Connect with us

Eveniment

Imaginea Poliției Române este degradată/patata, din nou, de la cel mai inalt nivel/Similitudinile dintre IMORALUL Eduard Miritescu si IMORALUL Marcel BĂLAN

Publicat

pe

Trecutul PĂTAT al celebrului politist, de renume mondial, Eduard MIRIȚESCU – Adjunct al inspectorului general al Poliției Române – a nascut si va naste o mulțime de controverse.

Un nou scandal pune într-o lumină proastă imaginea și-așa pătată a Poliției Române, protagonist fiind acelasi Eduard Miritescu.

Pentru un comisar șef care poartă uniformă doar de ocazie, sau în birou, la aer condiționat, este totusi imoral chiar si pentru el ca la vârsta de 54 de ani  sa ai o conduita in societate care lasa de dorit atat in fata cetatenilor cat si in fata subordonatilor.

A curs multa cerneala in legatura cu ‘cariera si opera ta’ – stiu ca vei hohoti la aceste vorbe, uriasule indragostit si „timid”!   S-ar putea scrie chiar si o carte despre cariera ta care a nenorocit si pus pe butuci Politia Romana.  Nu, probabil ca nu se va face si un film.  Asta ar mai lipsi, plecati de-aici cu chestia asta, am zice noi.

Stim ca puteti spune ca „Iubirea nu are limite”, dar sa divortezi la varsta asta, tu ditamai sef al Politiei Romane ca sa te cuplezi cu o subordonata de la IPJ Prahova (O. M.), mai tanara cu cca 20 de ani ca tine este prea mult, atat pentru populatie cat si pentru subordonati care au inceput sa hohoteasca larg și rotund, la inceput, doar pe la colturile institutiei, ulterior, pe fata, pe culaorele IPJ Prahova. Faza tare care a marit hohotul de ras al subordonatilor a fost cand au aflat ca va cautati sa achizitionati un apartament in Ploiesti si/sau Bucuresti pentru a va muta cu noua cucerire.

Care este legatura dintre imoralul Eduard Miritescu si Marcel BĂLAN de pe la noi din „batatura”, imuternicit personal de catre Miritescu? Veti zice ca imoralitatea, avand in vedere ca si protejatul impus prin imputernicire  si-a batut sotia, a divortat pentru o stagiara…Sau cei doi cocosei din M.A.I. nu pot ajunge mai repede in postura președintelui Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, care a fost prins în flagrant delict de către procurorii DNA pe când primea mită 1,25 milioane de lei si le ramane sa para cocosi in fata tinerelelor sale partenere cu actiuni de forta si abuuzri?

Reamintim ca, peste 1.300 de șefi din structurile Ministerului de Interne ocupă funcția prin împuternicire, adică sunt numiți direct de șefi sau ministru, nu ca urmare a unui concurs. Cele mai notorii situații sunt în Poliția Română, condusă în ultimii ani aproape exclusiv de interimari. 16% din șefii de inspectorate, servicii sau birouri din Poliție sunt interimari.

Împuternicirea temporară într-o funcție de conducere este o practică devenită aproape regulă în structurile de forță ale ministerului de Interne, Poliția Română fiind în vârful instituțiilor care au fost conduse în ultimii ani aproape exclusiv de persoane numite temporar pe funcție.

Și chiar dacă cele mai multe cazuri de împuternicire au respectat formal legislația, abuzarea de această metodă lasă loc speculațiilor cu privire la intruziunea politicului în sistemul de poliție, dar și despre favorizarea unei persoane sau alteia.

Eduard Mirițescu, a cărui situație este una mai deosebită, a câștigat concursul pentru a ocupa funcția „plină” de adjunct al inspectorului general, în octombrie 2022. Mirițescu exercita însă funcția de ajunct al inspectorului general din 2020, ca împuternicit.

După expirarea celor 12 luni maxime de interimat, el a putut să se reîntoarcă pe funcția de ajunct prin ceea ce reprezentanții unui sindicat de Poliție, Europol, numeau la momentul respectiv a fi o metodă care „sfidează orice moralitate profesională”.

Timp de o zi, funcția de adjunct al inspectorului șef a fost ocupată de un alt ofițer de rang echivalent. Acesta a exercitat practic doar câteva ore funcția, cerând să fie mutat la un alt departament și, astfel, juridic, vacantând din nou poziția de adjunct al inspectorului general și creând premisele aparent legale ca Mirițescu să fie împuternicit din nou.

Însă metoda conducerii Poliției Române prin împuternicire e mai veche. Ea a căpătat tracțiune în timpul mandatului fostului ministru Carmen Dan, care a numit succesiv la conducerea Poliției oameni despre care s-a speculat la acea vreme că sunt apropiați de mediul politic.

Cei mai mulți dintre ei au plecat prin demisie sau demitere, în urma unor scandaluri publice de amploare.

Pe Marcel BĂLAN il recomanda la  functia de sef al POLIŢIEI MUNICIPIULUI PLOIEŞTI doar „vocea si talentul”? Sau…”altceva”?

Anumiţi poliţişti, complici moral la infractiuni de criminalitate economico -financiar organizata!

Corpul de control al Ministrului Afacerilor Interne ar trebui sa intervina pana nu va fi prea tarziu!

D.I.I.P – Departamentul de Investigații Incisiv de Prahova

 

Un Hartuitor SEXUAL in fruntea unei institutii de forta?/Da!/Doar este protejatul si „pupila” toxicului Miritescu pentru functia de sef al POLIŢIEI MUNICIPIULUI PLOIEŞTI!(I)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afaceri

Cum te ajută externalizarea managementului de roviniete

Publicat

pe

De

administrare roviniete parc auro

Atunci când vine vorba despre managementul de roviniete, discutăm despre o activitate care trebuie să se desfășoare impecabil, întrucât orice greșeală poate rezulta într-o amendă venită din partea CNAIR.

Astfel, orice companie care are în administrare un parc auto trebuie să încerce să efectueze un management de roviniete impecabil, astfel încât amenzile CNAIR pentru lipsa rovinietei să nu știrbească din profitul firmei la final de an fiscal.

Din păcate, managementul de roviniete cade în sarcina administratorilor de parcuri auto ori a managerilor de transport dacă discutăm despre o companie de transport marfă sau persoane, care sunt oameni la rândul lor și care pot să greșească.

În cazul companiilor de transport marfă efectuat cu vehicule grele, amenzile CNAIR pot ajunge la 11900 RON, motiv pentru care managementul de roviniete trebuie să fie unul impecabil, nu este loc de greșeală.

După cum știm, amenda pentru lipsa rovinietei în cazul unui vehicul mai greu de 12 tone care are în componență minim 4 axe este 5950 RON dacă se achită în 15 zile și poate urca până la 11900 RON dacă nu se achită în 15 zile de la luarea la cunoștință.

Din fericire, astăzi există posibilitatea de a sta la adăpost de amenzile CNAIR prin intermediul serviciilor de administrare roviniete parc auto oferite de portalul rovinieta.online. Portalul oferă servicii gratuite de externalizare a managementului de roviniete.

Procesul de externalizare a managementului unei companii reprezintă o soluție foarte des întâlnită în străinătate și are la bază foarte multe beneficii. Spre exemplu, o companie își poate crește foarte mult productivitatea dacă decide să externalizeze anumite servicii sau departamente interne către firme cu foarte multă experiență în acele domenii. Crește atât productivitatea companiei dar și calitatea serviciilor oferite, acestea fiind redirecționate spre profesioniști din domeniu.

Externalizarea managementului de roviniete către portalul rovinieta.online crește productivitatea companiei, calitatea managementului general și reușește să protejeze profitul companiei de amenzile CNAIR. Colaborarea se face în baza unui contract semnat între companie și portal, contract prin intermediul căruia personalul portalului care preia managementul de roviniete își asumă și eventuale amenzi care pot apărea la firmă dacă se constată că acestea au apărut strict din vina lor.

Astfel, companiile care decid să-și externalizeze managementul de roviniete nu au absolut nimic de pierdut. Din contră, acestea beneficiază de acest serviciu în mod absolut gratuit. Portalul rovinieta.online este partener autorizat CNAIR, iar prețurile practicate sunt prețurile oficiale disponibile pe site-ul CNAIR. Rovinieta.Online nu percepe nici un fel de comisioane sau taxe de serviciu pentru rovinietele comercializate sau pentru serviciile oferite companiilor.

Ce alte servicii pentru companii mai oferă rovinieta.online

  • Achiziție de roviniete simultană. Parcurile auto de mari dimensiuni care nu doresc să-și externalizeze managementul de roviniete dar au nevoie de un număr destul de mare de roviniete zilnic au posibilitatea să le cumpere pe toate într-o singură comandă folosind serviciul de achiziție de roviniete simultan disponibil pe rovinieta.online. Se completează un simplu tabel de comandă cu datele necesare achiziției iar după efectuarea plății, toate vehiculele din tabelul de comandă vor avea rovinietă valabilă. Este un serviciu care are la bază automatizarea și reușește să facă destul de multă economie de timp.
  • Alerte pentru rovinietele expirate. Alertele sunt valabile pentru rovinietele achiziționate cu o valabilitate mai mare de 30 de zile și sunt trimise automat prin e-Mail și SMS cu puțin timp ca acestea să expire. Discutăm despre un serviciu preventiv care poate salva companiile de multe amenzi CNIAR. Dacă managerul de transport uită spre exemplu că un anumit vehicul are rovinieta expirată, mai mult ca sigur la poșta companiei va apărea o amendă CNAIR, în acest moment existând peste 100 de camere pentru verificarea rovinietei în baza numărului de înmatriculare, pe drumurile publice din țară.

Citeste in continuare

Eveniment

Sindicatul Diamantul: Critici asupra imaginei și echipamentelor Poliției Române

Publicat

pe

Sindicatul Diamantul a ridicat o serie de probleme grave legate de imaginea Poliției Române, subliniind faptul că denigrarea instituției poate fi o abatere gravă pentru un polițist, dar într-o ceață interpretativă densă, Direcția Generală de Informații și Protecție Internă (DGIPI) și structurile de Control Intern par să se abată de la responsabilitățile lor. Acest context sugerează o lipsă de linii directoare clare care să ajute la delimitarea acțiunilor polițiștilor și a celor care denigrează imaginea instituției.

Dintre aspectele discutate, o atenție deosebită este acordată vizibilității poliției, inclusiv însemnele, uniformele, dotările și aparițiile publice. Criticile se concentrează asupra modului în care aceste elemente sunt gestionate, în special în ceea ce privește uniformele, care ar trebui să reflecte demnitatea și profesionalismul instituției. Multe dintre echipamentele și uniformele actuale sunt descrise ca fiind de o calitate inacceptabilă, iar gestionarea acestora este pusă la zid pentru impactul negativ asupra imaginii poliției.

Autorii subliniază că nebuloasa în jurul reorganizării interne, în special în urma protestelor, afectează percepția publicului despre Poliție mai mult decât orice greșeală individuală, cum ar fi incapacitatea unui polițist de a gestiona o situație. De asemenea, se discută despre eficiența managementului central și despre deciziile luate de liderii de rang înalt, care par să favorizeze incompetenta și să pună în pericol buna funcționare a instituției.

Un alt punct important este abordarea aspectului financiar, cu referire la costul echipamentelor de poliție și valoarea acestora pe piață. Sindicatul ridică întrebări cu privire la modul în care bani publici sunt cheltuiți, sugerând că există o risipă semnificativă, iar calitatea echipamentelor este din ce în ce mai discutabilă. În plus, se încearcă stabilirea responsabilităților pentru gestionarea proastă a resurselor.

Este evident că imaginea Poliției Române este profund afectată nu doar de modul în care sunt percepuți ofițerii din stradă, ci și de deciziile și acțiunile conducerii instituției. Sindicatul Diamantul face apel la un dialog real cu conducerea Poliției Române și la stabilirea unor standarde clare care să ajute la protejarea reputationale a instituției. Această situație sugerează un conflict intern care necesită o soluție urgentă pentru a restabili încrederea publicului în forțele de ordine. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Eveniment

White Tower: un dosar penal care bate pasul pe loc, în spatele căruia se ascund figuri „influente” din Ploiești

Publicat

pe

WHITE TOWER (XXXX)

Scandalul White Tower din Ploiești, ce a afectat zeci de familii, a devenit un simbol al fraudării imobiliare în România. Un dosar penal complex, aflat în fața Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, dezvăluie o schemă sofisticată prin care o rețea de indivizi a profitat de naivitatea cumpărătorilor, însușindu-și banii și lăsându-i fără locuința mult așteptată. Dosarul 6018/284/P/2023 a fost deschis în ianuarie 2023 și a adunat un număr impresionant de inculpați, suspectând o amploare a rețelei care ar putea fi mult mai mare decât se vede la prima vedere.

Lupu Mărioara și Lupu Mihai, cuplul principal din spatele fraudelor imobiliare

In centrul rețelei se află PFA Lupu Mărioara Domnica, deținută de inculpata Lupu Mărioara. Aceasta, împreună cu soțul ei, Lupu Mihai, este acuzată de o serie de infracțiuni grave, printre care:

  • Însușire frauduloasă de bunuri: Cu ajutorul unor notari publici, Lupu Mărioara și Lupu Mihai au vândut aceleași apartamente mai multor persoane, păstrând banii și lăsând victimele fără locuința mult așteptată. Printre victime se numără Banu Cristian, Dumitrescu Roxana și Burlacu Teodor-Constantin, care au achitat sume importante pentru apartamentele promisi, dar au rămas fără nimic. Prejudiciul total cauzat se ridică la 935.500 de euro și 423.551 de lei.
  • Bancrută frauduloasă: Se pare că PFA Lupu Mărioara Domnica a fost artificial introdusă în faliment, pentru a evita plata datoriilor către creditorii săi. O serie de dovezi sugerează că PFA a fost pusă în dificultate intenționat, iar activele sale au fost cedate sau donate unor terțe persoane, inclusiv familiei inculpatei Lupu Mărioara.
  • Fals intelectual: Diverse acte au fost falsificate pentru a justifica infracțiunile și a ascunde adevarata situație a bunurilor. Notarii publici Tudose Maria și Tudose George Radu sunt implicați în falsificarea documentelor, inclusiv a actelor notariale de vânzare-cumpărare, pentru a induce în eroare victimele.

O rețea de complicități care implică notari publici, avocați și alte personaje

Ancheta dezvăluie o rețea vastă de complicități care implică și alte persoane:

  • Tudose George Radu: Avocat și notar public, suspectat de a fi ajutat pe Lupu Mărioara și Lupu Mihai să falsifice documente și să inducă în eroare victimele. A fost implicat în emisiunea de acte notariale ce atestă vânzări fictive, precum și în depunerea de documente inexacte la Oficiul de Cadastru.
  • Nichita Vlad: Partener de afaceri al inculpaților Lupu Marioara și Lupu Mihai, suspectat de complicitate la bancrută frauduloasă și fals intelectual. A fost implicat în transferul ilegal de active și în punerea în mișcare a procedurii de faliment frauduloasă a PFA Lupu Mărioara Domnica.
  • Tache Alexandra: Suspectată de complicitate la însușire frauduloasă de bunuri, fiind implicată în cesiunea frauduloasă a activelor PFA Lupu Mărioara Domnica.
  • Ștefănescu Daniel: Implicat în acțiunea de a ceda activele PFA Lupu Mărioara Domnica către firma controlată de el, SC Gersim Imobiliare, prin intermediul căreia a fost manipulat patrimoniul PFA.
  • Călin Mirela: Notar public, suspectată de a fi ajutat pe Lupu Mărioara și Lupu Mihai să falsifice documente.

Nereguli și Controverse

  • Protejarea adevăraților vinovați: Deși dovezile sunt clare, există o tentativă evidentă de a proteja adevărații vinovați din spatele fraudelor, punând accent pe rolul unor figuri influente din conducerea locală din Ploiești. Există indicii că anumite persoane din conducerea județului Prahova ar putea fi implicate în această afacere, ceea ce ar putea explica lipsa de acțiune mai fermă din partea autorităților (aici).
  • Lipsa de reacție: Procurorii din dosar par să acționeze cu oarecare reținere, existând o lipsă de dinamism în investigarea acestei rețele complexe. Neregulile din procesul de anchetă ridică suspiciuni cu privire la o posibilă protecție a unor figuri influente, având în vedere că, în ciuda dovezilor evidente, aceștia continuă să scape de urmărirea penală.

Concluzie

Scandalul White Tower ilustrează gravitatea fraudării imobiliare din România. Este o problemă complexă, care afectează grav numeroși oameni nevinovați. Este nevoie de un efort concertat din partea presei, a societății civile și a autorităților pentru a aduce la lumină întreaga rețea, pentru a proteja victimele și pentru a trage la răspundere pe cei vinovați. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized12 ore inainte

Canon lansează imageFORCE C7165, o nouă imprimantă multifuncţională care aduce inovaţii importante pentru companii

București, 8 octombrie 2024 – Continuând tradiţia de lider în inovaţii în domeniul imprimării, Canon lansează astăzi imageFORCE C7165, o imprimantă multifuncţională...

Uncategorized15 ore inainte

30 de HUB-uri educaționale pentru studenți finanțate de BRD în universități din toată România

Comunicat de presă București, 8 octombrie 2024 Studenții din 24 de universități vor beneficia de spații moderne pentru studiu, co-working...

Uncategorized15 ore inainte

Munch a salvat de la risipă 3 milioane de pachete cu mâncare, la nivel de grup

București, 08 octombrie 2024. Munch, compania cu impact social din spatele celei mai mari piețe de produse alimentare excedentare din...

Uncategorized16 ore inainte

United Way România: de 20 de ani, uniți pentru un viitor mai bun

United Way România celebrează 20 de ani de activitate, timp în care a ajutat peste 100.000 de persoane vulnerabile, prin...

Uncategorized16 ore inainte

Foraje de Apă și Foraje pentru Pompa de Căldură: Soluții Profesionale de la Puturi Apa Profesionale

Forajele de apă și cele pentru pompe de căldură reprezintă o soluție sustenabilă și eficientă pentru utilizarea resurselor naturale. Însă,...

Uncategorized16 ore inainte

Investiții în gastronomia bucureșteană: PAPILA – locație, meniu și ospitalitate redefinite

  Valorea investițiilor realizate de Maria Burachu și Gabriel Herdan, owneri PAPILA, din fonduri proprii, este de 65.000 euro. În...

Uncategorized17 ore inainte

Premisa autenticității în gastronomia urbană a Capitalei: PAPILA – locație, meniu și ospitalitate redefinite

Sub îndrumarea lui Andrei Junghietu, executive chef, PAPILA își îndreaptă atenția spre consolidarea conceptului de bistro modern, cu un meniu...

AfaceriO zi inainte

Soluții moderne de produse sanitare pentru casa ta – DecoBrill

DecoBrill oferă o gamă variată de produse sanitare, concepute pentru a transforma orice baie într-un spațiu elegant și funcțional. Fie...

SocialO zi inainte

Reparații calculatoare de calitate

În era tehnologiei avansate, calculatoarele sunt esențiale pentru activitățile tale zilnice, fie că lucrezi de acasă, studiezi sau te bucuri...

AfaceriO zi inainte

Containere Modulare ZHouseContainere: Flexibilitate și Funcționalitate în Proiectele Tale

ZHouseContainere este lider în oferirea de soluții moderne, eficiente și flexibile pentru diverse nevoi prin gama sa de containere modulare....

Uncategorized2 zile inainte

Samsung – zero emisii până în 2050

Samsung Electronics este în proces de implementare a strategiei sale de mediu. Aceasta include angajamentul de a atinge zero emisii...

Afaceri2 zile inainte

Costuri ascunse în crearea unui site web și cum să le evitați

Crearea unui site web implică adesea costuri neprevăzute, care pot influența semnificativ bugetul inițial al proiectului. Identificarea și gestionarea acestor...

Afaceri4 zile inainte

Serviciul de rent a car este o solutie practica

În ultimii ani, Bucureștiul s-a transformat într-o veritabilă destinație europeană, atrăgând zilnic sute de turiști străini. Mulți dintre aceștia ajung...

Social4 zile inainte

Descoperiti gustul rafinat al cafelei boabe din Peru

Cafeaua boabe din Peru este cunoscuta pentru calitatea sa exceptionala si pentru aromele unice pe care le ofera. Acest sortiment...

Uncategorized5 zile inainte

Mini-seria „Life in Pink” a Zarei Larsson marchează lansarea noilor căști premium „Smoky Pink” de la Sony

Indiferent unde s-ar afla utilizatorii, atunci când ascultă muzica preferată, nimic nu mai contează. Fie că vorbim despre pregătirea unui...

Uncategorized6 zile inainte

Puratos anunță principalele tendințe în panificație, patiserie, cofetărie și ciocolaterie

București, 03 octombrie 2024 – Puratos, liderul mondial în domeniul materiilor prime pentru brutărie, patiserie, cofetărie și ciocolaterie, anunță tendințele majore...

Știrea Zilei