In bucatarie, fiecare gospodina are propriile sale secrete pe care le pune in aplicare astfel incat sa ofere mancarii o savoare inedita si s-o puna pe masa in cel mai scurt timp. Ca de exemplu, tehnica, nu este un aspect de omis. Iar fiecare abordare poate contribui intr-un mod pozitiv sau negativ, la crearea preparatelor mult visate.
Chiar si prin intermediul unei tigai inox sau a unei tigai confectionate din alte materiale de calitate, poti testa noi modalitati de preparare a mancarii care sa-ti ofere un rezultat exceptional. Iata cateva dintre tehnicile marilor bucatari, pe care le poti incerca la tine acasa.
Tehnica de fierbere
Folosind o tigaie cu capac ai posibilitatea de a reduce pentru un preparat numarul vaselor necesare, poate chiar si timpul de gatit. Aceasta tehnica este ideala cand vrei sa dai nastere unor mancaruri usoare, lipsite de grasime sau cu un continut cat mai redus, ca de exemplu la sosuri, alimente semi-fierte, tocanite etc.
Adaugand capac tigaii, vei preveni evaporarea rapida a apei, astfel incat ingredientele sa fiarba cu succes si sa fie bine intrepatrunse, fara a pierde din proprietatile nutritive. In plus, odata ajunse la punctul de fierbere, capacul e menit si sa-ti protejeze aragazul de stropiri accidentale.
Tehnica de prajit
Tehnica de prajit nu mai e o noutate pentru nimeni caci, 99,9% din utilizatori, folosesc tigaia pentru aa praji o serie de alimente, ca de exemplu, carnea. Totusi, ar trebui sa ai in vedere cateva aspecte pentru a preveni schimbarea texturii mancarii, arderea acesteia sau impregnarea cu ulei.
Un prim sfat, e sa folosesti cantitati reduse de ulei, iar atunci cand acest lucru nu este posibil, nu ezita sa pui carnea, cartofii, snitelele, pe un servetel absorbant. De asemenea, supravegheaza atent mancarea si foloseste o flacara mica sau medie. Iti recomandam si sa nu folosesti ustensile din metal, caci acestea pot zgaria peretii iar mancarea s-ar putea lipi.
Tehnica sotarii
Teehnica sotarii este frecvent utilizata la legume, pentru a le face usor rumenite si crispy in acelasi timp. Adesea, legumele sunt oparite si puse intr-un bol cu gheata inainte de a fi puse in tigaie, in doar cativa stropi de ulei. La sotare, mancarea nu trebuie supragatita, ceea ce inseamna ca va trebui sa stai in permanenta langa tigaie si sa amesteci ingredientele.
Tehnica de copt
Dar nu in cele din urma, stiai ca poti folosi tigaia inclusiv pentru copt? Cateva dintre optiunile pe care le poti pregati in acest fel sunt turtele, omleta sau chiar cele mai delicioase idei de pizza.
Vei gati cu o cantitate foarte mica de ulei, astfel incat preparatul tau sa se coaca treptat si cu usurinta. In plus, aceasta tehnica de pregatire a mancarii te va ajuta sa te bucuri de un rezultat slab in grasimi ce pot fi nocive pentru sanatate.
Dat fiind toate aceste tehnici de gatit, rezulta ca o tigaie este un accesoriu de bucatarie extrem de practic si versatil care nu te va limita in pregatirea unor alimente usoare, savuroase si cu mult bun gust.