Connect with us

Eveniment

Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcție ieri seară

Publicat

pe

Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar, ceea ce a creat o imagine de ansamblu că toți polițiștii se pensionează la această vârstă.Nimic mai fals, reamintim că vârstă standard de pensionare pentru un polițist este de 60 ani, precizeaza cei de la sindicatul Europol.

Reamintim ca, USR PLUS a numit-o secretar în MAI pe aceasta fostă polițistă pensionată la 42 de ani.

Incisiv de Prahova a publicat articole pe aceasta tema (Record mondial. Un cetatean roman este primul om din lume care va primi pensie mai mult timp decât a trăit până a devenit pensionar).

Este inadmisibil să avem pensionarii cu pensii de 3000 de Euro la vârsta de 43 de ani, fără contributivitate și fără îndeplinirea stagiului de muncă de 35 de ani.

Soluția este simplă, și pot fi chiar două: ești beneficiar de pensie specială la 43 de ani? Ok. O vei încasa la momentul în care vei împlini vârsta minimă de pensionare: 65 de ani pentru bărbați și 62 de ani pentru femei. Vrei să ieși la pensie la 43 de ani cu pensie specială? Ok. De la 43 la 62 de ani vei încasa doar pensia aferentă strict contribuțiilor, respectând principiul contributivității (probabil cel mult 1200-1500 de lei la această vârstă). Iar pensia de 3.000 de Euro o vei încasa de la împlinirea vârstei de 62 de ani. Și ai rezolvat și problema pensiilor speciale (în sensul că nu sunt calculate ca și contribuții totale acumlate ci în general ca 85% din veniturile umflate din ultimul an).

A doua componentă a soluției simple este următoarea: ai pensie specială, poți fi impozitat special. Ok, nu ai decât să ieși pe baza unor legi strâmbe la vârsta de 43 de ani la pensie. Curtea Constituțională spune pe bună dreptate că un drept câștigat nu poate fi retras. Dar Curtea Constituțională nu spune și nici nu poate spune că un drept special câștigat nu poate fi impozitat special. Și pentru că ,,specialii” se bucură de 85% din veniturile salariale umflate din ultimele 12 luni, propun procentul de 85% impozitare a diferenței dintre pensia specială și cea care ar fi putut fi obținută (și este calculabilă) în urma contributivității.

Să dau și un exemplu: Ai 42 de ani, ieși la pensie specială astăzi cu 13.000 de lei. În mod normal ai avea o pensie cel mult de 1200-1500 de lei în urma calculului acesteia pe baza contributivității. Prin urmare, n-ai decât să ieși la pensie la 43 de ani, dar vei primi: 1500 de lei (în urma contributivității) + 0,15*11.500 lei (=1,725 de lei). Și uita așa, pensia specială a specialului de 42 de ani va scădea de la 13.000 de lei la 3.250 de lei, ceea ce înseamnă că eu și dumneavoastră nu vom mai alimenta în fiecare lună prin contribuțiile noastre cu aproape 10.000 de lei pensia specialului de 43 de ani. Oricum, pensia de 3.250 de lei la 43 de ani și în plină putere de muncă, în lipsa reală a unor merite speciale, este mult prea mare.

Și aici ajung la Recordul Mondial înregistrat luna trecută de România: pentru prima dată în lume, un cetățean va primi pensie o perioadă mai îndelungată decât a trăit până la momentul ieșirii la pensie.

Este vorba despre Irina Alexe. Tehnocrata (transpartinica) Irina Alexe care face parte din platforma  tehnocratului (oportunistului) Dacian Cioloș – România 100. Asta nu e de mirare, întrucât lui Cioloș i s-au dat la guvernare și în plaformă tot soiul de exemplare rare: un ministru al justiției care minte la CEDO, un ministru al energiei care primește banii din off-shore, un ministru de finanțe care a tolerat ideea de albire a sumelor nejustificate prin Cod Fiscal până la momentul în care povestea a devenit publică, etc.

Doar că doamna Irina Alexe nu este numai tehnocrată și și deținătoarea unui record mondial. Este primul cetățean la lumii care va încasa pensie mai mult decât a trăit până la momentul ieșirii la pensie. Să explic:

Doamna Irina Alexe este pește, a împlinit pe 19 martie 2017 (fiind născută în 1974) frumoasa vârștă de 43 de ani. Primii 43 de ani au fost normali: a fost sugar, bebeluș, pre-școlar, școlar, elev de gimanaziu, absolvent de facultate de drept la Academia de Poliție, doctor în drept, cercetător științific la Academia România și a lucrat la Interne găsind timp și pentru Platforma România 100. Ca să facă asta, toate astea, i-a plăcut mai mult școala decât munca, ceea ce nu e de condamnat. Doar că pensia este un drept cuvenit în urma muncii prestate și nu în urma școlilor absolvite. Din experiența personală pot spune că ambiția de a face școală îți diminuează mult capacitatea de muncă. Acesta ar putea fi și motivul pentru care la 43 de ani doamna Alexe se simte obosită și iese la pensie. Și aici vine recordul mondial.

În acest moment, speranța mediee de viață în România pentru femei este de 79 de ani. Ceea ce înseamnă că  dacă speranța de viață va rămâne aici, domana Alexe va încasa pensie specială încă 36 de ani, până în 2053. Doar că speranța medie de viață nu stagnează, așa că doamna tehnocrată și specială Alexe intră în Cartea Recordurilor.

În urma cu ceva timp am făcut un studiu, analizând cum a crescut speranța de viață în România. Grafic, concluziile arată așa pe intervalul analizat (1970-2010)

Studiul pe care l-am făcut în 2012 analiza legătura dintre productivitatea în sectorul de sănătate (da, se poate calcula și chiar ma calculat-o!!!) și creșterea speranței medii de viață. Creșterea productivității în sectorul de sănătate a condus la o majorare mai accentuată a speranței de viață în ultimii 10 ani din cei 41 analizați.

Rezultatele au fost grăitoare, și vorbesc pe medie (bărbați + femei).

Speranța de viață era în anul 2000 de 70,53 de ani, urcând la nivelul anului 2010 până la 73.47 de ani. În 11 ani, speranța de viață s-a majorat astfel cu aproape 3 ani (ceea ce a condus la creștere medie a speranței de viață cu aproape 36 de luni (3 ani), respectiv cu 2,7 luni în fiecare an, sau 11 săptămâni de lungire a speranței de viață în fiecare din ultimii 11 ani, spre deosebire de 7 săptămâni în intervalul precedent.

Revenind la doamna Alexe și la cei 36 de ani pe care îi mai are până va atinge actuala speranță de viață pentru femei (79 de ani). În 36 de ani, ritmul de 11 săptămâni pe an pentru creștere a speranție de viață se va amplifica în opinia mea. Dar dacă nu se va amplifica, speranța de viață a doamnei Alexe se majorareză la nivelul anului 2053 (când va atinge 79 de ani) cu 396 de săptămâni, adică cu 7,62 ani.

Ceea ce înseamnă că doamna Alexe a trăit 43 de ani până a ieșit la pensie, și va încasa pensie 43,62 ani (36+7,62). Adică mai mult decât a trăit până în prezent, ceea ce este categoric un record modnial, fiind primul cetățean al lumii care va încasa pensie mai mult decât a avut viață în momentul în care s-a retras. Calcul este strâns, este posibil ca în 2053 speranța de viață a femeilor să fie mai mare decât 86,62 ani cât reiese din acest calcul (și probabil va fi).

Dacă doriți adâncirea calculului, putem vedea și cât va fi pensia specială încasată de speciala tehnocrată Irina Alexe în cei 43,62 de ani (minim) cât va mai încasa pensie: 1.570.320 Euro, asta în cazul în care pensiile nu vor crește. Timp în care, și bani din care, ne va explica precum colega ei tehnocrată, Raluca Prună, ale cărei păreri ca tehnocrată nu are cum să nu le împărtășească, că votanții PSD sunt ,,niște mediocri, dezvantajați social, cu copii mulți pe care îi aruncă pe lume ca să își sporească veniturile”.

Domnia fiind de astăzi deținătoare a noului record mondial vis-a-vis de anii trăiți până la ieșirea la pensie față de anii în care va încasa pensie specială de minimum 1.570.000 de Euro. (Cerasela N.).

Eveniment

BULLYINGUL DE LA FICȚIUNE LA REALITATE/CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei

Publicat

pe

În urma demersurilor SPR Diamantul, CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII prin hotărârea nr. 611 din data de 25.08.2021, a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 5 Alin. (2) lit “b” din O.G. 2/2001.
În ultima perioadă s-a vehiculat des noțiunea de bullyng sau mobbing.
Practic termenii vin din limba engleză, însă în fapt aceștia desemnează intimidarea sau hărțuirea angajatului la locul de muncă de către angajator sau de către șef.
Fenomenul constă în intimidarea unui lucrător de către o persoană cu o funcție superioară, discriminarea sa în fața celorlalți colegi sau în comparație cu aceștia.
În mediul polițienesc această discriminare este des auzită, în decursul timpului fiind numeroase voci care s-au plâns cu privire la un astfel de comportament din partea șefilor.
Însă toate aceste aspecte au rămas la nivel de zvonuri, de cutume, de povești, fără ca cineva să ia atitudine în cauză.
Nu vorbim aici despre atitudinea legală, normală și necesară pe care trebuie să o aibă un polițist cu funcție de conducere față de subalterni, fată de dispozițiile pe care trebuie sa le transmită sau despre modul cum implementează acesta actele normative in vigoare și indicatorii de performanța în activitatea zilnică.
Nu intră în discuție acei polițiști care încalcă prevederile legale, fie ele de natură etică, deontologică sau altele.
Ne referim clar la acel comportament abuziv, de discriminare a unuia sau a unor lucrători pe criterii strict subiective, și tratamentul la care sunt supuși aceștia în contradictoriu cu rezultatele lor pozitive pe plan profesional.
Sindicatul nostru a luat act de acest fenomen și a constatat că reprezintă o realitate cotidiană a mediului polițienesc.
Nu e de mirare că astfel de evenimente au loc, având în vedere lacunele Ordinului 140/2016, si modul cum unii polițiști avansează în funcție.
Nu este prima dată când organizația noastră sindicală critică lipsa de transparență a procedurilor de resurse umane.
Cazul ce urmează a fi prezentat este al unui coleg ce a ales să își păstreze anonimatul, membru Diamantul, si care a acuzat faptul că la locul de muncă, este victima unui comportament ostil, neprincipial si discriminator al șefului.
Practic, pe fondul relatiei de contradicție, șeful nemijlocit a fost reclamat cu privire la faptul că a adoptat un comportament discriminatoriu fată de membrul nostru ce a constat în:
– instigarea colegilor de serviciu să nu îi acorde sprijin în desfășurarea activităților de serviciu;
– marginalizarea si izolarea sa;
– umilirea publică;
– denigrarea sa;
– delegarea către alte structuri în timpul în care se află în concediu medical sau de odihnă;
– neincluderea sa în colective de lucru în vederea soluționării anumitor sarcini de serviciu;
– neconvocarea la ședințe operative;
– nominalizarea exclusivă în vederea participării la activități/ misiuni organizate de alte structuri decât cea din care face parte.
– refuzul dreptului de petiționare garantat de art. 51 din Constituție.
În aceste condiții SPR Diamantul a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și a asigurat asistenta juridică de specialitate.
În urma demersurilor, organele de specialitate ne-au dat câștig de cauză și au sancționat comportamentul șefului care a adoptat comportamentul total neadecvat, cu amendă de 2000 de lei.
Precizăm totodată că hotărârea nu a rămas definitivă, putând fi atacată la instanța de judecată în termen de 15 zile.
Suntem în fața unei premiere în materie de sancționare si probare a unui astfel de comportament si bineînțeles ne bucurăm că am putut să fim alături de membrul nostru pentru a combate acest fenomen de bullyng, mobbing, discriminare.
Încurajăm pe această cale toți membrii noștri să ne înștiințeze dacă au fost victime unui astfel de comportament!
Totodată ne bucurăm că SPR Diamantul și-a respectat blazonul în materie de acțiuni juridice în instanță, acest succes alăturându-se celorlalte obținute în decursul timpului.
Reamintim că drepturile salariale acordate tuturor polițiștilor privind salarizarea la nivel maxim au fost acordate ca urmare unei acțiuni în Instanță marca Diamantul formulată la Bacău, de asemenea abrogarea ATENȚIONĂRII din Statutul Politistului a fost posibila tot în urma excepției de neconstituționalitate ridicate de Organizația noastră.
stop discriminării, pentru noi fiecare politist conteaza.
Ionuț Bogdan Popovici
Președinte SPR Diamantul

Citeste in continuare

Eveniment

Haosul se amplifica la Politia Locala Ploiesti

Publicat

pe

Despre Poliţia noastră, asta locală, se scriu destule, se spun destule, începând de la utilitatea sau inutilitatea acesteia, de la pregătirea poliţiştilor locali, până la (in)competenţele ce le revin conducatorilor acestei institutii care s-au perindat pe postul de director general.

Este la fel de adevărat că unii din băieţii de la „Locală” îşi depăşesc mereu atribuţiile, dar la noi aceste mari derapaje sunt uneori, vrem nu vrem, obişnuite şi sunt prezente nu numai în sânul Poliţiei Locale. De la interpretarea legii pana la abuzuri inimaginabile.

Când priveşti mai atent organigrama Poliţiei Locale, nu poţi să nu dai dreptate gurilor “rele”, păi pentru ce e necesar un “Serviciu resurse umane, juridic, contracte, proceduri” la Poliţia Locală atâta timp cât însăşi Poliţia Locală este un serviciu public de care răspunde Consiliul Local şi primarul?

La nivelul Politiei Locale Ploiesti au fost instituite măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, după ce municipiul a intrat în scenariul roșu.

De acum, angajații Politiei Locale Ploiești își desfășoară activitatea alternativ, prin prezența la sediul instituției cu decalarea orelor sau prin muncă la domiciliu, pe perioada stării de alertă.

Mintea creata de la conducerea acestei institutii (baiatul acela arogant, slab pregatit care este sotul inculpatei Simona Albu – city manager al municipiului Ploiesti) a dispus dupa o gandire „profunda” ca cei de la “Serviciu resurse umane, juridic, contracte, proceduri” sa isi desfasoare activitatea de la domiciliu.

Pe bune?

Sa intelegem ca acesti functionari publici vor fi platiti din buzunarul edilului care a plantat aceasta minte creata la conducerea Politiei Locale Ploiesti si/sau din buzunarul „larg” al familiei Albu cu averea sub  sechestru instituit de DNA?

Adica acesti functionari publici sunt platiti sa stea degeaba la domiciliu pentru ca NU credem ca cineva este atat de dobitoc sa incalce legea si sa lucreze cu date personale de la domiciliu, caci sub conducerea acestui „iluminat” s-a schimbat „fata” Politiei Locale Ploiesti…MU, pardon, NU?

Ca este haos total sub comanda acestui „plantat” deducem si din reactia sefului Serviciului Ordine Publica, Anton Catalin (cel care a refuzat sa mai fie director si sa accepte bataia de joc a edilului), reactie de ieri cand a declarat ca isi arunca uniforma si poate ca isi da si demisia datorita managementului fabulos al „plantatului”.

De ce?

Pai mintea asta creata a mai conceput o tampenie cat casa, votata de Consiliul Local Ploiesti.

Astfel, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a intocmit Referatul de aprobare nr 348/25.08.2021 prin care Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa voteze o aberatie: Sefii de serviciu si de Birouri de la Ordine Publica NU mai sunt politisti locali.

1a

1b

Deci, un civil are in subordine si coordoneaza politisti locali dotati cu armament, bezna mintii!

Sincer, noi am fost mirati cand acum ceva timp am aflat ca un sef de Birou Ordine Publica de la Politia Locala Ploiesti(George Buligescu – cunoscut cu relatii mari in mediul politic datorita unui membru de familie) s-a „transferat” brusc la „Investitii” in Primaria Ploiesti, pe post de executie dar am sperat ca aceste informatii fac parte din categoria noilor „Organigrame” promise noaptea celor de la Ordine Publica, la o cafea, de catre edil.

Acum realizam ca, de fapt, in spate sta aceasta Organigrama magnifica „produsa” de o minte „stralucita” si scoasa pe partea dorsala.

In alta ordine mai aflam ca la nivelul „plantatului” este intocmita o „lista neagra” cu politsitii locali care furnizeaza informatii la presa.

Noi speram ca are curajul si (i)moralitatea sa se scrie primul pe aceasta lista, asa credem ca este corect, fiind cel mai mare furnizor de informatii catre presa impotriva lui Adrian Vaida si a primarului liberal Adrian Dobre..atat personal cat si prin subordonatii sai de la Mediu, in frunte cu „prioritatea” sa! Rusinica! (Cristina T.).

 

 

 

Citeste in continuare

Eveniment

DJ DEGIANNY continua sa isi incante fanii cu noi mixuri de senzatie!

Publicat

pe

… house, progressive house, electro, edm, trance, festival sunt parte a DJ DEGIANNY – muzica fiind cea mai mare pasiune a acestuia.

Topurile reverbnation nu rateaza niciodata acest DJ roman, care face senzatie in tari precum SUA, Spania, Italia si nu numai!

Fii la current cu noile evenimente pe pagina https://www.facebook.com/djdegianny si nu uita sa te abonezi la https://www.youtube.com/user/degianny pentru a nu rata urmatoarele live streaminguri de senzatie!

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

ExclusivO zi inainte

De ce ar trebui sa investiti in noile iPhone13?

In calitate de pasionat de tehnologie, imi este usor sa ma entuziasmez cu privire la actualizarile iPhone-ului din acest an,...

ExclusivO zi inainte

Zile cu obiceiuri culinare şi hranǎ verde, sǎnǎtoasǎ pentru ȋntreaga familie. Stilul #FocusToGreenEcoLife

Zile cu obiceiuri culinare şi hranǎ verde, sǎnǎtoasǎ pentru ȋntreaga familie. Stilul #FocusToGreenEcoLife – Ziarul Nationalul ...

Uncategorized4 zile inainte

De ce merită să mergi la Medicină la UMF Iuliu Hatieganu din Cluj?

De ce merită să mergi la Medicină la UMF Iuliu Hatieganu din Cluj? Dacă dorești să lucrezi ca medic clinic...

Exclusiv5 zile inainte

ANUNT FINALIZARE PROIECT ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” VIORELIA COMIMPEX SRL

Societatea VIORELIA COMIMPEX SRL anunta finalizarea proiectului cu titlul ” Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru VIORELIA COMIMPEX...

Eveniment7 zile inainte

BULLYINGUL DE LA FICȚIUNE LA REALITATE/CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei

În urma demersurilor SPR Diamantul, CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII prin hotărârea nr. 611 din data de 25.08.2021, a stabilit...

ExclusivO săptămână inainte

Respingem Certificatele Verzi – Ziarul Nationalul

Cetățenii care resping certificatele verzi prezinta o valoare inestimabila pentru democrație și statul de drept. Regretabil, observația asta este, fără...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Avantajele jucariilor sexuale HotLove – Ziarul Nationalul

Esti in cautarea unor jucarii sexuale pentru femei, de calitate, prin intermediul carora sa te poti cunoaste mai bine la nivel...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC DELISTEF SRL

  08.10.2021 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC DELIȘTEF SRL SC DELIȘTEF SRL anunta finalizarea proiectului cu nr...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC DANTE EXODUS SRL

04.10.2021 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC DANTE EXODUS SRL SC DANTE EXODUS SRL anunță finalizarea proiectului cu...

Eveniment3 săptămâni inainte

Haosul se amplifica la Politia Locala Ploiesti

Despre Poliţia noastră, asta locală, se scriu destule, se spun destule, începând de la utilitatea sau inutilitatea acesteia, de la...

Exclusiv3 săptămâni inainte

ANUNT FINALIZARE PROIECT ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” INTERSPAR COM SRL

INTERSPAR COM SRL anunta finalizarea proiectului cu titlul ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor INTERSPAR COM” proiect  nr. RUE...

Exclusiv3 săptămâni inainte

Festivalul Internațional „George Enescu” a fost declarat cel mai mare festival de muzică clasică din lume în 2021

Festivalul Internațional George Enescu a marcat cea de-a 25-a ediție a sa, desfășurată între 28 august și 26 septembrie 2021,...

Exclusiv3 săptămâni inainte

ANUNT FINALIZARE PROIECT ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” NADINE TRANS SRL

Nadine Trans SRL anunta finalizarea proiectului cu titlul ” Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru LIMA COM SRL”,...

Afaceri3 săptămâni inainte

Ce beneficii iti ofera o firma de contabilitate moderna

Daca detii o afacere sau planuiest sa iti deschizi una, trebuie sa iei in calcul ca serviciile de contabilitate sunt...

Exclusiv3 săptămâni inainte

ANUNT FINALIZARE PROIECT Proiect finantat in cadrul masurii,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru firma FAST DONER SRL

Societatea FAST DONER SRL, a finalizat la data de 28.09.2021 implementarea proiectului finantat prin masura ,,Granturi pentru capital de lucru...

Exclusiv3 săptămâni inainte

Anunt de incepere a implementarii proiectului societatii TENAGLOBIS METAL CONSTRUCT SRL

27.09.2021 Anunț de începere a implementării proiectului societății TENAGLOBIS METAL CONSTRUCT SRL TENAGLOBIS METAL CONSTRUCT SRL anunță lansarea proiectului cu...

Știrea Zilei