Connect with us

Afaceri

Mehedințeanul de Succes: Adrian Cătălin Emanoil și Evoluția Recrutării Ospitaliere în Regatul Unit

Publicat

pe

Născut în Ilovat, după ce a terminat Liceul Domnul Tudor, Adrian spune ca a ajuns să lucreze la o firmă de asfalt din Simian imediat după terminarea liceului. Neavând șansa să dea Bacalaureatul din prima, Adrian s-a mutat în comuna Svinița, unde a cunoscut niște oameni minunați care l-au ajutat să-și asigure un loc de muncă la Moldova Nouă, la o firmă de cablaje auto. Aici a avut parte de suișuri și coborâșuri în viața sa profesională. După această experiență, Adrian s-a mutat în Orșova, unde a lucrat ca barman la una dintre cele mai cunoscute terase din oraș, până să revină în Severin și să primească un loc de muncă la Bornetze Severin, unde a lucrat timp de 6 luni. Apoi, hotărât să-și îmbunătățească viața, a strâns fiecare ban și a decis să se mute în Anglia.

Astăzi, la 30 de ani, mehedințeanul nostru, Adrian Cătălin Emanoil…

Vezi tot articolul in Stirile Olteniei

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

ZiareCluj.ro – cele mai importante știri de azi din județul Cluj

Publicat

pe

De

Cu o abordare proactivă, acest portal redefinește modul în care percepi și interacționezi cu știrile, punând în evidență poveștile care fac diferența.

ZiareCluj.ro – O Poveste în Fiecare Articol

  1. Narrativa Cărților Deschise: ZiareCluj.ro nu se oprește la a transmite informații – deschide cărțile narative ale fiecărui eveniment. Fiecare articol devine o incursiune captivantă în culisele și implicațiile subiectelor de actualitate.
  2. Reporteri Cu Pasiune pentru Povești: Echipa de reporteri de la ZiareCluj.ro nu este doar interesată de știri rapide. Aceștia aduc pasiunea în a aduce în prim-plan nu doar faptele, ci și o perspectivă profundă și umană asupra subiectelor.
  3. Explorare a Diversității: ZiareCluj.ro își propune să reflecte diversitatea realității. De la povestiri locale inedite la evenimente internaționale, fiecare știre este un element din puzzle-ul complex al vieții cotidiene.
  4. Inovație în Prezentare: Oferind o experiență de citire captivantă, ZiareCluj.ro integrează elemente inovatoare, precum interviuri video și reportaje interactive, pentru a-ți aduce povestea într-un mod accesibil și memorabil.

ZiareCluj.ro – Adevărul din Spatele Știrilor

  1. Credibilitate la Baza Informației: ZiareCluj.ro se bazează pe principii solide de jurnalism de calitate, asigurându-se că fiecare știre este verificată și prezentată cu acuratețe.
  2. Dezvăluiri și Analize Profunde: Cu rubrici dedicate dezvăluirilor și analizelor, ZiareCluj.ro oferă o perspectivă în profunzime asupra evenimentelor, dezvăluind aspecte și implicații adesea trecute cu vederea.
  3. Comunitate Activă și Deschisă: ZiareCluj.ro creează un spațiu pentru o comunitate activă și deschisă, unde cititorii sunt încurajați să împărtășească propriile povești și să contribuie la diversitatea conținutului.

Descoperă ZiareCluj.ro – Acum, Fiecare Știre Devine o Poveste

Intră acum pe ZiareCluj.ro și lasă-te captivat de poveștile care modelează realitatea. ZiareCluj.ro – pentru că adevărata informație se ascunde în culisele fiecărei povești.

Citeste in continuare

Afaceri

Granturi și conținut educațional dedicat industriei HoReCa oferite de Academia de Sustenabilitate

Publicat

pe

De

Academia de Sustenabilitate oferă companiilor din industria HoReCa granturi de 6.000 de euro și conținut educațional dedicat dezvoltat de 18 antreprenori, manageri și experți locali.

Programul de granturi este asociat lansării unui nou modul de self-paced e-learning disponibil prin platforma Academia de Sustenabilitate dezvoltată de Social Innovation Solutions. Acest modul educațional este dedicat antreprenorilor din HoReCa interesați să își transforme afacerea într-una mai sustenabilă.

“Vrem să îi ajutăm pe antreprenorii din domeniul ospitalității să reducă presiunea pe care o simt prin adaptarea la noile tendințe și norme de sustenabilitate și să găsească în aceste schimbări o adevărată oportunitate. De aceea am creat în Academia de Sustenabilitate un modul centrat pe nevoile specifice din industria HoReCa, alături de un instrument de suport pentru învățare accelerată prin cohorte și un program de granturi prin care susținem antreprenorii să transforme noțiunile teoretice despre sustenabilitate în impact concret.” a spus Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions.

Noul modul HoReCa conține 8 capitole care însumează peste 12 ore de conținut. Antreprenorii vor putea învăța cum să își îmbunătățească operațiunile, să reducă efortul generat de schimbările legislative din domeniu, să își creeze prima strategie de sustenabilitate pentru afacerea lor și să își îmbunătățească reputația brandului.

Fiecare capitol are o structură de sine stătătoare, iar informația esențială este prezentată succint,  astfel că fiecare antreprenor are libertatea să urmărească elementele care sunt în focus pentru nivelul la care se află business-ul pe care îl conduce – de la cum să își creeze propriul lanț de aprovizionare local, la cum să gestioneze consumul de resurse sau chiar să acceseze noi fonduri de finanțare.

Implementarea unor măsuri de sustenabilitate în afaceri necesită resurse financiare care, de cele mai multe ori, le lipsesc IMM-urilor la început de drum. De aceea, Academia de Sustenabilitate oferă celor mai activi antreprenori care urmează modulul HoReCa șansa de a obține unul dintre cele două granturi în valoare de 3.000 de euro. La finalul modulului, antreprenorii vor pune bazele primei lor strategii de sustenabilitate și, cu ajutorul granturilor, vor putea începe transformarea ei în acțiuni concrete. Aplicațiile pentru primul grant se pot face până pe 08.04.2024, iar pentru al doilea, până pe 06.05.2024.

Pentru a parcurge și mai ușor modulul și pentru a avea cele mai mari șanse de a obține grantul, vor fi organizate și două cohorte (grupuri de studiu) în perioada 11.03 – 05.04 și 08.04 – 03.05. Prin participarea la cohorte, cursanții vor avea ocazia de a se conecta cu colegi de breaslă, de a schimba bune practici și de a lucra împreună la strategia de sustenabilitate. Cei înscriși vor primi, săptămânal, obiective clare, teme și vor avea ocazia să discute conținutul modulului cu echipa Academiei de Sustenabilitate.

Printre experții prezenți în modul, se numără Dragoș Panait (Fondator Next Root Management Systems și Red Angus Steakhouse), Călin Ile (Senior Partner la Premier Hospitality și Președinte de onoare FIHR), Daniel Mischie (CEO City Grill Group), Vasi Andreica (CEO TED’S COFFEE CO), Raluca Simiuc (Co-fondatoare și Brand Shaper OTOTO), Adrian Adam (Executive Manager Singureni Manor) și Ioana Voinescu (Head of Sustainability, BCR). Așa cum se poate observa, experții vin din zone diferite HoReCa, tocmai pentru a oferi antreprenorilor sprijin și sfaturi cât mai utile și ușor de aplicat pentru nevoile lor.

Academia de Sustenabilitate este platforma creată de Social Innovation Solutions cu scopul de a ajuta antreprenorii din România să se alinieze la noile cerințe din piață. Platforma le prezintă, într-un mod prietenos și ușor de învățat, cum pot transforma sustenabilitatea într-o oportunitate de business, indiferent de domeniul în care aceștia activează. Proiectul a fost lansat anul trecut și este constant actualizat cu noi module care prezintă atât oportunități noi din piață, cât și schimbări legislative importante pentru antreprenori.

Noul modul Sustenabilitate în industria HoReCa, asemenea tuturor celelalte deja publicate pe platformă, este absolut gratuit și necesită doar înscrierea antreprenorilor pe site cu business-ul lor. De asemenea, tot pe www.academia-de-sustenabilitate.ro, este încurajată crearea de noi contacte de business printr-o platformă socială în care antreprenorii pot comunica, cere sfaturi de la experți și împărtăși cu toți cei înscriși deja bune practici din domeniile lor.

Despre Academia de Sustenabilitate

Academia de Sustenabilitate este un proiect inițiat de Social Innovation Solutions alături de Fundația Coca‑Cola, partener fondator și BCR, partener principal și OMV Petrom, partener. Printre partenerii organizaționali se numără Ambasada Sustenabilității în România, Confederația Patronală Concordia, Romanian Business Leaders, Viitor Plus, Global Shapers Bucharest Hub, WWF România, CCIFER sau SNRB. Proiectul beneficiază de sprijinul organizațiilor internaționale SME Climate Hub, Exponențial Roadmap Initiative, FutureShift, The Rock Group, având ca partener academic Envisia. Academia de Sustenabilitate are o componentă de Advisory Board, un consiliu consultativ care joacă un rol esențial în asigurarea resurselor educaționale de înaltă calitate, relevante și actualizate, astfel încât IMM-urile să poată adopta cele mai bune practici în domeniul sustenabilității și să rămână competitive pe piață.

Despre Social Innovation Solutions

Social Innovation Solutions (SIS) este o organizație care are ca misiune să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale.

SIS organizează mai multe incubatoare și programe educaționale în România și Europa Centrală și de Est, precum Future Makers, Academia de Sustenabilitate, TRANSFORMATOR și Games of Science, lucrând cu aproape 10.000 mii de tineri, start-ups și ONG-uri în ultimii ani. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații precum Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.

Citeste in continuare

Afaceri

Care sunt argumentele pentru care merita sa urmezi un program de fizioterapie

Publicat

pe

Indiferent de motivul pentru care anumite functionalitati la nivelul organismului nostru sau anumite afectiuni ne influenteaza in mod semnificativ viata, cu siguranta ca ne dorim sa redobandim forma fizica optima si sa ne recuperam in cazul unor accidente. Pacientii care se confrunta cu astfel de probleme pot lua in considerare programele de recuperare medicala.

Exista mai multe abordari in recuperarea medicala, iar printre acestea regasim si fizioterapia. In acelasi timp, domeniul fizioterapiei este foarte variat si propune mai multe abordari si proceduri caracteristice. In masura in care pana acum nu ai avut in vedere posibilitatea de a apela la fizioterapie Bucuresti, in continuare sunt punctate principalele argumente care sustin acest domeniu din recuperarea medicala.

Ce isi propune fizioterapia?

Domeniul fizioterapiei se refera la stiinta care studiaza mecanismele care stau la baza aportului pe care factorii fizici il pot aduce in recuperarea, prevenirea sau tratarea unor afectiuni de ordin fizic. Folosind diferite abordari specifice, fizioterapeutul poate sa efectueze o analiza pentru diferitele metode utilizate in recuperarea si tratarea afectiunilor care influenteaza in mod negativ abilitatile fizice ale organismului.

Scopul principal pe care il are fizioterapia este de a reda organismului abilitatea si capacitatea de a functiona normal dupa ce anumite afectiuni sau accidentari au afectat unele functionalitati specifice. Dincolo de acest scop principal, fiecare caz in parte are anumite obiective specifice bazate pe problemele cu care se confrunta fiecare pacient in parte.

Unii pacienti au nevoie sa isi revina dupa o serie de interventii chirurgicale. Alti pacientii trebuie sa isi regaseasca forma fizica in urma unor accidente cu care s-au confruntat. O alta categorie de pacienti care pot apela frecvent la fizioterapie Bucuresti este cea care isi propune recuperarea in urma problemelor musculare si articulare. Inclusiv persoanele care isi doresc sa previna anumite probleme fizice pot sa urmeze sedinte si proceduri specifice fizioterapiei, in special in cazul afectiunilor osteoarticulare si a celor degenrative.

Fizioterapia apeleaza la diferite abordari care implica utilizarea unor elemente precum lumina, apa, curentul electric si caldura. Fiecare dintre procedurile specifice fizioterapiei foloseste fie agenti fizici naturali cum sunt ape minerale, namol si factori climatici, fie agenti fizici artificiali din categoria agentilor termici, electrici si mecanici.

Argumente care recomanda procedurile din domeniul fizioterapiei

Prin prisma faptului ca fizioterapia isi aduce o contributie semnificativa in privinta prevenirii unor probleme fizice sau in ceea ce inseamna recuperarea anumitor functii fizice, putem vorbi de o serie de argumente care recomanda urmarea acestor proceduri.

Un prim argument in favoarea fizioterapiei este reprezentat de diminuarea inflamatiei in mai multe zone ale organismului. Atat inflamatiile acute, cat si cele cronice pot fi diminuate prin urmarea unor proceduri specifice fizioterapiei. Un alt argument este reprezentat de recuperarea sau imbunatatirea mobilitatii fizice. Fizioterapia poate ajuta semnificativ la recuperarea mobilitatii sau la intretinerea acesteia. Tot un argument pentru care merita sa urmezi proceduri specifice de fizioterapie Bucuresti este si acela ca vei putea scapa de durerile musculare si de cele articulare.

In cele din urma amintim faptul ca fizioterapia contribuie la imbunatatirea fortei musculare si a tonusului musculor.

Apeleaza la clinica Koly Medical pentru a beneficia de fizioterapeuti cu pregatire si experienta. Informatii suplimentare pot fi gasite pe www.kolymedical.ro, iar pentru programare accesati aici.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized21 de ore inainte

Zyxel Networks prezintă o opțiune WiFi 7 rapidă și accesibilă pentru IMM-uri

Noul NWA130BE oferă o viteză de neegalat și o latență ultra-redusă, pentru locurile de muncă moderne. Zyxel Networks, lider în...

Afaceri2 zile inainte

ZiareCluj.ro – cele mai importante știri de azi din județul Cluj

Cu o abordare proactivă, acest portal redefinește modul în care percepi și interacționezi cu știrile, punând în evidență poveștile care...

Uncategorized4 zile inainte

Alan Walker, la IntenCity Festival

Alan Walker este unul dintre headlinerii Festivalului IntenCity, care va avea loc la Craiova, în perioada 28-30 iunie 2024. Legendarul...

Uncategorized4 zile inainte

RAZER LANSEAZĂ NOILE SEIREN V3 CHROMA ȘI SEIREN V3 MINI – DESIGN ȘI FUNCȚIONALITATE REMARCABILE

Proiectate pentru a satisface nevoile streamerilor, gamerilor și creatorilor de conținut din întreaga lume, noile microfoane surprind fiecare detaliu mulțumită...

Uncategorized5 zile inainte

O nouă colaborare între MSI și Ubisoft! Navigați pe mările înșelătoare cu un joc Skull and Bones gratuit la achiziționarea unui produs MSI

MSI, brand renumit în întreaga lume pentru hardware de gaming, este încântat să dezvăluie colaborarea reînnoită cu Ubisoft, editor de...

Uncategorized5 zile inainte

Nothing a dezvăluit designul noului smarthphone Phone 2a

  Nothing a dezvăluit pe 27 februarie designul noului Phone (2a), în cadrul unui eveniment ținut în urma Mobile World...

Uncategorized6 zile inainte

HONOR aduce în prim-plan viitorul AI pe dispozitivele smart la MWC 2024

HONOR, Qualcomm și GSMA își unesc forțele pentru a evidenția AI-ul centrat pe nevoile utilizatorului și își afirmă angajamentul cu...

Eveniment6 zile inainte

TCL a fost clasat ca brand de televiziune Top 2 la nivel mondial timp de doi ani consecutivi

România, 28 februarie 2024: TCL Electronics, un brand lider de electronice de larg consum, a fost din nou recunoscut ca...

hotelul perfect hotelul perfect
Turism6 zile inainte

Cum să îți alegi hotelul perfect pentru o vacanță ideală

Planificarea unei vacanțe poate fi o experiență entuziasmantă, dar și plină de provocări. Una dintre cele mai importante decizii este...

tarif parcare Otopeni tarif parcare Otopeni
Uncategorized7 zile inainte

Cum sa evitam taxele suplimentare la parcarile de la Otopeni

Daca ai avut vreodata neplacerea de a plati mai mult decat te asteptai pentru tariful de parcare la Otopeni, stii...

Uncategorized7 zile inainte

Kingston Digital prezintă noul card SD Canvas React V60

Conceput pentru fotografii profesioniști Capacități mari de până la 1TB   București – 27 februarie 2024 – Kingston Digital Europe Co LLP,...

Uncategorized7 zile inainte

Au început înscrierile pentru cea de-a șasea ediție a competiției S.Pellegrino Young Chef Academy ce caută și promovează cei mai talentați bucătari sub 30 de ani

Competiția S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-25 va aduce în atenția publicului cei mai talentați bucătari ce au în mâini viitorul...

UncategorizedO săptămână inainte

HONOR lansează la MWC 2024 o nouă strategie All-scenario, bazată pe AI

HONOR anunță lansarea la nivel global a smartphone-ului HONOR Magic6 Pro, demonstrând angajamentul în stimularea inovației în era AI 26...

UncategorizedO săptămână inainte

Samsung prezintă viziunea Galaxy AI la MWC 2024 prin intermediul celor mai recente produse și servicii

Vizitatorii vor avea parte de experiențe puternice și autentice cu ajutorul seriei Galaxy S24, al ecosistemului extins de produse și...

ExclusivO săptămână inainte

Xiaomi adaugă o serie captivantă de produse smart living gamei sale globale AIoT

Xiaomi, companie producătoare de electronice de consum și dispozitive smart conectate printr-o platformă IoT, a anunțat astăzi lansarea globală a...

UncategorizedO săptămână inainte

Xiaomi lansează global seria Xiaomi 14, cu optică Leica de ultimă generație, susținută de Xiaomi HyperOS

Xiaomi, lider global în inovație, anunță lansarea celei mai noi game de smartphone-uri flagship, seria Xiaomi 14, în cadrul unui...

Știrea Zilei