Connect with us

Exclusiv

Starea tehnică defectuoasă a mașinii îți poate pune viața în pericol

Publicat

pe

Starea tehnică defectuoasă a mașinii îți poate pune viața în pericol

 

Chiar dacă e un lucru la care ajungem poate să ne gândim mai puțin, în România zi de zi, mii de mașini tranzitează țara pe diverse rute, unele dintre ele mai lungi iar altele mai scurte, în funcție de nevoi și traseele pe care le au stabilite. Mașinile, diverse de altfel, atât mici, autovehicule rutiere cât și dube autoutilitare și mașini cu gabarit mare participă zilnic la ceea ce noi numim trafic. Foarte puțini sunt însă din păcate cei care ajung să se preocupe de siguranța rutieră – aici făcând referire atât la șoferi cât și la organizații care să aibă ca principal rol, supravegherea tehnică a vehiculelor. În prezent cele mai multe amenzi sunt acordate de către Poliția Rutieră celor care depășesc viteza legală cel mai adesea în localități și care încalcă diverse reguli de circulație. Da, statistic vorbind cele mai multe permise sunt reținute în localități pentru viteza. Depășind ușor acest subiect remarcăm o neglijență subtilă vis-a-vis de partea tehnică defectuoasă pe care foarte multe autoturisme le au, datorită rulării și a uzurii. Unele service-uri ajung să ridice din umeri atunci când vine vorba de acordarea unor sfaturi utile atunci când vine vorba de siguranța rutieră și de evaluarea corectă a stării unui vehicul însă altele se implică activ în evaluarea cât mai obiectivă a felului în care arată de fapt statusul tehnic al unui autoturism.

Diverse ONG-uri atrag adesea atenția asupra faptului că Poliția Rutieră ar trebui să se implice mult mai activ în programe care să vizeze verificarea tehnică a autoturismelor, în special cele mici (de până la 3.5 tone) și sancționarea proprietarilor care pun în pericol participanții la trafic, având în posesie și mergând pe drumurile publice cu mașini care prezintă probleme de natură tehnică – unele dintre ele chiar grave, precum probleme la caseta de direcție. Da, ați auzit bine, reparația casetei de direcție e una din problemele cu care multe service-uri auto din țară ajung să se confrunte la diverse modele auto. Starea tehnică precară a multo mașini rulate reprezintă unul din factorii principali atunci când vine vorba de accidentele rutiere – spun mulți specialiști din domeniul asigurărilor auto.

Anotimpul de vară este cel mai adesea o perioadă mai aglomerată în care mulți dintre noi aleg să călătorească, în diverse vacanțe și excursii. Datorită căldurii cel mai adesea autoturismele ajung să fie mult mai solicitate decât în alte părți ale anului. Verificările tehnice nu ar trebui făcute niciodată doar atunci când toți senzorii din bord ajung să se aprindă ca un brăduț luminos și nici atunci când autoturismul nu mai funcționează. Verificarea tehnică ar trebui făcută periodic pentru a monitoriza starea „de sănătate” a autovehiculului.

Concluzia este una singură. În acest moment un procent semnificativ de mașini se află în circulație fără ca proprietarii acestora să aibă o evidență asupra stării tehnice a mașinii. Specialiștii în automotive recomandă să apelați doar la service-uri auto autorizate care să garanteze pentru calitatea lucrărilor efectuate asupra mașinii. Siguranța auto reprezintă un aspect important de care este bine să ținem cont zi de zi, la fiecare drum. Asta pentru că în viața de șofer nu doar indicatorul acului de carburant contează.

Ai nevoie de un service pentru mașina ta? Programează-te aici.

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Vrei să te apuci de agricultură, dar nu știi de unde să începi ? Iată 3 idei ce-ți vor veni în ajutor pentru a consolida, și a păstra, o grădină de vis

Publicat

pe

Agricultura, pe lângă practicabilitatea sa, și roadele evidente pe care ni le oferă, poate însuma, pentru o anumită categorie de oameni, o însăși pasiune, aducătoare de satisfacții și plină de entuziasm.

Precum conceperea unui copil și urmărirea creșterii sale, a face agricultură însumează a creea ceva aducător, ulterior, de roade.

Fie că vorbim de pepeni ( preferații acestui sezon ), ori de roșii, castraveți sau cartofi, a cultiva fructe și legume nu poate fi decât un plus adus omenirii. Iar cum România este, și putem spune cu lejeritate că a fost dintotdeauna o țară cu un pământ fertil, perfectă pentru agricultură, ne mândrim astăzi cu producțiile noastra locale și cu exporturile internaționale, în această direcție.

În cazul în care ești o persoană aflată la început de drum în acest domeniu, fie pentru că ai ales să faci un business ce s-ar putea dovedi ca fiind profitabil în următoarele luni, ori că vrei să-ți dezvolți o nouă pasiune, perfectă de practicat în timpul liber, ai nevoie să știi de unde să începi. 

 

Iată 3 idei ce-ți vor veni în ajutor pentru a consolida, și a păstra, o grădină de vis

Pământul, și fertilitatea acestuia

Fertilitatea pământului reprezintă cel mai important pas atunci când vine vorba de alegerea plantației pe care ți-o dorești. Există un anumit timp de pământ, ceva mai stâncos și dur ca suprafață, pe care ar fi bine să știi că cel mai indicat este pentru cultivatul cartofilor și al pepenilor, în schimb cel aflat în zona dobrogeană, este unul numai bun pentru cultivarea viței de vie.

Începe-ți reaschercul chiar de astăzi și descoperă unde se află solul perfect pentru dorințele tale de cultivare!

Semințele – cele mai alese

Avem deja pământul potrivit pentru dorințele și exigențele fiecăruia dintre noi, ce ne mai rămâne este ca materialul de cultivare în sine să fie cel mai de seamă, pentru a ne asigura reușita.

Semințele de legume de la hectarul, regăsite pe site-ul românesc hectarul.ro, vin în ajutorul tău, garantându-ți calitate maximă la preț minim! Unde mai pui și că, dacă dai un click pe site poți găsi un mini-ghid de introducere în această viață de agricultor, perfectă pentru startul tău ?

Cel mai important este ca, atunci când te decizi să începi această pasiune să fii sârguincios și perseverent. S-ar putea să nu-ți iasă din prima cea mai perfectă mână de roșii, ori cartofii la dimensiunea dorită, dar este important să te asiguri că ai investit suficient de mult și de eficient într-un sol fertil și niște semințe pentru agricultură de calitate!

Clima

Pe lângă atenția și dragostea pe care le vei oferi necondiționat culturilor tale, un alt factor ce se arată esențial pentru a avea parte de o reușită în domeniul agriculturii, o constituie clima.

Fiecare cultură are pretențiile sale climatice specifice, de aceea cel mai indicat ar fi, dacă ești sigur că îți dorești să depui energia maximă în această direcție, să investiți într-o seră, în acest fel plantele tale vor fi răsfățate la temperatura ideală și-ți vor mulțumi ulterior prin cele mai bogate roade!

Creează-ți o pasiune nouă în fiecare zi, și bucură-te de tot ce are pământul mai bun de oferit!

Surse foto: pixabay.com

Citeste in continuare

Exclusiv

TOP 4 lucruri pe care ar trebui să le faci până la finalul anului

Publicat

pe

Am trecut de mijlocul verii și asta înseamnă că finalul anului se apropie cu pași repezi. Cu toții ne-am făcut o listă cu lucruri pe care am vrea să le schimbăm sau să le facem în noul an și, cu siguranță că, mulți dintre noi am și uitat de ea. Iar într-o lume rapidă, unde trebuie să te împarți în zece locuri deodată, este important să îți faci timp, să te rupi de cotidian și să faci lucrurile pe care le amâni de ceva vreme, fie ele legate de sănătate, fie legate de distracție.

Iată 4 lucruri pe care ar trebui să le faci până la finalul anului

1. Să mergi într-o vacanță

 

Unul dintre cele mai importante obiective pe care le poți atinge anul acesta este să mergi într-o vacanță. Nu trebuie neapărat să îți iei concediu de două săptămâni, poți să mergi într-un city break dacă nu ai buget foarte mare. O vacanță de câteva zile te va ajuta foarte mult să ieși din rutina de zi cu zi, să te relaxezi și să înveți lucruri noi, cum ar fi o limbă străină sau o cultură nouă.

2. Să mergi la un concert

 

 

Un alt lucru pe care îl poți face dacă vrei să te rupi pentru puțin timp de cotidian este să mergi la un concert. Dacă trupa ta preferată nu are concerte organizate, poți merge la concerte cu trupe locale, care au loc de obicei în localurile din jurul tău sau poți merge la un festival, unde vei vedea atât artiști mari cât și artiști mai mici. Făcând asta îți vei lărgi paleta muzicală și îți vei face și prieteni noi.

3. Să îți faci analizele

 

 

Nu toată lumea are pe lista de priorități realizarea analizelor anuale, dar sunt un lucru esențial pentru aflarea stării tale de sănătate. Deși mulți dintre noi, la începutul anului, ne spunem că vom face mai multă mișcare și vom mânca mai sănătos, mulți dintre noi nu reușim să facem asta. De aceea este ideal să îți faci un set de analize anuale specifice vârstei, sexului și factorilor de risc, care au legătură cu istoricul familiei și stilul de viață. Acestea îți pot arăta dacă ești într-o stare bună sau trebuie să începi să ai mai multă grijă de corpul tău.

4. Să mergi la un consult stomatologic

 

 

Pe lângă analizele anuale ar trebui să îți faci timp să mergi și la un consult stomatologic, deoarece sănătatea orală, dacă nu este întreținută, poate afecta sănătatea generală. Cariile, halitoza și eroziunea dentară sunt unele dintre cele mai comune boli ale danturii de care multe persoane nici nu știu că le au sau le neglijează. Iar deși poate ai dantura perfectă, asta nu este o scuză să nu mergi la un consult periodic. Poate că ai una din problemele menționate mai sus și dacă nu te consulți cu un dentist nu vei știi că ai nevoie de un implant de dinte sau măsea de la CISOMedical.ro, care te va ajuta să îți menții sănătatea dinților.

În concluzie, fie că alegi să faci doar un lucru sau vrei să le faci pe toate de pe listă, important este să alegi ceva care te va face să te simți bine.

Sursă foto: unsplash.com

Citeste in continuare

Exclusiv

Pasionat de literatură și vrei să studiezi în Cluj-Napoca? Iată cum să te pregătești pentru primul tău an!

Publicat

pe

Poate că cel mai iubit oraș de către studenții din întreaga țară și nu numai este Cluj-Napoca. Aici se află și una dintre cele mai bune universități, Babeș-Bolyai, mai ales dacă îți dorești să te specializezi în literatură. Poți opta pentru mai multe limbi străine fără nicio grijă și ar fi chiar indicat să faci asta, indiferent dacă vrei să studiezi literatura română sau literatura universală. Orice ai alege, va fi un mare avantaj.

         În primul an ești, însă, ca pisica în copac și prea ai habar ce se întâmplă în jurul tău sau ce trebuie să faci pentru a avea succes chiar de la început. Dacă nu cunoști deja studenții din anii mai mari, ai putea să ceri un mic ajutor chiar și celor necunoscuți, pentru că toată lumea va fi prietenoasă și cordială în curtea facultății. Dar până atunci, pregătește-te corespunzător de unul singur.      

Iată cum să te pregătești pentru primul tău an ca student la Litere în Cluj-Napoca:

Să ai laptopul pregătit

         Un laptop și o agendă este tot ce îți trebuie. Vei avea de făcut zilnic drumuri pe holurile bine bătute de pașii studenților spre bibliotecă și îți vei încărca rucsacul cu o mulțime de cărți. Bagajul va fi destul de greu, dacă vrei să profiți de toate indicațiile bibliografice minunate, motiv pentru care asigură-te că alegi din gama de ghiozdane și rucsacuri de pe CRTBirotica.ro pentru a avea parte și de confortul optim. Va trebui să îți iei notițele foarte repede și să fii foarte organizat, iar restul va fi floare la ureche. 

Să îți cunoști profesorii

         A-ți cunoaște profesorii încă înainte de a începe cursurile este un lucru extrem de important. Viitorii tăi profesori sunt scriitori și oameni de cultură de mare anvergură, recunoscuți la nivel internațional. Citește-le cărțile și vei afla multe lucruri despre aceste personalități. În plus, îți va fi mult mai ușor să ții pasul cu ei în cadrul cursurilor și le vei afla mult mai repede așteptările. Există chiar și cursuri unice în România, predate de acești profesori, așa că nu le rata.

Află ce cursuri ai

         Poate că cel mai important este să afli care vor fi cursurile la care va trebui să participi. Prezența ta la fiecare cursuri îți va crește considerabil șansele și la note mai bune. Încearcă să citești încă din vară cărțile cele mai importante, pentru că pe parcursul semestrului este posibil să nu reușești să completezi toate lecturile și este posibil să regreți, având în vedere că vei primi romane și lecturi teoretice excepționale. Caută și câteva cursuri suplimentare, poate de la Literatură universală și comparată, pentru că acestea sunt, de fapt, cele mai valoroase.

         În concluzie, dacă vrei să începi primul tău an universitar cu dreptul, fă-ți temele înainte ca toamna să te ia prin surprindere. Nu îți trebuie mai mult de un laptop și poate o agendă, dar trebuie să te pregătești pentru sesiuni intense de lectură și notițe avansate. Cel mai important este să îți cunoști profesorii cu ceva timp înainte și să te bucuri așa cum trebuie de experiența de student.

Sursa foto: unsplash.com

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv8 ore inainte

Vrei să te apuci de agricultură, dar nu știi de unde să începi ? Iată 3 idei ce-ți vor veni în ajutor pentru a consolida, și a păstra, o grădină de vis

Agricultura, pe lângă practicabilitatea sa, și roadele evidente pe care ni le oferă, poate însuma, pentru o anumită categorie de...

Exclusiv13 ore inainte

TOP 4 lucruri pe care ar trebui să le faci până la finalul anului

Am trecut de mijlocul verii și asta înseamnă că finalul anului se apropie cu pași repezi. Cu toții ne-am făcut...

Exclusiv17 ore inainte

Pasionat de literatură și vrei să studiezi în Cluj-Napoca? Iată cum să te pregătești pentru primul tău an!

Poate că cel mai iubit oraș de către studenții din întreaga țară și nu numai este Cluj-Napoca. Aici se află...

Sport21 de ore inainte

Peste 80 de jucători din 24 de țări vor concura la cea de a IX-a ediție a Vitality Open Tour

Peste 80 de jucători din 24 de țări vor concura la cea de a IX-a ediție a Vitality Open Tour,...

Exclusiv22 de ore inainte

Cum să te asiguri că sănătatea familiei tale este pusă la adăpost? Ia hotărârile potrivite la momentul potrivit!

Sănătatea este cea mai importantă avere a fiecărui individ, dar de multe ori, acest lucru este înțeles abia în momentul...

ExclusivO zi inainte

Adevarul despre Stirile false RTT DISTRIBUTION SRL si Tuningro

stiri false rtt distribution srl familia afloarei Jurnalistul Andrei Tudor de la Cancan.ro a fost invitat de administratorul firmei RTT...

Exclusiv2 zile inainte

3 lucruri pe care trebuie să le pui la punct în ceea ce privește casa ta atunci când urmează să pleci într-o vacanță

Urmează să pleci în vacanță și deja ți-ai stabilit toate ținutele pe care vrei să le porți de-a lungul acesteia?...

Exclusiv2 zile inainte

Case de vanzare in Sibiu – oferte imobiliare pentru toate gusturile si toate bugetele

Incepe calatoria in viata alaturi de New Concept Living. Efectuarea unei tranzactii imobiliare este una dintre cele mai importante calatorii...

Exclusiv2 zile inainte

Apartamente de vanzare Bucuresti – Ziarul Nationalul

Dacă ești în căutarea unui apartament de lux în București, compania imobiliară ANG Luxury Properties te așteaptă cu o ofertă...

Exclusiv3 zile inainte

Se apropie ziua acelui prieten care are deja totul? Iată ce cadou special îi poți oferi!

Cu siguranță ai trecut cel puțin o singură dată prin acel moment în care unul din prietenii sau prietenele tale...

Social3 zile inainte

Ce trebuie sa stii despre tricourile Polo

    Tricourile polo sunt considerate a fi cea mai exclusivista uzura ocazionala. Moda se schimba mereu, dar tricourile Polo...

Exclusiv3 zile inainte

Cum sa creezi un cinema la tine acasa?

Dupa o zi grea la munca, tot ce vrei este sa te relaxezi in fata unui film bun. Arta cinematografica...

Robor Robor
Social3 zile inainte

3 soluții pentru a scăpa de ROBOR

● Ce este ROBORUL? ROBOR este abreviere de la Romanian Interbank Offered Rate și  este unul dintre indicii de referință...

Pareri despre Glasspandoor Pareri despre Glasspandoor
Afaceri3 zile inainte

Păreri despre Glasspandoor – Impactul războiului asupra mediului de afaceri

Întrucât în mediul online au apărut anumite păreri despre Glasspandoor care sunt false, exagerate şi chiar rău intenționate, am scris acest articol...

Eveniment5 zile inainte

Domnul primar o joaca doar politic si se opune/Soluţia apei calde e în ograda lui Volosevici!

Disperare! Ce nu vede nimeni si nu vrea sa vada este finalul adresei RASP! Unde se specifica, in clar, ca...

ExclusivO săptămână inainte

TOP 5 lucruri ce nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie modernă

Amenajare casei la momentul actual este cu mult mai diferită decât modul în care se realiza acum 5 sau 10...

Știrea Zilei