Îmbunătățirea aspectului fizic reprezintă una dintre preocupările pe care le au atât femeile, dar și bărbații. Din fericire, datorită evoluției medicinei estetice, oricine dorește să își aducă o astfel de îmbunătățire are la îndemână o mulțime de metode, fie chirurgicale, fie non-invazive.
Cele mai solicitate intervenții estetice sunt cele referitoare la problemele provocate de acnee, pentru estomparea ridurilor sau cele pentru mărirea buzelor. Pentru realizarea acestora sunt utilizate, cel mai des, toxina botulinică (botox) sau fillerele cu acid hialuronic.
Pentru ce este utilizat acidul hialuronic și cât timp durează efectul?
Corpul uman produce în mod natural acid hialuronic, însă odată cu trecerea timpului, cantitatea acestei substanțe se micșorează, astfel că efectele devin vizibile și constau în apariția ridurilor, aspectul tern al pielii și pierderea elasticității pielii. Din acest motiv, tot mai multe femei aleg intervențiile estetice non-invazive pentru a îmbunătăți aceste aspecte. Cel mai des, acidul hialuronic este utilizat pentru mărirea buzelor, ameliorarea sau chiar eliminarea ridurilor ori pentru corecția conturului feței.
În aceste cazuri, alegerea serviciilor unor profesioniști, care utilizează substanțe de calitate, cum este, de exemplu, acid revolax, este foarte importantă. Calitatea produselor constă în absorbția ușoară și rapidă în piele și menținerea efectelor pentru o perioadă îndelungată de timp. În cazul produsului dat exemplu, durata efectelor este cuprinsă între 12 și 18 luni.
Când se utilizează botoxul și cât de îndelungat este efectul acestuia?
Botoxul este o substanță sintetică, mai exact o neurotoxină care este utilizată, în mod special, pentru tratarea ridurilor de expresie, care se formează pe frunte, între sprâncene sau la coltul ochilor. Aceasta este injectată intramuscular, ceea ce determină o relaxare musculară, blocând totodată, temporar, impulsurile nervoase care sunt transmise către musculatura injectată. Din cauza aceasta, foarte multe femei au început să evite intervențiile cu această substanță, principala teamă fiind că își pierd expresivitatea. Însă, dacă procedura este realizată corect și cu moderație, acest lucru poate fi evitat.
În ceea ce privește perioada de timp pentru care își menține efectul botoxul, aceasta variază în funcție de zona vizată și de produsul folosit.
Care sunt principalele diferențe dintre AH și botox?
Deși ambele substanțe, atât acidul hialuronic, cât și botoxul, sunt utilizare pentru îmbunătățirea aspectului fizic, mai alea în zona feței, există câteva diferențe majore între acestea.
În primul rând, acidul hialuronic este o substanță naturală, cu un efect îndelungat, pe când botoxul este o neurotoxină, care are un efect care durează o perioadă relativ scurtă de timp.
De asemenea, tipul ridurilor pentru care acestea sunt destinate este diferit: acidul hialuronic este utilizat pentru ridurile statice, care dau forma feței, iar botoxul pentru ridurile dinamice, de expresie.
O altă diferență majoră se referă la modul în care acționează substanța. Acidul hialuronic reține apa ca un burete, pentru a păstra forma pielii netede. În schimb, botoxul împiedică ajungerea impulsurilor nervoase la mușchii injectați, relaxându-i.
Prin urmare, datorită acestor diferențe, cele două substanțe pot fi folosite complementar, pentru a obține cele mai bune rezultate, adică un chip aproape perfect.
Ce să faci pentru a obține și pentru a menține efectele dorite?
Cu toate că efectul acidului hialuronic este unul vizibil și de durată, pentru ca pacientele care au apelat la această intervenție estetică să se bucure cât mai mult de rezultat ar trebui să respecte recomandările medicului estetician care a realizat procedura.
Imediat după realizarea procedurii, medicul va recomanda evitarea fumatului, a consumului de alcool și chiar evitarea zborului cu avionul. Aceste recomandări ar trebui respectate până la o săptămână după intervenție. De asemenea, masajul local și aplicarea unor comprese reci vor ajuta la alinarea senzațiilor care pot apărea după efectul anesteziei. Hidratarea are un aport important în procesul de vindecare și în obținerea unor rezultate foarte bune, iar dormitul ar trebui să se facă cu capul cât mai sus, tot din aceleași considerente.