Connect with us

Administrație locală

Cu taxiul pe benzile dedicate? Poliția Rutieră contrazice Primăria și dă taximetriștilor undă verde

Publicat

pe

Recent, viceprimarul Dan Tarcea le-a transmite taximetriștilor să caute alveole unde pot parca și clienților să se deplaseze 10 metri pe jos.

Taximetriștii au trimis o adresă către conducerea Poliției municipiului Cluj-Napoca și Poliției Rutiere în care au pus următoarea întrebare: unde să oprească pentru a lăsa și prelua clientul pe Bulevardul 21 Decembrie sau Memorandumului?

Potrivit răspunsului, taximetriștilor le este permisă staționarea pe banda dedicată transportului în comun atât timp cât este vorba doar de îmbarcarea și debarcarea pasagerilor și nu a fost perturbată circulația.

“Conform legislației în vigoare nu se consideră imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane dacă prin această manevră nu a fost perturbată circulația pe drumul respectiv. Așadar, în aceste condiții este permisă imobilizarea voluntară a oricărui autovehicul chiar și pe banda rezervată transportului în comun atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane și fără să perturbe circulația pe banda respectivă.  În concret, considerăm că este interzisă circulația altor vehicule pe banda rezervată transportului în comun însă pătrunderea, imobilizarea voluntară a taximetrelor pe această bandă doar pentru a lăsa, a prelua clienți fără perturbarea circulației transportului în comun și reînscrierea în trafic pe banda inițială nu poate fi considerată circulație pe banda rezervată. Totodată, atragem atenția că imobilizarea voluntară a vehiculelor pe banda rezervată transportului în comun urmată de perturbarea circulației acestora constituie contravenție iar în cazul în care imobilizarea are ca efect împiedicarea circulației mijloacelor de transport în comun fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice care se pedepește cu închisoare sau cu amendă”, se arată în răspunsul semnat de Dan Crișan, șeful Biroului Rutier Cluj.

Săptămâna trecută, viceprimarul Dan Tarcea spunea că în acest moment taximetriștii nu pot folosi benzile dedicate, exceptând perioada de noapte, iar situația nu se va schimba prea curând.

“Primăria Cluj-Napoca va continua procesul de implementare a benzilor dedicate pentru mijloacele de transport în comun. Clar vom prioritiza mijloacele de transport în comun și folosirea acestora. Într-adevăr, a fost o discuție în care dorim să fie folosite aceste benzi dedicate și de către taximetriști. Dar înainte cred că trebuie să mai facem câțiva pași pentru că în acest moment nu se pot folosi aceste benzi dedicate de către taximetriști doar pentru perioada de noapte unde pot să parcheze și să le folosească ca stații de taxi. Nu putem să ținem două troleibuze cu 150 de călători în spatele unui taxi care e parcat pentru un minut să aștepte clientul. Peste tot în lume acolo unde sunt benzi dedicate nu se oprește taxiul ci merg unde sunt alveole și pot să parcheze și să aștepte preluarea clientului”, a spus Tarcea miercuri dimineața la un post de radio.

Discuția a pornit după ce mai mulți taximetriști s-au plâns că în zona clădirii de birouri de pe 21 Decembrie nu pot staționa pentru a-și lua clienții.

“Ar trebui ca și noile proiecte imobiliare care se dezvoltă de-a lungul benzilor dedicate să prevadă acces pentru taximetre și să-și rezolve situația sub această manieră. The Office are parcare, iar intrarea în parcare dacă este o așa problemă majoră pentru respectiva clădire poate să-și amenajeze locuri dacă cei care lucrează acolo vor să folosească taxi. Astăzi, nu putem ține blocat două-trei troleibuze pentru un singur taximetru. Să-și găsească soluții să meargă 100 de metri în față sau în spate. Pe 21 Decembrie nu putem face alveole la fiecare casă pentru taxi. Să oprească acolo unde îi permite legea, poate să oprească în alveole și în zonele de trotuar. Și noi, cei care folosim mașina, ar trebui să avem răbdare pentru 30 de secunde sau un minut cu cei care se dau jos din taxi.”, a mai spus viceprimarul.

Tarcea este nemulțumit de faptul că șoferii de taxi nu folosesc standurile speciale amenajate de primărie în Mărăști și amenință cu ridicarea licenței.

“Pe de altă parte, dacă e să ne raportăm la zona Mărăști, am făcut un stand de taxi care nu este folosit. Taximetriștii parchează înaintea trecerii de pietoni din Piața Mărăști, toți sunt acolo, blocând astfel o bandă de circulație. Noi ne-am învățat prost, începând cu mine, că vreau să intru cu mașina până în farmacie sau dacă se poate să nu fac nici 10 metri pe jos până la taxi. De la trecerea de pietoni până la stația de taxi sunt maxim 25 de metri. Trebuie să fie un proces de învățare și educare continuă a tuturor pentru a folosi cât mai eficient și benzile dedicate și taximetrele și bicicletele și mașinile. Tot timpul în zonă e un echipaj de poliție pentru că altfel nu se poate. Ne jucăm de-a șoarecele și pisica. Când pleacă mașina de poliție, taximetriștii se întorc. Vom merge până la ridicarea licenței. Ne vom întâlni cu reprezentanții firmelor de taxi pentru a gestiona mai bine situație. Vom avea și o schimbare de regulament în această direcție. Trebuie să vedem care sunt problemele reale cu care se confruntă pentru că taximetrele scot din trafic cel puțin 10 mașini într-o zi. Categoric este un serviciu benefic pentru oraș”,a mai spus viceprimarul.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Secretul Longevității Cauciucurilor – Strategii Eficace pentru Întreținerea și Extinderea Duratei de Viață

Publicat

pe

Întreținerea adecvată a cauciucuril eor este esențială pentru siguranța, eficiența și durabilitatea autovehiculului dumneavoastră. Acest articol vă oferă sfaturi expertizate despre cum să maximizați durata de viață a cauciucurilor, asigurându-vă că beneficiați de cea mai bună performanță posibilă și evitați costurile suplimentare pe termen lung.

Verificarea Regulată a Presiunii în Cauciucuri Unul dintre cei mai importanți pași în întreținerea cauciucurilor este menținerea presiunii corecte. Presiunea inadecvată poate duce la uzură prematură, scăderea eficienței combustibilului și chiar accidente. Este recomandabil să verificați presiunea lunar și înainte de fiecare călătorie lungă.

Rotirea Cauciucurilor pentru Uzură Uniformă Rotirea regulată a acestor cauciucuri ajută la distribuirea egală a uzurii. Acest lucru nu doar extinde durata de viață a cauciucurilor, dar contribuie și la menținerea unei manevrabilități echilibrate a vehiculului. Este indicat să efectuați rotația cauciucurilor la fiecare 5.000-8.000 de kilometri.

Alinierea și Echilibrarea Corectă Dezechilibrele și alinierile necorespunzătoare pot cauza uzură neregulată și pot afecta controlul vehiculului. Verificați periodic alinierea și echilibrarea roților pentru a preveni aceste probleme.

Curățarea Periodică a Cauciucurilor Curățarea regulată a cauciucurilor nu doar îmbunătățește aspectul vehiculului, dar ajută și la îndepărtarea resturilor care pot deteriora cauciucul. Utilizați apă și un detergent blând pentru a evita substanțele chimice dure care pot afecta cauciucul.

Depozitarea Corectă în Afara Sezonului Pentru cauciucurile de iarnă sau de vară, depozitarea corectă în afara sezonului este crucială. Păstrați-le într-un loc uscat și răcoros, departe de lumina directă a soarelui și de substanțele chimice.

Inspectarea Regulată pentru Daune Verificați periodic cauciucurile pentru crăpături, tăieturi, umflături sau alte semne de deteriorare. O inspecție atentă vă poate ajuta să identificați problemele înainte să devină grave.

Concluzie Prin urmarea acestor sfaturi de întreținere, puteți prelungi semnificativ durata de viață a cauciucurilor și puteți asigura o călătorie sigură și confortabilă. Pentru a afla mai multe despre întreținerea cauciucurilor și pentru a explora o gamă largă de opțiuni de calitate, vizitați Vadrexim.

 

Citeste in continuare

Administrație locală

Ce cadouri amuzante poti sa le cumperi colegilor dintr-o papetarie online?

Publicat

pe

papetarie officeclass

Articolele disponibile intr-o papetarie online trimit cu gandul la ceva serios, deoarece sunt folosite la munca de birou. Exista, insa, si obiecte amuzante, care iti pot insenina ziua. Reprezinta varianta excelenta pentru un cadou facut colegilor, la sfarsit de an.

Fiecare inghititura de cafea poate fi insotita de un zambet

Exista oameni care nu pot sa isi inceapa ziua de lucru pana nu isi savureaza cafeaua. Altii sunt de parere ca un ceai verde ii ajuta sa fie mai sanatosi. Apoi, pe durata unei zile de lucru, ti se face cu siguranta sete de mai multe ori. Iata tot atatea prilejuri de a folosi o cana. Si de ce sa alegi una banala, cand poti sa comanzi, dintr-o papetarie online ca www.officeclass.ro, variante amuzante?

Spre exemplu, cana din portelan cu un capac haios in forma de fusta e potrivita pentru colega care se imbraca elegant. Sau poti sa i-o daruiesti unui coleg despre care se stie ca e mai mereu cu ochii dupa fuste.

Cana este decorata cu doua picioare de femeie care poarta pantofi rosii, in timp ce capacul poate sa indeplineasca doua functii. Prima este cea de acoperire, pentru pastrarea mai mult timp a temperaturii calde a bauturii sau pentru protectia impotriva microbilor. De asemenea, poate fi folosit drept farfurioara pentru plicul folosit.

Pentru barbatii ceva mai suparaciosi, e potrivita cana box, facuta astfel incat sa para ca tocmai a primit un pumn de la cineva infuriat. Forma simpatica te face sa zambesti, dar si sa te gandesti de doua ori, inainte de a-l supara pe posesor cu vreo intrebare inoportuna. Este ideala pentru o cafea tare.

Pentru doamnele si domnisoarele mai pretentioase, poti sa comanzi, dintr-o papetarie online, o cana cu maner in forma de inel auriu, decorat cu un cristal Swarovski original, de doua carate.

Razi, in timp ce iti corectezi greselile!

Doar cine nu munceste nu greseste, nu-i asa? Iar, atunci cand gresesti, ai nevoie de o guma de sters. Inca o ocazie pentru a folosi un produs deosebit, care iti aduce zambetul pe buze.

Pentru colegii care mananca des si, cand nu mananca, rontaie mereu cate ceva, poti sa alegi gumele de sters de dimensiuni mari, in forma de sushi. Poate ca, in timp ce o folosesc, li se va face pofta si de lucru, nu numai de preparatul japonez din peste crud.

Tot pentru pofticiosi exista si varianta in forma de inghetata, cu patru modele diferite, in functie de gusturile fiecaruia. Cu siguranta ca, dupa ce o folosesc, vor incerca sa termine treaba cat mai repede, pentru a se putea bucura de un desert delicios!

Pentru cei mai copilarosi, dar si pentru colegii pasionati de tehnologie, cadoul potrivit este guma in forma de robotel. Si in acest caz, poti sa comanzi, dintr-o papetarie online, patru modele diferite.

Florile care scriu

Esti prea zgarcit ca sa ii oferi unei colege de birou atat un buchet de flori, cat si un set de creioane? Daca iti vei face timp sa studiezi oferta disponibila intr-o papetarie online, vei gasi un produs care le combina pe amandoua!

Este vorba despre un ghiveci ingenios, cu 18 flori, tocmai bune pentru decorat biroul! Mai ales ca fiecare dintre ele este, de fapt, un pix cu mina din plastic tip parker, care se poate schimba. Pixul este de culoare albastra, deci poate fi folosit la lucru fara sa oboseasca ochii.

Citeste in continuare

Administrație locală

Ce pasi trebuie urmati pentru a obtine rapid fisa medicala permis auto?

Publicat

pe

fisa medicala permis auto

Masina personala este cu siguranta cea mai confortabila metoda de deplasare pentru majoritatea oamenilor. Totusi, pentru a putea sa conduci, este necesar sa obtii carnetul de sofer. Daca iti doresti sa sustii examenul auto, trebuie sa intri in posesia unui document foarte important, mai exact fisa medicala pentru permis auto de pe fisamedicala.info.

Pentru ca dobandirea acestui act necesar permisului de sofer sa fie una simpla si rapida, este esential sa urmezi cativa pasi. Astfel, nu va mai trebui sa pierzi timp pretios. Iata care sunt acesti pasi:

Clinicile medicale reprezinta cea mai rapida solutie

In trecut, obtinerea acestui act era o adevarata corvoada. Solicitantii erau nevoiti sa petreaca ore intregi pe la ghisee pentru a obtine fisa medicala permis auto. Intregul proces era unul stresant si foarte obositor.

Din fericire, in prezent, acest lucru nu se mai intampla, si asta pentru ca exista numeroase clinici autorizate care elibereaza documentul dorit, asa cum este si https://www.fisamedicala.info/. In momentul in care ai ales o astfel de clinica, intra pe site-ul oficial pentru a face o programare. Toate analizele medicale vor fi facute in aceeasi zi.

Acte necesare pentru a obtine documentul

In momentul in care te prezinti la unitatea medicala autorizata, este necesar sa ai anumite documente precum:

  • Carte de identitate;
  • Fisa de scolarizare – pentru cursantii scolii de soferi care doresc sa obtina fisa medicala permis auto;
  • Adeverinta eliberata de medicul de familie – in aceasta adeverinta se va mentiona ca solicitantul este apt pentru a conduce;
  • Scrisoare medicala eliberata de medicul diabetolog sau cardiolog in care sa fie specificat diagnosticul, tratamentul, precum si recomandarea, in cazul in care solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul celor care sufera de diabet sau anumite boli de inima);
  • Daca ai probleme cu vederea, atunci va trebui sa te prezinti la unitatea medicala si cu ochelarii pe care ii porti.

Investigatiile medicale necesare pentru obtinerea fisei

  • Aviz psihologic;
  • Medicina interna;
  • Ortopedie;
  • Neurologie;
  • Oftalmologie;

Foarte important de retinut este si faptul ca fisa medicala pentru permis auto are o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii. In plus, documentul este valabil pe intreg teritoriul tarii, indiferent de orasul in care a fost emis.

 Alte situatii in care este necesara aceasta fisa

  • Cand permisul de sofer a expirat si trebuie reinnoit;
  • Cand permisul a fost furat sau pierdut.

In aceste situatii, este absolut necesara obtinerea unei fise medicale pentru permis auto. Dosarul care trebuie prezentat pentru eliberarea acestui document trebuie sa contina aceleasi acte ca si in cazul persoanelor care solicita obtinerea carnetului de sofer. Prin urmare, si in aceasta situatie, fisa medicala pentru permis auto poate fi obtinuta simplu si rapid.

Timpul costa bani, si de aceea nu ne permitem luxul de a pierde ore pretioase pentru a obtine documentele necesare eliberarii carnetului de sofer. Prin urmare, clinicile de specialitate vin in intampinarea oamenilor cu aceasta solutie extrem de eficienta.

Specialistii pun la dispozitie un serviciu extrem de util pentru toti cei care vor sa devina conducatori auto sau sa isi innoiasca permisul de sofer. Intregul proces dureaza aproximativ o ora.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Afaceri11 ore inainte

Servicii Profesionale de Acoperișuri cu DachdeckerExperte

DachdeckerExperte este partenerul ideal pentru soluții complete de acoperișuri în Germania. Cu o echipă experimentată și specializată, ne concentrăm pe...

Eveniment17 ore inainte

Conexiuni adevărate: Heineken® și Bodega lansează “The Boring Phone”

Heineken® și brand-ul american și retailer-ul Bodega au lansat „The Boring Phone” care își propune să ajute oamenii să realizeze...

Exclusiv17 ore inainte

La East European Comic Con, viitorii artiști vizuali primesc feedback relevant de la ECHO School

București, 17 aprilie 2024 – ECHO School, primul program de facultate în dezvoltarea jocurilor video din România, anunță participarea sa...

Cum este vremea în Galați pe parcursul anului Cum este vremea în Galați pe parcursul anului
Turism2 zile inainte

Cum este vremea în Galați pe parcursul anului?

Galați, un oraș situat în partea de est a României, în imediata apropiere a fluviului Dunărea, se bucură de un...

Eveniment2 zile inainte

Expoziția de design „Newfound Equilibrium” a Samsung va fi prezentată la Milan Design Week 2024

Expoziția va oferi vizitatorilor o experiență imersivă, care descrie într-un mod artistic filosofia de design a Samsung România, București –...

Exclusiv3 zile inainte

OnePlus inaugurează primul punct de prezentare a produselor și lansează OnePlus Watch 2, cel mai nou ceas inteligent din portofoliu

*Vizitatorii pop-up store-ului pot beneficia de reduceri de până la 700 de lei la produsele OnePlus disponibile pe oppostore.ro București,...

Uncategorized6 zile inainte

Samsung Electronics ocupă locul întâi pe piața globală de semnalistică digitală pentru al 15-lea an consecutiv

Samsung își consolidează poziția de lider pe piață, după un deceniu și jumătate de performanțe remarcabile, înregistrând vânzări București, România...

Eveniment6 zile inainte

ViewSonic M10 câștigă premiul iF Design 2024: Oferind proiectoarelor portabile noi orizonturi

Brea, California – ViewSonic Corp., furnizor global de soluții vizuale, este onorat să anunțe că proiectorul laser RGB portabil M10 a...

Eveniment7 zile inainte

In 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023!

Am extins investigațiile vizând dinamica pensionărilor de la Poliția Română, la Jandarmeria Română și Pompieri. Trebuie să mărturisesc întâi că...

UncategorizedO săptămână inainte

Aqurate: Opțiuni suplimentare de personalizare a recomandărilor AI; integrare a platformei VTEX printr-o dezvoltare iviteb

Magazinele online pot personaliza, de acum, recomandările AI de produse furnizate de Aqurate; VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț...

EvenimentO săptămână inainte

Nova Power & Gas salută încheierea Misiunii SEED efectuată de AIEA, menită să revizuiască procesul adoptat în selectarea primului amplasament propus pentru Reactoarele Modulare

Nova Power & Gas, parte a grupului E-INFRA, salută încheierea cu succes a Misiunii SEED (Site External Events Design) efectuată...

UncategorizedO săptămână inainte

Studiu: Peste 50% dintre consumatorii români au adoptat în prezent Sistemul de Garanție – Returnare

Conform unui studiu Kantar, realizat pe un eșantion reprezentativ de consumatori*, peste 50% dintre consumatorii români intervievați au aderat până...

SocialO săptămână inainte

De ce cupoanele de reducere reprezintă secretul nespus al cumpărăturilor inteligente

Deblocati economiile ultime la cumparaturi cu cupoane de reducere, instrumentul furtunos al cumparatorilor inteligenti. Trigere psihologice precum urgenta si reciprocitatea...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank România și Mastercard România, lansează primul Pop-up de infrastructură

Asociația Green Revolution, primul ONG de ecologie urbană din România, în parteneriat cu Raiffeisen Bank România și Mastercard, propun o...

Eveniment2 săptămâni inainte

RAZER PREZINTĂ NOUL LAPTOP DE GAMING RAZER BLADE 18: CEL MAI PUTERNIC BLADE DE PÂNĂ ACUM

Domină fiecare joc și sarcină creativă cu noul laptop de gaming Razer Blade 18 Experiență de vizionare pe un ecran...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Samsung prezintă cea mai recentă gamă de electrocasnice, cu conectivitate îmbunătățită și capacități AI, în cadrul evenimentului de lansare globală[ Unele caracteristici pot fi încă indisponibile.] „Welcome to BESPOKE AI”

În decurs de 24h, au loc trei evenimente în Seul, Paris, New York City, fiind prezentate noi electrocasnice pentru bucătărie...

Știrea Zilei