care s-a şi dovedit în perioada pe care a petrecut-o în funcţia de prefect al judeţului Vâlcea. Unul dintre atuurile lui Grigorescu este acela de a comunica foarte bine indiferent de statutul social al interlocutorilor, având capacitatea de a se face uşor înţeles atât de persoanele cu funcţii mari cât şi de oamenii de rând. Fiind un om cu idealuri mari şi viziune pentru proiecte de anvergură, Remus Grigorescu crede cu tărie că România poate să prospere dacă este condusă de oameni pricepuţi şi patrioţi.

 

În anul 2018, o delegaţie în fruntea căreia s-a aflat conf. univ. dr. Remus Grigorescu s-a deplasat în localitatea Parla, Spania, unde a fost amenajat şi inaugurat un Centru Cultural Românesc ce poartă numele „Antim Ivireanul”. Fiind rezultatul unei colaborări frumoase dintre Ministerul Românilor de Pretudini, Consiliul Judeţean Vâlcea şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti, la iniţiativa  Bibliotecii judeţene Vâlcea „Antim Ivireanul”, acest centru cultural pune la dispoziţia locuitorilor români din regiunea Madrid o bibliotecă având un fond de cel puţin 13000 de cărţi şi documente periodice în limba română, o expoziţie de obiecte tradiţionale româneşti şi echipamente necesare comunicării la distanţă. Activităţile centrului se concentrează pe păstrarea, dezvoltarea şi afirmarea identităţii etnice, culturale, religioase şi lingvistice a românilor din Spania.

Citeste in continuare

Cultură

Vinul alb, o bautura foarte apreciata!

Publicat

pe

Vinul alb este o bautura alcoolica foarte buna, deoarece calitatile sale fine, fac ca vinul alb sa fie alegerea multor restaurante si organizatii gastronomice de lux. Crama Girboiu are o varietate de vin alb foarte buna, la preturi care se pliaza bine pe bugetul tuturor. Vinul Tectonic Fume Blanc este un cupaj alb complex realizat din soiurile Sauvignon Blanc Barrique, Feteasca Alba si Resiling de Rhin care ofera un mix de arome de fructe exotice, piersica alba si note fine de vanilie, migdale si unt. Corpolent, cu o aciditate crocanta, vinul impresioneaza printr-un post gust persistent si revigorant.
Vinul este orice, in afara de simplu. De la varietatea strugurilor pana la locul unde se afla solul geografic, cea mai mica variabila poate schimba complet stilul, gustul, clasificarea si aroma unui pahar de vin rosu, alb sau spumant. Avand in vedere diferentele majore si ajustarile minore, trebuie sa ne intrebam: exista o diferenta in gustul vinului intr-un pahar?
Exista vreo diferenta intre vinul dulce si acru? Desigur, exista! La fel ca diferentele subtile si delicate in tipurile de vin, exista, de asemenea, o diferenta de gust si aroma, in functie de formele paharelor de vin pentru diferite vinuri. Formele de sticla de vin sunt disponibile in multe dimensiuni diferite si au forme diferite si nu este doar pentru spectacol!
Exista diferente semnificative si importante intre paharele de vin rosu si alb, la fel cum exista diferente in modul in care ar trebui sa turnati sau sa beti un vin dulce sau spumant! Forma, castronul si chiar tulpina unui pahar de vin vor avea un impact semnificativ asupra aromei si aromei vinului pe care il beti. Inca o data, veti putea spune setului sau seturilor de pahare de vin pe care ar trebui sa le achizitionati, care vor imbunatati fiecare tip de vin.
Diferenta dintre tipurile de pahare folosite pentru a bea vin
Am invatat atat de multe despre vin in ultimii 100 de ani, iar multe dintre noile descoperiri au pus un accent deosebit pe cum se bea vin in cel mai eficient mod fata de locul in care sa cultivam struguri sau sa producem vinul pe care il cunoastem si il iubim cu totii. O parte importanta a cresterii in lumea vinului a venit sub forma unor crame care ofera degustari de vinuri. In timpul unei degustari de vin, exista mai multi pasi care includ majoritatea simturilor tale.
Pentru a degusta vinul in mod profesional, precum un somelier adevarat, este necesara adulmecarea paharului de vin, iar apoi trebuie sa luam inghitituri mici pentru a simti fiecare aroma. Evolutia paharelor de vin care sa se asocieze cu aceste trei aspecte importante ale degustarii vinurilor a adus pahare perfecte pentru a imbunatati experienta degustatorului de vinuri sau a bautorului.
Majoritatea tipurilor de vin se consuma dintr-un pahar in forma de bol, dar dimensiunea bolului conteaza, la fel ca si adancimea paharului. Cand beti si degustati vin, aspectul acestuia inainte de miros si gust indica anumite lucruri despre un vin care urmeaza sa fie gustat. Densitatea vinului nu defineste calitatea acestuia. Mai degraba, veti putea afla continutul de alcool examinand densitatea  picioarelor si modul in care vinul curge. Un flux mai gros si mai lent de vin rosu indica un continut mai mare de alcool, in timp ce un vin dulce va avea o densitate mai subtire si care, prin urmare, curge mai repede.
Noile modele de sticla vor permite sa se vada usurinta densitatea mai mica sau mai mare, in functie de tipul de vin. Acesta este motivul pentru care vedeti de obicei un pahar mai ingust pentru un vin dulce sau spumant si un pahar mai mare si mai adanc pentru un vin rosu robust.
Parti ale unui pahar de vin de luat in considerare
Exista patru parti principale care vor arata cu usurinta diferenta dintre paharul de vinul rosu si cel alb. Partile includ:
1. Marginea – Situata in partea de sus a paharului, marginea este zona de unde mirositi si sorbiti! In functie de tipul de vin turnat, paharul va avea fie o margine ingusta, fie larga.
2. Bolul – Bolul este o parte critica diferentiata a unui pahar de vin. Un bol mare este folosit pentru un vin robust, in timp ce o forma ingusta in U este desemnata pentru vinurile racite, albe.
3. Tulpina – Tulpina este portiunea slaba a paharului pe care o va bea un bautor de vin. Lungimea depinde de tipul de vin.
4.Piciorul sau baza – Un stabilizator critic, baza sau piciorul unui pahar de vin este folosit pentru a proteja temperatura si a mentine paharul echilibrat, indiferent cat de mare este bolul!
Vinul trebuie savurat in mod corespunzator pentru a beneficia de toate aromele sale. Crama Girboiu are o varietate mare de vinuri albe si rosii la preturi fara egal!

Citeste in continuare

Cultură

Cele mai importante motive pentru a alege parfumuri originale sub formă de ulei de parfum

Publicat

pe

De

Forma originală a parfumului, uleiurile de parfum sunt o artă străveche, care se întâmplă, de asemenea, să fie perfect potrivită pentru vremurile noastre moderne. De la un confort mai bun la o longevitate mai mare, iată cinci motive foarte bune pentru a încerca un ulei de parfum. În acest articol ne-am inspirit de la cel mai renumit distribuitor de parfumuri originale arăbești – Zafaran.

Uleiurile de parfum sunt memorabile

Știința ne spune că una dintre cele mai bune metode de a capta și păstra o amintire prețuită este legând-o de puterea mirosului, așa că poate fi util să ai în orice moment cu tine parfumul preferat. Indiferent dacă îţi depozitezi uleiul în geanta de zi cu zi sau îl iei în bagaje cu atenție pentru o aventură într-o zonă complet necunoscută, liniile elegante ale acestor sticle de ulei de parfum le fac foarte uşor de transportat, în timp ce partea superioară a aplicatorului minimizează scurgerile şi eventualele accidente. Ia în considerare uleiurile de parfum orientale pentru o nuntă sau pentru un alt eveniment similar, pentru că sunt suficient de aromate pentru a crea o atmosferă unică în jurul tău.

Crearea unui parfum personalizat este simplă

Indiferent dacă doreşti să adaugi un indiciu de mosc într-o notă florală sau să foloseşti note de citrice pentru a mări intensitatea parfumurilor mai fine, uleiurile de parfum fac posibilă personalizarea completă a propriului parfum. Aplică-le unul lângă altul pe piele sau pe părți ale corpului complet separate, dar niciodată nu stratifica un ulei deasupra altuia, deoarece se pot amesteca pe aplicator. Nu eşti sigur de unde să începi? Poţi debuta combinând două arome preferate pentru a vedea ce iese. Mai departe tu eşti singurul care va decide ce anume trebuie să foloseşti şi în ce cantităţi.

Uleiurile de parfum sunt mai longevive

Parfumul spray este realizat cu o bază de alcool, care se poate evapora rapid – luând parfumul preferat cu el. În schimb, un ulei de parfum se lipeşte de piele mai mult timp. Pe măsură ce căldura corpului tău în mod natural încălzește uleiul pe parcursul zilei, parfumul este reîmprospătat și eliberat.

Uleiul de parfum este mult mai intim

Să fii înconjurat de un mare nor de parfum s-ar putea să fi fost acceptabil în anii 1980 în perioada glam, dar în zilele noastre, este recomandat ca parfumul să rămână cât mai aproape de tine. La urma urmei, dacă tu și cei dragi sunteți singurii care experimentează aromele de parfum venite de la tine, asta este cu adevărat tot ce contează.

Uleiurile de parfum se pot aplica mai precis

În loc să stropeşti în aer și să speri că ai direcţionat parfumul bine, vârful unui ulei de parfum permite o aplicare mai precisă. Dacă clasicul Arabian Oud ar trebui să fie aplicat în spatele genunchiului, de ce să nu-l aplici direct pe acesta zonă (în spatele genunchilor este un punct puls, așa că aplicarea parfumului este recomandată). În mod alternativ, dacă preferi să laşi o undă subtilă de smochine toscane în urmă, încearcă să aplici uleiul pe ceafă, unde infuzează ușor atât pielea, cât și părul.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Sport22 de ore inainte

Proiecție specială DANCER la TIFF 2021

Un documentar revelator despre superstarul rebel al dansului mondial: Sergei Polunin, în prezența artistului, poate fi vizionat miercuri, 28 iulie,...

Știri din județ2 zile inainte

Piese pentru electronisti – o solutie pentru laptopul tau stricat

Utilizatorii de laptopuri sunt familiarizati cu caldura laptopurilor, mai ales atunci cand isi folosesc computerele suficient de mult timp si...

Sport3 zile inainte

“Fotbal pentru Prietenie”, programul celor nouă valori umane

Fotbal pentru Prietenie este un program international pentru copii implementat de compania Gazprom – partener oficial al FIFA și al Cupei...

Eveniment3 zile inainte

Vremuri ,,frumoase neamule!’’/ Interfața lui Eugen Tomac

De ce un oraș pitoresc precum București, trebuie să găzduiască pramatii ținute în brațe de alți golani îmbogățiți din politică?...

manusi sala manusi sala
Sport6 zile inainte

Nu o sa iti vina sa crezi cum iti poate imbunatati performantele o pereche de manusi sala!

Majoritatea persoanelor care au un stil de viata activ nu folosesc manusi sala pentru exercitiile fizice. Totusi, acestea au un...

Sport7 zile inainte

Emisiune Business Philosophy: Alina Dumitru, despre Jocurile Olimpice și industria sportului

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 i-a avut ca invitați pe campioana olimpică la judo Alina Dumitru și pe...

ExclusivO săptămână inainte

La ce sa fii atent atunci cand cauti o firma de unde sa inchiriezi o schela metalica: 3 lucruri pe care sa le verifici

Schela metalica este o structura provizorie, care asigura suport muncitorilor in munca de la inaltime. Pe cat de simplu putem...

ExclusivO săptămână inainte

ANUNT FINALIZARE PROIECT ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” DABO BIO TOTAL S.R.L.-D

DABO BIO TOTAL S.R.L.-D anunta finalizarea proiectului cu titlul ” Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru DABO BIO...

Sport2 săptămâni inainte

Eva Ionescu și Călin Știrbu sunt câștigătorii probei de simplu a celei de a VII-ediții a Argeș Cup Dr. Oetker

Eva Maria Ionescu a câștigat cea de a VII-a ediție a Argeș Cup Dr. Oetker, disputată la Tenis Club Curtea...

Olla Olla
Afaceri2 săptămâni inainte

Sezonul unei flori minunate – bujorul

Vremea bujorilor a sosit! Aceste flori gingașe și parfumate fac ca grădinile nostre să fie în plină sărbătoare în această...

Sport2 săptămâni inainte

Eva Ionescu, calificată în finala Argeș Cup Dr. Oetker. Probele de dublu au fost câștigate de români

Perechea Alexandra Anghel/ Iris Zbrâncă a câștigat cea de-a VII-a ediție a turneului internațional Argeș Cup Dr. Oetker, după ce...

Exclusiv2 săptămâni inainte

ANUNT FINALIZARE PROIECT Proiect finantat in cadrul masurii,,Granturi pentru ca-pital de lucru acordate IMM-urilor” pentru firma DABO INTERNATIONAL SRL

Societatea DABO INTERNATIONAL SRL, a finalizat la data de 14.05.2021 implementarea proiectului finantat prin masura ,,Granturi pentru capital de lucru...

Eveniment2 săptămâni inainte

„Înțeleg că DOS, elita poliției române și a filajului national, a pierdut un kkănar de interlop de la Arad”

„Înțeleg că DOS, elita poliției române și a filajului national, a pierdut un kkănar de interlop de la Arad. A...

Social2 săptămâni inainte

Alexandrion Group lansează Kingsbury London Dry Gin, simultan pe piaţa din România şi la nivel internaţional

Alexandrion Group lansează un nou produs, simultan pe piaţa din România şi la nivel internaţional – Kingsbury London Dry Gin...

Eveniment2 săptămâni inainte

Cea mai tipică manieră a ministrului academician în securitate națională Sorin Cîmpeanu: au fost puse în dezbatere aceste controversate modificări ale Regulamentului de organizare și funcționare a CNATDCU și a metodologiei de verificare a sesizărilor de plagiat

Ministerul Educației a pus ieri în dezbatere publică Ordinul de ministru care vizează modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a...

Sport2 săptămâni inainte

Hingis, Clijsters, Djokovic și Federer au câștigat competiții Tennis Europe. Surprize pentru jucătorii de la Argeș Cup Dr. Oetker

Președintele Tennis Europe, Ivo Kaderka, salută participanții celei de a VII-a ediție a Argeș Cup Dr. Oetker și amintește faptul...

Știrea Zilei