Connect with us

Eveniment

Se dărâmă ”șandramaua”/Favoriti la sefia IPJ Prahova adevarate „tinte in miscare”/Șefii din Poliția Română blocați de MAI

Publicat

pe

La ritmul de-a dreptul nebunesc in care lucreaza caracatita din M.A.I., este greu sa ne hazardam la intocmirea unui clasament al favoritilor la sefia IPJ Prahova si/sau la alte posturi de conducere.

Cunoscatori ai sistemului sunt gata sa bage mana in foc ca principalele „tinte in miscare” pentru aceste posturi au beneficiat de atacuri si mai ales de intrigile ”frustraților”, atat din interiorul IPJ Prahova, cat si din exterior iar sprijinul logistic a fost acordat de sefi din M.A.I. care inca vor sa faca „jocurile” in judetul Prahova.

Efectul nu a fost cel scontat, „tintele in miscare” realizand cine se afla in spatele acestor „regii” si artizanii au intrat si sub „lupa” a doua sindicate din M.A.I., si nu numai.

https://www.incisivdeprahova.ro/2021/08/26/blestemul-politiei-romane-acapararea-actului-decizional-in-m-a-i-de-o-grupare-de-crima-organizatapermutarijonglerii-cu-iz-penal-din-aparatul-central-facute-noapte-ca-hotii-pentru/

”Execuții în masă”

Sunt anunțate adevărate ”execuții în masă” printre cei care au declansat aceste atacuri si intrigi ale ”frustraților” – incepand cu luna octombrie…

Șefii din Poliția Română blocați de MAI

”Vom declanşa procedurile pentru organizarea de concursuri transparente pentru ocuparea funcţiilor de conducere din structurile noastre. Am spus că într-o săptămână vom face calendarul” declara ministrul Lucian Bode în urmă cu câteva luni, făcând acest lucru de nu mai puțin de șase ori de la preluarea funcției. Numai că aceste declarații s-au transformat într-o demagogie penibilă, iar de atunci fiind organizate doar un procent scăzut din cele peste câteva sute de posturi de conducere vacante importante de la nivelul Poliției Române, Poliției de Frontieră și Inspectoratului General pentru Imigrări și chiar din Aparatul Central al MAI.

Au fost organizate doar 4 concursuri pentru ocuparea funcțiilor de inspector șef/director, din care au fost ocupate doar trei astfel:

  • Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Director General- 04.08.2021;
  • Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt – Inspector Șef – 10.08.2021 – neocupat;
  • Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj – Inspector Șef – 12.08.2021;
  • Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanța – Inspector Șef – 24.08.2021;

Momentan, la nivelul Poliției Române nu au fost demarate încă procedurile pentru organizarea concursului pentru :

  • 16 inspectorate județene de poliție – inspector șef : Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Călărași, Ialomița, Brăila, Vaslui, Suceava, Maramureș, Vâlcea, Neamț, Bacău, Argeș, Prahova, Dâmbovița și Ilfov;
  • 2 funcții de adjunct al inspectorului general al Poliției Române;

Pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție Olt trebuie reluată procedura și organizat un nou concurs, după ce singurul candidat pentru acest post a obținut o notă de numai 5.64 după contestații, inițial fiind notat cu 5.62, nota minimă  pentru a fi admis fiind de 7.

Pentru Poliția de Frontieră Română nu a fost demarat niciun concurs pentru ocuparea funcțiilor de inspector general/adjunct al inspectorului general/inspector șef, ocupate momentan prin împuternicire astfel:

  • 3 funcții de inspector șef  al Inspectoratelor  Teritoriale ale Poliției de Frontieră- Oradea, Timișoara și Giurgiu;
  • 1 funcție de inspector general al Poliției de Frontieră Române;
  • 2 funcții de adjunct al inspectorului general al Poliției de Frontieră Române;

Nici pentru  Inspectoratul General pentru Imigrări nu a fost demarat niciun concurs pentru ocuparea funcțiilor de adjunct al inspectorului general, ocupate momentan prin împuternicire astfel:

  • 2 funcții de adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General pentru Imigrări;

De la vârful conducerii Ministerului Afacerilor Interne încă nu s-a primit ”dezlegare” pentru ocuparea și acestor funcții din conducerea celor mai importante structuri subordonate instituției, ministrul Lucian Bode tergiversând în mod constant ocuparea acestora,  fiind foarte ocupat în ultima perioada cu campania pentru congresul din partidul din care face parte. Alte sute de funcții de conducere de director /șef serviciu/șef birou/șef sector sunt ocupate în continuare prin împuternicire, care a devenit dintr-o excepție, o regulă și implicit, o practică bolnăvicioasă.

Și Avocatul Poporului a confirmat blocarea concursurilor pentru funcțiile de conducere de către ministrul Afacerilor Interne, în raportul special privind deficitul de personal din cadrul Poliției Române ”De reținut este și faptul că, așa cum se arată în adresa IGPR, ministrul Afacerilor Interne a aprobat şi a dispus, printre altele, sistarea activităţilor şi demersurilor de organizare a concursurilor pentru ocuparea posturilor de conducere şi de execuţie vacante prevăzute a fi încadrate cu poliţişti/cadre militare/personal civil (funcţionari publici şi personal contractual).”

În timp ce deficitul de personal crește de la o zi la alta în mod alarmant, unde un polițist îndeplinește atribuțiile pentru alți trei care ar fi trebuit să fie angajați, lipsa de predictibilitate determinând mii de polițiști să înceteze raporturile de serviciu prin pensionare, la Ministerul Afacerilor Interne s-a instalat o stare de letargie și nepăsare, interesele instituției fiind altele decât crearea unei stări de normalitate. Nici pentru concursurile din școlile de poliție nu s-a luat încă o hotărâre concretă, deși e nevoie urgentă de  reducerea din deficitul de personal, structurile subordonate MAI riscând astfel  să intre în colaps.

Sindicatul EUROPOL a formulat o plângere penală împotriva miniștrilor care au intervenit sub diferite forme în „suspendarea” concursurilor pentru funcțiile de conducere, apreciind că în raport cu prevederile art. 2716 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului „(1)Poliţistul poate fi împuternicit, cu acordul acestuia, pe o perioadă de maximum 6 luni. Prelungirea împuternicirii poate fi dispusă, cu acordul poliţistului, pentru maximum 6 luni, perioadă în care sunt obligatorii organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea postului.” aceștia au săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu prin încălcarea acestei obligații ce rezidă dintr-o lege organică, precizeaza sursa mentionata. Vom reveni.

(Cristina T.).

Eveniment

BULLYINGUL DE LA FICȚIUNE LA REALITATE/CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei

Publicat

pe

În urma demersurilor SPR Diamantul, CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII prin hotărârea nr. 611 din data de 25.08.2021, a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 5 Alin. (2) lit “b” din O.G. 2/2001.
În ultima perioadă s-a vehiculat des noțiunea de bullyng sau mobbing.
Practic termenii vin din limba engleză, însă în fapt aceștia desemnează intimidarea sau hărțuirea angajatului la locul de muncă de către angajator sau de către șef.
Fenomenul constă în intimidarea unui lucrător de către o persoană cu o funcție superioară, discriminarea sa în fața celorlalți colegi sau în comparație cu aceștia.
În mediul polițienesc această discriminare este des auzită, în decursul timpului fiind numeroase voci care s-au plâns cu privire la un astfel de comportament din partea șefilor.
Însă toate aceste aspecte au rămas la nivel de zvonuri, de cutume, de povești, fără ca cineva să ia atitudine în cauză.
Nu vorbim aici despre atitudinea legală, normală și necesară pe care trebuie să o aibă un polițist cu funcție de conducere față de subalterni, fată de dispozițiile pe care trebuie sa le transmită sau despre modul cum implementează acesta actele normative in vigoare și indicatorii de performanța în activitatea zilnică.
Nu intră în discuție acei polițiști care încalcă prevederile legale, fie ele de natură etică, deontologică sau altele.
Ne referim clar la acel comportament abuziv, de discriminare a unuia sau a unor lucrători pe criterii strict subiective, și tratamentul la care sunt supuși aceștia în contradictoriu cu rezultatele lor pozitive pe plan profesional.
Sindicatul nostru a luat act de acest fenomen și a constatat că reprezintă o realitate cotidiană a mediului polițienesc.
Nu e de mirare că astfel de evenimente au loc, având în vedere lacunele Ordinului 140/2016, si modul cum unii polițiști avansează în funcție.
Nu este prima dată când organizația noastră sindicală critică lipsa de transparență a procedurilor de resurse umane.
Cazul ce urmează a fi prezentat este al unui coleg ce a ales să își păstreze anonimatul, membru Diamantul, si care a acuzat faptul că la locul de muncă, este victima unui comportament ostil, neprincipial si discriminator al șefului.
Practic, pe fondul relatiei de contradicție, șeful nemijlocit a fost reclamat cu privire la faptul că a adoptat un comportament discriminatoriu fată de membrul nostru ce a constat în:
– instigarea colegilor de serviciu să nu îi acorde sprijin în desfășurarea activităților de serviciu;
– marginalizarea si izolarea sa;
– umilirea publică;
– denigrarea sa;
– delegarea către alte structuri în timpul în care se află în concediu medical sau de odihnă;
– neincluderea sa în colective de lucru în vederea soluționării anumitor sarcini de serviciu;
– neconvocarea la ședințe operative;
– nominalizarea exclusivă în vederea participării la activități/ misiuni organizate de alte structuri decât cea din care face parte.
– refuzul dreptului de petiționare garantat de art. 51 din Constituție.
În aceste condiții SPR Diamantul a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și a asigurat asistenta juridică de specialitate.
În urma demersurilor, organele de specialitate ne-au dat câștig de cauză și au sancționat comportamentul șefului care a adoptat comportamentul total neadecvat, cu amendă de 2000 de lei.
Precizăm totodată că hotărârea nu a rămas definitivă, putând fi atacată la instanța de judecată în termen de 15 zile.
Suntem în fața unei premiere în materie de sancționare si probare a unui astfel de comportament si bineînțeles ne bucurăm că am putut să fim alături de membrul nostru pentru a combate acest fenomen de bullyng, mobbing, discriminare.
Încurajăm pe această cale toți membrii noștri să ne înștiințeze dacă au fost victime unui astfel de comportament!
Totodată ne bucurăm că SPR Diamantul și-a respectat blazonul în materie de acțiuni juridice în instanță, acest succes alăturându-se celorlalte obținute în decursul timpului.
Reamintim că drepturile salariale acordate tuturor polițiștilor privind salarizarea la nivel maxim au fost acordate ca urmare unei acțiuni în Instanță marca Diamantul formulată la Bacău, de asemenea abrogarea ATENȚIONĂRII din Statutul Politistului a fost posibila tot în urma excepției de neconstituționalitate ridicate de Organizația noastră.
stop discriminării, pentru noi fiecare politist conteaza.
Ionuț Bogdan Popovici
Președinte SPR Diamantul

Citeste in continuare

Eveniment

Haosul se amplifica la Politia Locala Ploiesti

Publicat

pe

Despre Poliţia noastră, asta locală, se scriu destule, se spun destule, începând de la utilitatea sau inutilitatea acesteia, de la pregătirea poliţiştilor locali, până la (in)competenţele ce le revin conducatorilor acestei institutii care s-au perindat pe postul de director general.

Este la fel de adevărat că unii din băieţii de la „Locală” îşi depăşesc mereu atribuţiile, dar la noi aceste mari derapaje sunt uneori, vrem nu vrem, obişnuite şi sunt prezente nu numai în sânul Poliţiei Locale. De la interpretarea legii pana la abuzuri inimaginabile.

Când priveşti mai atent organigrama Poliţiei Locale, nu poţi să nu dai dreptate gurilor “rele”, păi pentru ce e necesar un “Serviciu resurse umane, juridic, contracte, proceduri” la Poliţia Locală atâta timp cât însăşi Poliţia Locală este un serviciu public de care răspunde Consiliul Local şi primarul?

La nivelul Politiei Locale Ploiesti au fost instituite măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, după ce municipiul a intrat în scenariul roșu.

De acum, angajații Politiei Locale Ploiești își desfășoară activitatea alternativ, prin prezența la sediul instituției cu decalarea orelor sau prin muncă la domiciliu, pe perioada stării de alertă.

Mintea creata de la conducerea acestei institutii (baiatul acela arogant, slab pregatit care este sotul inculpatei Simona Albu – city manager al municipiului Ploiesti) a dispus dupa o gandire „profunda” ca cei de la “Serviciu resurse umane, juridic, contracte, proceduri” sa isi desfasoare activitatea de la domiciliu.

Pe bune?

Sa intelegem ca acesti functionari publici vor fi platiti din buzunarul edilului care a plantat aceasta minte creata la conducerea Politiei Locale Ploiesti si/sau din buzunarul „larg” al familiei Albu cu averea sub  sechestru instituit de DNA?

Adica acesti functionari publici sunt platiti sa stea degeaba la domiciliu pentru ca NU credem ca cineva este atat de dobitoc sa incalce legea si sa lucreze cu date personale de la domiciliu, caci sub conducerea acestui „iluminat” s-a schimbat „fata” Politiei Locale Ploiesti…MU, pardon, NU?

Ca este haos total sub comanda acestui „plantat” deducem si din reactia sefului Serviciului Ordine Publica, Anton Catalin (cel care a refuzat sa mai fie director si sa accepte bataia de joc a edilului), reactie de ieri cand a declarat ca isi arunca uniforma si poate ca isi da si demisia datorita managementului fabulos al „plantatului”.

De ce?

Pai mintea asta creata a mai conceput o tampenie cat casa, votata de Consiliul Local Ploiesti.

Astfel, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a intocmit Referatul de aprobare nr 348/25.08.2021 prin care Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa voteze o aberatie: Sefii de serviciu si de Birouri de la Ordine Publica NU mai sunt politisti locali.

1a

1b

Deci, un civil are in subordine si coordoneaza politisti locali dotati cu armament, bezna mintii!

Sincer, noi am fost mirati cand acum ceva timp am aflat ca un sef de Birou Ordine Publica de la Politia Locala Ploiesti(George Buligescu – cunoscut cu relatii mari in mediul politic datorita unui membru de familie) s-a „transferat” brusc la „Investitii” in Primaria Ploiesti, pe post de executie dar am sperat ca aceste informatii fac parte din categoria noilor „Organigrame” promise noaptea celor de la Ordine Publica, la o cafea, de catre edil.

Acum realizam ca, de fapt, in spate sta aceasta Organigrama magnifica „produsa” de o minte „stralucita” si scoasa pe partea dorsala.

In alta ordine mai aflam ca la nivelul „plantatului” este intocmita o „lista neagra” cu politsitii locali care furnizeaza informatii la presa.

Noi speram ca are curajul si (i)moralitatea sa se scrie primul pe aceasta lista, asa credem ca este corect, fiind cel mai mare furnizor de informatii catre presa impotriva lui Adrian Vaida si a primarului liberal Adrian Dobre..atat personal cat si prin subordonatii sai de la Mediu, in frunte cu „prioritatea” sa! Rusinica! (Cristina T.).

 

 

 

Citeste in continuare

Eveniment

DJ DEGIANNY continua sa isi incante fanii cu noi mixuri de senzatie!

Publicat

pe

… house, progressive house, electro, edm, trance, festival sunt parte a DJ DEGIANNY – muzica fiind cea mai mare pasiune a acestuia.

Topurile reverbnation nu rateaza niciodata acest DJ roman, care face senzatie in tari precum SUA, Spania, Italia si nu numai!

Fii la current cu noile evenimente pe pagina https://www.facebook.com/djdegianny si nu uita sa te abonezi la https://www.youtube.com/user/degianny pentru a nu rata urmatoarele live streaminguri de senzatie!

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

ExclusivO zi inainte

De ce ar trebui sa investiti in noile iPhone13?

In calitate de pasionat de tehnologie, imi este usor sa ma entuziasmez cu privire la actualizarile iPhone-ului din acest an,...

ExclusivO zi inainte

Zile cu obiceiuri culinare şi hranǎ verde, sǎnǎtoasǎ pentru ȋntreaga familie. Stilul #FocusToGreenEcoLife

Zile cu obiceiuri culinare şi hranǎ verde, sǎnǎtoasǎ pentru ȋntreaga familie. Stilul #FocusToGreenEcoLife – Ziarul Nationalul ...

Uncategorized4 zile inainte

De ce merită să mergi la Medicină la UMF Iuliu Hatieganu din Cluj?

De ce merită să mergi la Medicină la UMF Iuliu Hatieganu din Cluj? Dacă dorești să lucrezi ca medic clinic...

Exclusiv5 zile inainte

ANUNT FINALIZARE PROIECT ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” VIORELIA COMIMPEX SRL

Societatea VIORELIA COMIMPEX SRL anunta finalizarea proiectului cu titlul ” Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru VIORELIA COMIMPEX...

Eveniment7 zile inainte

BULLYINGUL DE LA FICȚIUNE LA REALITATE/CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei

În urma demersurilor SPR Diamantul, CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII prin hotărârea nr. 611 din data de 25.08.2021, a stabilit...

ExclusivO săptămână inainte

Respingem Certificatele Verzi – Ziarul Nationalul

Cetățenii care resping certificatele verzi prezinta o valoare inestimabila pentru democrație și statul de drept. Regretabil, observația asta este, fără...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Avantajele jucariilor sexuale HotLove – Ziarul Nationalul

Esti in cautarea unor jucarii sexuale pentru femei, de calitate, prin intermediul carora sa te poti cunoaste mai bine la nivel...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC DELISTEF SRL

  08.10.2021 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC DELIȘTEF SRL SC DELIȘTEF SRL anunta finalizarea proiectului cu nr...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC DANTE EXODUS SRL

04.10.2021 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC DANTE EXODUS SRL SC DANTE EXODUS SRL anunță finalizarea proiectului cu...

Eveniment3 săptămâni inainte

Haosul se amplifica la Politia Locala Ploiesti

Despre Poliţia noastră, asta locală, se scriu destule, se spun destule, începând de la utilitatea sau inutilitatea acesteia, de la...

Exclusiv3 săptămâni inainte

ANUNT FINALIZARE PROIECT ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” INTERSPAR COM SRL

INTERSPAR COM SRL anunta finalizarea proiectului cu titlul ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor INTERSPAR COM” proiect  nr. RUE...

Exclusiv3 săptămâni inainte

Festivalul Internațional „George Enescu” a fost declarat cel mai mare festival de muzică clasică din lume în 2021

Festivalul Internațional George Enescu a marcat cea de-a 25-a ediție a sa, desfășurată între 28 august și 26 septembrie 2021,...

Exclusiv3 săptămâni inainte

ANUNT FINALIZARE PROIECT ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” NADINE TRANS SRL

Nadine Trans SRL anunta finalizarea proiectului cu titlul ” Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru LIMA COM SRL”,...

Afaceri3 săptămâni inainte

Ce beneficii iti ofera o firma de contabilitate moderna

Daca detii o afacere sau planuiest sa iti deschizi una, trebuie sa iei in calcul ca serviciile de contabilitate sunt...

Exclusiv3 săptămâni inainte

ANUNT FINALIZARE PROIECT Proiect finantat in cadrul masurii,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru firma FAST DONER SRL

Societatea FAST DONER SRL, a finalizat la data de 28.09.2021 implementarea proiectului finantat prin masura ,,Granturi pentru capital de lucru...

Exclusiv3 săptămâni inainte

Anunt de incepere a implementarii proiectului societatii TENAGLOBIS METAL CONSTRUCT SRL

27.09.2021 Anunț de începere a implementării proiectului societății TENAGLOBIS METAL CONSTRUCT SRL TENAGLOBIS METAL CONSTRUCT SRL anunță lansarea proiectului cu...

Știrea Zilei