Connect with us

Eveniment

Un scenariu de prost gust orchestrat de mafie cu concursul DNA/ Cine se chinuie să cânte prohodul fostului sef al IPJ Prahova isi va lua o mare teapa!

Publicat

pe

Am asitat cu oroare la „chinurile facerii” mafiei care, cu sprijinul DNA, a orchestrat un dosar fabricat comisarului sef al IPJ Prahova, Marian Iorga.

Ca sa fim intelesi pe deplin:  Incisiv de Prahova nu acopera si nu apara fapte de coruptie dar acest „caz” trambitat „sonor” pe media locala si pe facerbook, cu mult timp inainte de a se infaptui  – are mari lacune.

Din punctul nostru de vedere, scoaterea din joc al comisarului sef al IPJ Prahova s-a efectuat de catre „Mafia gunoaielor”, asa cum am dezvaluit in articolele anterioare.

Aceasta actiune de mare „rasunet” a DNA s-a efectuat si politic si va vom explica, pas cu pas.

Lupta din PNL pentru castigarea conducerii partidului a avut darul de a scoate fel de fel de actiuni in afara cadrului legal, in contradictie totala cu democratia.

PNL Prahova este cea mai mare organizatie din tara si cea mai puternica. Tabara care va avea alaturi de ea Filiala Judeteana PNL Prahova va fi tabara castigatoare deoarece alaturi de aceasta va veni o mare parte dintre organizatii din tara.

In acest context, s-a incercat, intai, compromiterea sefului acestei filiale, cu stenograme scoase din context si „aruncate” pe piata.

Liderul acestei formatiuni locale nu s-a lasat intimidat si au urmat, doua lovituri, in decurs de doua ore, in data de 08.07.2021, totul doar cu obiectivul de a atragea aceasta Filiala a partidului intr-o tabara.

Prima lovitura este demiterea cu „cantec” al ministrului finanţelor Alexandru Nazare, demitere cu „cantec” in care nu numai noi (cei de la Incisiv de Prahova) ne-am expus punctul de vedere.

Pentru a intari „avertismentele/presiunile”, la circa doua ore apare marele comunicat al DNA in care comisarul sef Marian Iorga este acuzat de o presupusa mita, de pana in o mie de euro, bazata pe un simplu denunt, fapt care denota ca practicile DNA-ului nu au incetat cu scoaterea din sistem al procurorului „Portocala”.

La aceasta mai adaugam, obiceiul vechi, de denigrare, prin asa zisele scurgeri in presa…

Dar, din atatea mojicii spuse/scrise de fostul comisar sef al IPJ Prahova, DNA vine cu un comunicat penibil, „scremut” de o presupusa mita de pana in o mie de euro, fapte care s-ar fi petrecut la IPJ Calarasi, doar pe baza binecunoscutului „denut” utilizat in zilele bine ale bonomului. Slabut farte, nici „facaturile” DNA nu mai sunt ce erau!

Usor cu pianul pe scari cand vorbim de facaturile DNA!

Stiti cum functioneaza legea Bumerang – legea cauza si efect? Vom reveni cu dezvaluiri senzationale, cu subiect si predicat privind persoanele si „personalitatile” implicate in scoaterea din „joc” a lui Marian Iorga si legaturile de mafie/caracatita dintre acestea care conduc din plan local la varful MAI si varful „politichiei” romanesti! (Crsitina T.).

 

 

 

Eveniment

Ce solicită și ce obțin consumatorii de la bănci în 2024, în urma negocierilor din cadrul CSALB?

Publicat

pe

De

14 martie, BucureștiZiua mondială a drepturilor consumatorilor („World Consumer Rights Day”) este marcată în fiecare an pe data de 15 martie! Această zi promovează drepturile şi nevoile consumatorilor din toată lumea. De la începutul anului, peste 650 consumatori de servicii și produse financiare din România au invocat anumite probleme în derularea contractelor/serviciilor cu comercianții din sectorul financiar bancar și au solicitat băncilor/IFN-urilor o rezolvare amiabilă, în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB).

  • Până la jumătatea lunii martie, băncile au acceptat 175 cereri de negociere (dintr-un total de 420 cereri adresate băncilor);
  • De la începutul anului s-au încheiat, cu împăcarea părților, 140 de negocieri între consumatori și bănci;
  • În 98% dintre negocierile purtate în acest an părțile s-au împăcat. În 2023, valoarea medie a beneficiilor obținute de un consumator, după o negociere cu banca în cadrul CSALB, a fost de aproximativ 5.000 de euro.

Iată câteva exemple despre ce au solicitat oamenii instituțiilor financiare și ce au obținut după negocierile intermediate de un conciliator CSALB.  Toată procedura de soluționare amiabilă este gratuită pentru consumatori, durează în medie aproximativ o lună, iar cererea de negociere poate fi completată direct pe site-ul www.csalb.ro în 5-7 minute.

Soluția obținută mă ajută foarte mult!

Vereș Tibor, județul Timiș: Am fost la sediul băncii pentru a completa o cerere pentru restructurarea creditului deoarece începând cu luna viitoare nu mai pot achita rata la credit. Rata la bancă este de 1.850 de lei, însă mai am un împrumut cu o rată de 550 de lei, plus cheltuielile cu chiria și cele curente. I-am rugat să-mi restructureze creditul deoarece nu îmi doresc să fiu înscris în Biroul de Credit, iar după o săptămână am primit răspuns că nu au pentru mine nicio soluție.

Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB: Banca oferă o perioadă de grație de două luni, în care rata la credit va fi de 500 de lei. După această perioadă creditul va fi restructurat astfel: va fi introdusă dobânda fixă, iar rata lunară la credit va scădea până la 1.480 de lei.

Soluția obținută mă ajută foarte mult! Am aflat pe internet despre CSALB, după ce am început să caut soluții pentru situația mea. Anticipam că va urma o perioadă grea și am căutat informații. Inițial nu credeam că se rezolvă, pentru că primisem un refuz de la angajații băncii cu care am discutat. Însă, în mai puțin de trei săptămâni a fost totul gata, cu ajutorul conciliatorului. Nici nu îmi venea să cred când m-a sunat să îmi spună rezultatul. Deja v-am recomandat și altor oameni pentru că mie mi-a folosit mult soluția primită.

Albert Mărăndescu, judetul VasluiMă aflu în imposibilitatea plății lunare a ratei în valoare de 2.012 lei aferente creditului de nevoi personale, deoarece firma la care eram administrator a intrat în insolvență și în urma acestei proceduri a rezultat un debit restant de 60.000 lei. Astfel, ANAF mi-a pus poprire pe salariu și îmi oprește lunar o treime din venitul net. Solicit prelungirea perioadei de plată a creditului și recalcularea ratei, astfel încât să rezulte o rată lunară mai mică decât ce plătesc în prezent.

Soluție acceptată de părți în cadrul CSALBBanca propune majorarea perioadei de rambursare cu 14 luni. În primele 36 luni ale creditului restructurat, consumatorul va avea de achitat o rată de 1.010 lei (aproximativ jumatate din rata actuală), iar dobânda va fi de 0%. După această perioadă rata va fi de 1.900 de lei și dobânda aplicabilă va fi cea din prezent (dobândă fixă de 9,7%).

Sunt foarte mulțumit, totul a decurs neașteptat de bine. Prima dată, când m-am adresat direct băncii, am fost refuzat și eram sceptic în legătură cu soluționarea problemei mele. Însă totul s-a rezolvat foarte repede. Întotdeauna se poate și mai bine, dar, în același timp, aș fi putut să nu obțin nimic. Se spune că nemulțumitului i se ia darul. Ținând cont că timp de trei ani plătesc o rată la jumătate față de cât a fost până acum, zic că este foarte bine.  

Dobândă fixă, amânarea ratelor și perioade de grație

Bogdan PDoresc adaptarea contractul de credit pentru ratele rămase de achitat, prin recalcularea dobânzii pentru creditul în CHFDoresc să plătesc rate fixe până la finalul creditului.

Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB: Restructurarea creditului prin conversia acestuia în RON, cu un discount de 30% aplicat la sold. După conversie, timp de 3 ani, consumatorul beneficiază de dobândă fixă de 5,9%, cu o rată de aproximativ 812 RON. Ulterior, dobânda devine variabilă calculată prin formula IRCC + 2,5% marja băncii.

David M: Am solicitat amânarea ratelor creditului pe o perioadă de 6 luni. Telefonic, am primit asigurări că amânarea va fi posibilă pentru o lună, dar am constatat ulterior că sumele aferente ratelor au fost debitate din contul meu. Am mers la sucursala băncii din Timișoara unde mi s-a comunicat că nu este posibilă amânarea creditului nici măcar pentru o lună.

Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB: Se va proceda la restructurarea creditului acordat consumatorului prin menținerea dobânzii fixe de 6,5% pe toată durata creditului. De asemenea, consumatorului i se va acorda o perioadă de grație de 6 luni, în care va achita o rată lunară în valoare de 50 de lei. După perioada de grație și cu noul procent al dobânzii, rata lunară va fi de 570 de lei.

Elena T: Din cauza creșterii IRCC și a prețurilor îmi este din ce în ce mai greu să acopăr cheltuielile. Soțul meu e pensionat pe caz de boală și cheltuielile cu copilul sunt de la o lună la alta mai mari. Părinții mei, care locuiesc în garsoniera luată prin credit, au și ei probleme de sănătate și mi-e greu să îi ajut. Am două credite, la 2 imobile diferite și aș vrea o restructurare a lor. Măcar să se recalculeze dobânda. M-ar avantaja o rată fixă.

Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB: Banca oferă clientei posibilitatea de a trece de la dobândă variabilă la cea fixă, pentru o perioadă de 60 de luni, urmând ca după această perioadă să se revină la dobândă variabilă, alcatuită din marja stabilită contractual plus IRCC. Dobânda fixă va fi de 5.9 %.

Comisionul de administrare: restituiri de sume și ștergerea lui din credit

Dan B: Am în derulare un credit de nevoi personale cu ipotecă, contractat în septembrie 2008, în cuantum de 105.000 euro pentru o perioadă de 25 ani. Îmi este reținut un comision de administrare aplicat lunar la soldul creditului. Vă rog să-mi comunicați care este propunerea băncii față de acest comision de administrare, atât pentru ratele viitoare, cât și pentru cele deja plătite.

Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB: Banca va elimina pe viitor comisionul de administrare credit (aprox 2.775 euro) și va pune la dispoziția consumatorului suma de 3.000 de euro, reprezentând restituire parțială din comisionul de administrare. Prin acceptarea notei de soluționare se constată acordul de stingere a litigiului intervenit între părți.

Antoneta VÎn urma contractării unui credit ipotecar am observat că rata lunară crește nejustificat. Este o neconcordanță între sumele înscrise în scadențar și cele pe care mi le comunică banca. La o rată de 183 euro (potrivit scadențarului), mi s-au retras mai multe luni 186 de euro. Doresc recuperarea sumelor plătite în plus și, dacă se poate, aș dori o ajustare a dobânzii și o reeșalonare a creditului.

Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB​​Comerciantul rambursează sumele solicitate de consumatoare și îi oferă ca gest comercial eliminarea pentru viitor a comisionului de administrare credit rămas de încasat (725 euro) și restituirea parțială a comisionului de administrare credit perceput după reeșalonarea din 2015 (1.000 euro).

Aurel C: Solicit rambursarea sumelor percepute de bancă drept comision de gestiune credit, în valoare de 15.000 de lei.

Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB: Banca aprobă eliminarea comisionului de administrare credit rămas de încasat, în valoare de 4.020 euro și restituirea parțială a comisionului încasat, în valoare de 2.000 de euro.

Picture1

Alexandru Păunescu, reprezentantul Băncii Naționale a României în Colegiul de Coordonare al CSALB: „Analizând cererile primite de CSALB și rezultatele negocierilor, observăm o mai bună înțelegere din partea consumatorilor a situației financiare cu care se confruntă. În plus, aceștia au dezvoltat o abordare mai pragmatică a ofertelor pe care le fac băncile în cadrul negocierilor. Vedem că oamenii au renunțat să mai aibă așteptări nerealiste cu privire la rezultatul final al concilierii. Acest fapt este impulsionat și de abordarea băncilor, care vin la masa negocierilor cu soluții punctuale, menite să rezolve problema imediată a consumatorului, dar care au efect benefic și pe termen lung.  

Putem spune că am depășit perioada în care consumatorii încercau să negocieze până când se ajungea la un blocaj sau până când banca ieșea din procedura amiabilă când întâlnea un consumator inflexibil. Spre exemplu, anul acesta avem doar 2 cazuri în care negocierile au eșuat, iar în 2023 doar în 8 negocieri din 100 părțile nu s-au înțeles. Acum, consumatorii și-au însușit sfatul conciliatorilor, care au spus în mai multe rânduri că într-o negociere câștigul nu înseamnă doar beneficiul în bani. La acesta se adaugă timpul de soluționare foarte scurt, siguranța unui răspuns favorabil, spre deosebire de instanță, unde există riscul unei sentințe judecătorești defavorabile și modificarea contractului în scopul continuării lui în condiții adaptate nevoilor din prezent.”

  Despre CSALB: CSALB este o entitate înființată ca urmare a unei Directive europene și intermediază gratuit și în mai puțin de trei luni negocierea dintre consumatori și bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare. Consumatorii din orice județ al țării pot trimite cereri către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) completând un formular online direct pe site-ul www.csalb.ro. Dacă banca acceptă intrarea în procedură de conciliere/negociere este desemnat un conciliator. CSALB colaborează cu 17 conciliatori, dintre cei mai buni specialiști în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înțelegerea părților are puterea unei hotărâri în instanță. Mai multe informații despre activitatea Centrului puteți obține și la telefon 021 9414 (apel cu tarif normal).

Citeste in continuare

Eveniment

Martisoarele ministrului Radu Oprea

Publicat

pe

Iata ca in data de 04.03.2024 ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului –  s-a gandit ca de ziua martisorului sa faca o surpriza doamnelor angajate in cadrul institutiei publice conduse de catre dansul, intrucat pe data de 1 Martie acestea au primit o zi libera. Surpriza a constat in oferirea de catre ministrul in cauza a unor cadouri fiecarei doamne prezente la serviciu, cadouri ce au constat, in mod surprinzator pentru acestea (conform unor comentarii interne si la nivelul cabinetului ministerial), in: o floare, un pachet de sare cu amestec de verdeturi (oare in ce magazine se pot cumpara) si un bulgaras de sare minerala provenite de la Societatea Nationala a Sarii S.A. – Salrom, entitate juridica aflata in subordinea ministerului sus enuntat.

Ne intrebam oare costurile acestor produse au fost sustinute de ministru din veniturile sale provenite din calitatea de ministru si deputat (venituri lunare in cuantum de aproximativ 30.000 lei) sau din cheltuielile de protocol ale Salrom.

Ca atare asteptam un raspus din partea domnului ministru intrucat Guvernul a stabilit reducerea cheltuielilor bugetare neesentiale sau presedintele CA al Salrom, dl. Cristi Sandu, persoana care are functia de director economic in cadrul MEAT si directorul general Constantin Dan DOBREA, membru al Clubului Rotary si prieten al lui Radu Oprea, s-au gandit sa il sponsorizeze pentru un astfel de eveniment minunat din banii soietatii Salrom sau din veniturile lor proprii?

Speram ca si primul ministru Marcel Ciolacu sa verifice prin corpul de control dar si organele de sat cu atributii de control in domneiul financiar  legalitatea costurilor induse de gestul ministrului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului. (Cristina T.).

14670560_2748979_a

Constantin Dan Dobrea DA anual 2023 membru CA

CV Constantin Dan Dobrea1

Sandu Cristi DA anual 2023

Citeste in continuare

Eveniment

TCL a fost clasat ca brand de televiziune Top 2 la nivel mondial timp de doi ani consecutivi

Publicat

pe

De

România, 28 februarie 2024: TCL Electronics, un brand lider de electronice de larg consum, a fost din nou recunoscut ca Top 2 Brand TV Global de către compania de cercetare de piață Omdia.

Potrivit Omdia Global TV Sets Report 2023, TCL și-a menținut a doua poziție pe piața globală de televizoare ca brand pentru al doilea an consecutiv, cu un total de 25,26 milioane de unități livrate de televizoare, ceea ce reprezintă o cotă de piață de 12,5%. Această realizare a fost determinată în parte de ofertele de televizoare premium ale companiei, care includ o serie de televizoare Mini LED introduse în 2023. Acest segment de produse a cunoscut o creștere rapidă în ultimii ani și continuă să se bucure de succes în rândul consumatorilor.

Cu scopul de a extinde și de a-și îmbunătăți portofoliul de produse TV premium, TCL a lansat primul Mini TV LED din lume în 2019, devenind și prima companie care a produs în masă televizoare Mini LED. Cu multiplele sale tehnologii brevetate Mini LED și capabilități puternice de algoritm, TCL oferă o calitate de afișare de neegalat și o experiență de vizionare premium cu televizoarele sale.

TCL a lansat, de asemenea, o serie de televizoare Mini LED care măsoară 98 de inchi sau mai mult, în ultimul an. În special, cel mai mare televizor LED QD-Mini de 115 inchi din lume și-a făcut debutul în America de Nord în timpul CES 2024, lăudându-se cu peste 20.000 de zone locale de reglare a luminii și cu o luminozitate maximă de 5.000 nits.

În 2024, TCL rămâne dedicat ridicării ștachetei pentru tehnologiile de televizoare Mini LED și inspirării măreției în rândul utilizatorilor din întreaga lume prin inovațiile sale.

​Despre TCL 

TCL Electronics este unul dintre cei mai mari producători de dispozitive electronice de consum și printre principalii jucători din industria TV la nivel mondial. Este recunoscut pentru televizoarele de înaltă calitate care garantează o veritabilă experiență cinematografică direct în confortul casei consumatorilor. Fondată în 1981, astăzi este prezentă în peste 160 de țări. TCL operează propriile sale centre de cercetare, producție și dezvoltare de produse electronice de larg consum, de la televizoare și dispozitive audio, la produse inteligente pentru casă. Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul https://www.tcl.com.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Afaceri6 ore inainte

Centrul de Formare Profesională Eurodeal: Pregătire Profesională Esențială pentru Proiecte Antreprenoriale de Succes  

Centrul de Formare Profesională Eurodeal reprezintă hub-ul perfect pentru cei ce aspiră să-și construiască sau să-și dezvolte afacerile într-un mod...

Uncategorized12 ore inainte

ELKO Romania isi consolideaza oferta cu solutiile de securitate anti-efractie si automatizare rezidentiala de la Johnson Controls

Bucuresti, 18 March 2024 – ELKO Romania, parte a ELKO Grup, devine distribuitor autorizat pentru centralele Qolsys si echipamentele de detectie...

Uncategorized12 ore inainte

Brandfusion și rebrandingul Veruvis se numără printre câștigătorii 2024 REBRAND 100® Global Awards

Aniversând al 20-lea an al său, REBRAND 100® Global Awards, primul și cel mai respectat program global de recunoaștere a...

Uncategorized13 ore inainte

Primii speakeri anunțați la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la înscrieri în programul GPeC Proficiency

Evenimentele GPeC 2024 au luat startul încă din februarie cu Școala de Iarnă GPeC și GPeC Meetup Chișinău, iar începând...

Uncategorized4 zile inainte

Descoperă viitorul inteligenței artificiale cu HONOR AI Magic Portal

Într-o lume dominată de tehnologie și de o multitudine de aplicații, identificarea asistenței potrivite pentru a le maximiza potențialul devine...

Uncategorized5 zile inainte

Up România și Sezamo, parteneri pentru consum responsabil: Plățile cu cardul Up Dejun și Up Cadou, acum disponibile pe platforma Sezamo.ro

București, 14 martie 2024 – Prin intermediul acestei colaborări, beneficiarii cardurilor Up Dejun și Up Cadou pot achiziționa o gamă variată de produse...

Eveniment5 zile inainte

Ce solicită și ce obțin consumatorii de la bănci în 2024, în urma negocierilor din cadrul CSALB?

14 martie, București. Ziua mondială a drepturilor consumatorilor („World Consumer Rights Day”) este marcată în fiecare an pe data de 15 martie! Această zi...

Uncategorized5 zile inainte

Magazinele Vitamix anunta lansarea unui proces de transformare a magazinelor naturiste in centre one-stop-shop pentru produse sanatoase

*25 de magazine Vitamix, magazinul online si prezenta pe social media au fost rebranduite, urmand ca toate cele 65 de...

Uncategorized5 zile inainte

Bucură-te de imagini spectaculoase cu noul monitor OLED AGON PRO AG456UCZD

Timp de răspuns ultra rapid, curbură 800R și rată de reîmprospătare de 240 Hz București, 13 martie 2024 – AGON by...

Cum se utilizează ambalajele de aluminiu în domeniul alimentar? Cum se utilizează ambalajele de aluminiu în domeniul alimentar?
Afaceri5 zile inainte

Cum se utilizează ambalajele de aluminiu în domeniul alimentar?

Ambalajele de aluminiu sunt un element crucial în industria alimentară, datorită proprietăților lor excelente de protecție, conservare și prezentare a...

Uncategorized6 zile inainte

PENNY pregătește surprize la cea de-a doua ediție a festivalului Massif 2024

PENNY se alătură cu entuziasm primului festival din acest an, Massif și îi invită pe iubitorii de festivaluri să aibă...

Uncategorized6 zile inainte

MSI primește două premii iF DESIGN 2024

Monitorul de gaming de 34” și cooler-ul CORELIQUID seria E au uimit juriul Au sosit rezultatele pentru premiul iF DESIGN AWARD...

Uncategorized6 zile inainte

Tiberiu Dobre preia funcția de Vicepreședinte al Samsung Electronics în România & Bulgaria

București, România – 12 martie 2024 – Samsung Electronics România & Bulgaria anunță astăzi numirea lui Tiberiu Dobre, Head of Mobile...

SocialO săptămână inainte

Cult Research: explorarea percepțiilor tinerelor din România privind drepturile femeilor și influența culturală a muzicii

În umbra unei moșteniri istorice semnificative, Cult Research marchează Ziua Internațională a Femeii prin publicarea unui studiu comprehensiv care examinează percepțiile tinerelor...

https://fotografbucuresti.com.ro/portfolio/alexandra-si-cristi-sedinta-foto-nupa-nunta-conacul-lui-maldar/ https://fotografbucuresti.com.ro/portfolio/alexandra-si-cristi-sedinta-foto-nupa-nunta-conacul-lui-maldar/
TurismO săptămână inainte

O poveste de dragoste imortalizată la Conacul lui Maldar: ședință foto după nuntă

Conacul lui Maldăr, o bijuterie arhitecturală situată în inima Olteniei, a fost martorul unei povești de dragoste magice, surprinsă în...

ExclusivO săptămână inainte

Samsung Galaxy A55 5G și Galaxy A35 5G: Inovație și securitate pentru toți fanii Galaxy

Cu caracteristici de securitate îmbunătățite și o experiență de vizualizare mai bună, noile dispozitive din seria Galaxy A democratizează experiența...

Știrea Zilei